פסטה בחמאת מרווה ואפונת גינה

מנת פסטה מהירת הכנה, פשוטה ואלגנטית שמתאימה במיוחד לקיץ – היא קלילה, מרעננת ומשביעה וכמובן גם טעימה מאד. את רוב המצרכים כבר יש לכם בבית.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 05.07.20

פסטה בחמאת מרווה ואפונת גינה

זמן הכנה: 20-30 דקות | רמת קושי: קל-בינוני | חלבי

 

מנת פסטה מהירת הכנה, פשוטה ואלגנטית שמתאימה במיוחד לקיץ – היא קלילה, מרעננת ומשביעה וכמובן גם טעימה מאד. את רוב המצרכים כבר יש לכם בבית.

 

אפונת הגינה (ולפעמים "אפונה עדינה") הוא שם לקבוצה של זני אפונה שתרמיליהם ואפוניהם (ולמעשה כל הצמח) קטנים משמעותית מהאפונה הרגילה. טעמה של אפונת הגינה עדין ומתקתק, ומזכיר קצת את אפונת השלג האנינה והיקרה.

 

פעם היה מדובר במוצר אקזוטי ונדיר. היום אפשר למצוא אותה במקררי הקפואים בכל סופר – והיא אפילו לא מאד יקרה (3-6 ש"ח ל-200 הגרם במתכון שלפניכם).

 

היא טעימה בהרבה צורות אבל כייפית במיוחד במתכון הזה, שבו משדכים אותה לפסטה, שמן זית וחמאת מרווה לימונית. אם במקרה מדובר בפסטה טרייה, מהסוג המאובק בקמח, הוא רק יוסיף למרקם. בהיעדר אפשרות כזו, הוספת מי בישול לרוטב תתרום לו קצת עמילן.

 

זו אחת ממנות הפסטה שהכנתן הכי קצרה – אחרי שתרכשו קצת ניסיון, תוכלו להכין את הרוטב במקביל לבישול הפסטה, ולקצת את זמן ההכנה אפילו יותר.

 

צלחת יפה ומעט גבינה מגוררת מעל, ויש לכם מנה שנראית הכי מושקעת ורק אתם תדעו שהיא לא באמת…

 

 

המצרכים

כמויות ל-4-6 מנות

  • 500 גרם ספגטי (או פסטה ארוכה אחרת, כגון לינגוויני או פטוצ'יני)
  • 200 גרם אפונת גינה קפואה
  • מיץ מלימון קטן-בינוני אחד
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 80 גרם חמאה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 4 עלי מרווה
  • 5 שיני שום
  • מלח, פלפל שחור

 

להגשה:

 

  • פרמזן מגורדת

 

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה בסיר שטוח או מחבת גדולה, חוצים ומוסיפים את שיני השום ואת עלי המרווה. מטגנים על אש קטנה-בינונית עד שהחמאה משנה את צבעה ומפיצה ריח אגוזי. מוסיפים חצי מכמות שמן הזית, את גרידת הלימון, קורט מלח ומעט פלפל שחור, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.

 

  1. מוסיפים את מיץ הלימון ושארית שמן הזית לסיר, מקטינים את האש למינימום ומצמצמים תוך ערבוב מדי פעם, עד שמתקבל רוטב צהבהב ודליל יחסית. מכבים את האש.

 

 

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, פחות דקה – כלומר מסננים קצת לפני סיום הבישול (חשוב לא להגזים בכמות המים שבסיר). במקביל, מודדים 100 גרם אפונת גינה קפואה, ומפשירים במים חמים – הכי טוב, במסננת שמונחת מעל סיר הפסטה, כמו בתמונה (להבין בחשבון שזה קצת יאריך את זמן הבישול). מערבבים יפה ובודקים שהאפונה אכן הפשירה. ברגע שצבעה מתחיל להשתנות מסירים מהאש ומניחים בצד כדי למנוע בישול יתר. מעבירים כף אחת של אפונים לתוך מי הבישול.

 

  1. לפני סינון הפסטה, מעבירים במצקת מעט מי בישול מסיר הפסטה לסיר הרוטב (בערך חצי כוס נוזלים), ומניחים את סיר הרוטב על אש קטנה-בינונית. מערבבים ומצמצמים. במקביל, מסננים את הפסטה ומוסיפים לסיר. מוסיפים את האפונה ומערבבים יפה, כך שהפסטה והאפונה יתכסו ברוטב.

 

 

ה. מעבירים לצלחות הגשה, ממליחים ומפלפלים קלות, מגרדים מעל גבינת פרמזן ומגישים מייד.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה