ספגטי מהיר ברוטב עגבניות ופטה

מתכון קל ומהיר הכנה למנת פסטה שכולם יאהבו. השימוש במחית עגבניות (פסאטה) מקצר משמעותית את זמן ההכנה ומעניק לרוטב מרקם חלק וקטיפתי.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 01.11.20

ספגטי מהיר ברוטב עגבניות ופטה

 

זמן הכנה: 15-20 דקות | דרגת קושי: קל | חלבי

 

מתכון: שוקי גלילי

 

 

מתכון קל ומהיר הכנה למנת פסטה שכולם יאהבו. השימוש במחית עגבניות (פסאטה) מקצר משמעותית את זמן ההכנה ומעניק לרוטב מרקם חלק וקטיפתי.

 

הפסטה הזו הייתה אחד המאכלים הראשונים שלמדתי להכין בילדותי. אז נהגנו להשתמש בעגבניות טריות בתוספת של רסק עגבניות, שאחרי מעט בישול הגיעו יחד למרקם המתאים – פחות או יותר. היום אני מחליף את העגבניות והרסק בפסאטה.

 

הפסאטה (Passata) היא מחית עגבניות שעוברת בישול וסינון, ומתקבלת במרקם שנמצא איפשהו בין רסק עגבניות למיץ עגבניות – אידיאלי להכנת רטבים מהירים. זה נראה כמו טריק "לא חוקי", אבל האמת הפשוטה היא שמדובר בהמצאה איטלקית די עתיקה. פעם היו מכינים פסאטה בעיקר באיזורים כפריים, והיום כשאפשר למצוא אותה כמוצר מדף היא נמצאת בכל בית ובכל מסעדה באיטליה.

 

בשנים האחרונות הפסאטה עשתה עלייה והיום אפשר למצוא במחיר שווה לכל נפש מוצרי פסאטה איטלקיים כשרים, וגם מוצרים מתוצרת מקומית, בכל סופר (וגם במכולות, מינימרקטים, אצל ירקנים ובשווקים).

 

ואם לחזור למנה שלנו – השילוב בין רוטב העגבניות, החמאה וגבינת הפטה (או הבולגרית, זה לא קריטי) הוא אמנם לא בדיוק איטלקי אבל הוא נהדר. החכמה היא לא להשתמש בהמון רוטב, כדי שאפשר יהיה להרגיש גם את החמאה ואת הגבינה. נסו ותווכחו.

 

 

המצרכים

 

4-6 מנות

  • 1 חבילת ספגטי 500 גרם
  • בקבוק 700 גרם פסאטה (מחית עגבניות)
  • 1 כוס מים
  • 1 בצל קטן
  • 3 שיני שום
  • 1 פלפל אדום/ירוק
  • שמן זית (בנדיבות)
  • 25 גרם חמאה
  • 100 גרם פטה, בולגרית או גבינה דומה
  • מלח

 

אופן ההכנה

 

א. מנקים את הפלפל, פורסים גס מאד (3-4 ס"מ רוחב) ומטגנים בסיר מעט שמן על אש בינונית-גבוהה עד שהפרוסות מתחילות לשנות את צבען ולהשחים בקצוות. מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר.

ב. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית על אש קטנה-בינונית עד שמזהיב. קוצצים או כותשים את השום ומוסיפים. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהשום מתחיל לקבל צבע. מחזירים את פרוסות הפלפלים, מוסיפים 1 כוס מים, חצי כפית שטוחה מלח ואת הפסאטה ומכסים.

ג. מגרדים את הגבינה בפומפייה (עדיף דקה) ושומרים בצד.

ד. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מוסיפים את החמאה וכמה טיפות שמן זית והמערבבים.

ה. טועמים את הרוטב ואם צריך מוסיפים מעט מלח.

מגישים לשולחן את הפסטה, עם הרוטב והגבינה, כך שכל אחד יוכל להרכיב לעצמו את המנה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה