במיה מטוגנת בשום, לימון וטחינה

הסימן האמיתי לכך שהקיץ הגיע הוא שהבמיה כבר פה, ואין דרך נעימה יותר לקבל אותם – את הקיץ ואת הבמיה – מאשר עם מנת הפתיחה הפשוטה והכייפית הזו.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 07.06.20

במיה מטוגנת בשום, לימון וטחינה

זמן הכנה: כשעה | דרגת קושי: קל | פרווה, צמחוני

 

הסימן האמיתי לכך שהקיץ הגיע הוא שהבמיה כבר פה, ואין דרך נעימה יותר לקבל אותם – את הקיץ ואת הבמיה – מאשר עם מנת הפתיחה הפשוטה והכייפית הזו.

בשנים האחרונות יש הרבה אפשרויות לאוהבי הבמיה. הם יכולים להתפנק עם במיה קפואה ומוכנה לבישול (יש בכל סופר), ובשיא העונה מגיעה הבמיה התאילנדית, ארוכת התרמילים, שהרבה יותר קל לעבוד איתה.

 

אבל אין תחליף לתרמילי הבמיה הקטנים שאפשר למצוא אצל הירקנים ממש עכשיו, בתחילת העונה, כשהם טריים ויפים. הזן הזה רגיש יחסית ותוחלת חייו קצרה – הכי טוב לקנות ולהכין באותו היום, ותמיד כדאי לקנות 30% יותר כי יש "פחת". 

 

מבין כל הדרכים הטעימות להכנת במיה, למדתי לחבב במיוחד את הבמיה המטוגנת. היא מתרככת מהר יותר בשיטה הזו, ואפשר להגיש אותה כשהיא צרובה יפה אך עדיין פריכה למחצה.

במתכון שלפניכם מתבלים את הבמיה בשום ובלימון, ומגישים על מצע של טחינה, עם הרבה עשבים קצוצים. מתקבלת מנת פתיחה קלילה, טעימה ומפתיעה.

 

 

המצרכים

ל-4-6 סועדים

  • 250 גרם במיה טריה (המשקל אחרי הוצאת תרמילים פגומים. קנו לפחות 300 גרם)
  • 3 שיני שום
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 2 עגבניות בשלות ועסיסיות
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מים קרים (או מי קרח)
  • 1 כוס עשבים קצוצים דק (פטרוזיליה ו/או שמיר, כוסברה)
  • מלח, פלפל שחור
  • אופציונלי: חצי פלפל ירוק חריף פרוס דק

 

אופן ההכנה

א. משרים את תרמילי הבמיה במים לכחצי שעה ואז שוטפים היטב ומייבשים. מסירים בזהירות את הגבעולים, קרוב לבסיס.

 

ב. מחממים מחבת על אש גדולה וקולים עליה את התרמילים ללא שמן, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 2-3 דקות. מעבירים מהמחבת לכלי נפרד ושומרים בצד.

 

ג. חותכים את העגבניות לחצאים; קוצצים את העשבים אם עוד לא עשיתם את זה; מכינים את הטחינה (הטחינה הגולמית+ כוס מים קרים+מיץ מלימון אחד+מעט מלח). הטחינה צריכה להיות לימונית, חלקה ומעט סמיכה (אחרי שתעמוד 5 דקות היא תהיה מעט סמיכה יותר).

 

ד. מחממים מעט שמן זית במחבת על אש בינונית ומטגנים את תרמילי הבמיה עד שהם מתחילים להשחים בקצוות. מקטינים את האש. כותשים או קוצצים את שיני השום ומוסיפים למחבת. ממליחים ומפלפלים. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות (נזהרים שהשום לא ישחים) ומוסיפים חצי מכמות מיץ הלימון (כלומר מיץ מלימון אחד) ושליש כוס מים. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים מצטמצמים.

 

ה. בונים את המנות: על כל צלחת יוצקים מעט טחינה, מפזרים תרמילי במיה, סוחטים מעל חצי עגבניה, מפזרים עשבים קצוצים ופרוסות פלפל ירוק חריף.

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה