קציצות בקר-עוף ברוטב עגבניות

קציצות עסיסיות ברוטב עגבניות עשיר. אפשר להגיש אותן לצד אורז, בורגול או קוסקוס, עם סלט לטובת שומרי המשקל, או עם חלה לניגוב הרוטב לטובת מי שרוצה להתפנק.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 02.09.20

קציצות בקר-עוף ברוטב עגבניות

 

זמן הכנה: שעתיים | דרגת קושי: בינוני | בשרי

 

מתכון: שוקי גלילי

 

קציצות עסיסיות ברוטב עגבניות עשיר. אפשר להגיש אותן לצד אורז, בורגול או קוסקוס, עם סלט לטובת שומרי המשקל, או עם חלה לניגוב הרוטב לטובת מי שרוצה להתפנק.

 

אם אתם חושבים בגעגועים על קציצת כלשהי, שמעולם לא פיענחתם את סודה – אז ייתכן שהסוד הוא השילוב בין בשר בקר לעוף. השילוב הזה עובד מצוין גם בטיגון וגם בבישול, ונדרש תיבול די פשוט כדי להפיק ממנו מעדן.

 

אם אתם מעדיפים לצמצם בשומן ובקלוריות, תוכלו להשתמש בחזה עוף טחון. אם אתם רוצים מנה מפנקת במיוחד, בקשו מהקצב שיטחן לכם פרגית, כי הטעם של בשר הבקר שמבושל בשומן העוף הוא חלק מהעניין.

 

 

התיבול של הקציצות והרוטב פשוט ובסיסי מאד. אפשר להוסיף עוד תבלינים, כמובן, אבל אם תשתמשו בחומרי גלם טובים וטריים תגלו שאין באמת צורך. במהלך הבישול האיטי והממושך ישתחררו הרבה טעמים.

 

אם לא הצלחתם למצוא עגבניות יפות ועסיסיות, אפשר להשתמש בעגבניות שרי במקום.

 

 

המצרכים

 

ל-25 קציצות

 

  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם עוף טחון
  • 1 תפוח אדמה קטן
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק וסחוטה מנוזלים
  • 1/2 בצל קצוץ דק, סחוט ומסונן מנוזלים
  • שליש כוס פירורי לחם
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/3 כפית שטוחה מלח
  • אופציונלי: פלפל שחור, קורט פפריקה מעושנת

 

לרוטב:

 

  • 4-5 עגבניות אדומות ועסיסיות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1.5 כוסות מים
  • 1 בצל קטן
  • 1 פלפל אדום קטן-בינוני
  • 4 שיני שום פרוסות
  • שמן לטיגון
  • מלח
  • אופציונלי: מעט פלפל צ'ילי טרי או מיובש

 

 

 

אופן ההכנה

 

א. מגרדים את תפוח האדמה בפומפיה דקה, סוחטים היטב, ושוב, עד שכמעט אין נוזלים.

ב. מעבירים את תפוח האדמה המגורד והסחוט לקערת ערבוב. מוסיפים את הבקר, העוף, הבצל והפטרוזיליה הקצוצים, שיני השום, פירורי הלחם, המלח, ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

 

ג. בידיים לחות, צרים כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ ומסדרים על מגש או צלחת גדולה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים.

 

ד. בינתיים מכינים את הרוטב: חולטים את העגבניות במים רותחים כ-5 דקות, מעבירים בכף מחוררת לכלי עם מים קרים (אם אפשר מי קרח), מניחים להן להתקרר ואז מקלפים וקוצצים אותן גס אותן (המים הקרים עוזרים להפרדת הקליפה מהעגבנייה). שומרים בצד.

 

ה. קוצצים דק ומטגנים את הבצל בכמות נדיבה של שמן, עד הזהבה. פורסים את הפלפל האדום לפרוסות קצרות (עד 5 ס"מ) ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה או שתיים תוך כדי ערבוב ומוסיפים את שיני השום הפרוסות. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד כשתי דקות (נזהרים לא לחרוך את השום) ואז מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות והמים, מערבבים וממליחים.

 

מביאים לרתיחה ואז מקטינים את האש, מכסים, ונותנים לרוטב להתבשל על אש קטנה מאד כ-20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. הרוטב צריך להיות מעט דליל, כי הוא ימשיך להתבשל עם הקציצות. אם בסיום הבישול הרוטב סמיך, הוסיפו לו מעט מים וערבבו.

 

ג. מבשלים את הקציצות: מעבירים לכלי נפרד שליש-חצי מהרוטב שבסיר. מוציאים את הקציצות מהמקרר;  מחליקים אותן בעדינות לתוך סיר הרוטב, אחת אחת. שופכים את שארית הרוטב מעל, כך שיכסה את הקציצות.

 

מכסים ומבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מבעבע. מעבירים לאש קטנה מאד ומבשלים כ-40 דקות.

 

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה