פילה דג בתנור בהכנה מהירה

מתכון פשוט, להכנה מהירה של פילה דג בתנור. אם תעבדו מסודר, יידרשו לכם כ-45 דקות הכנה בלבד, והתוצאה: מנה בריאה ומפנקת בטעם של בית.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 31.10.19

פילה דג בתנור בהכנה מהירה

זמן הכנה: 45 דקות | דרגת קושי: קל | פרווה

 

מתכון פשוט, להכנה מהירה של פילה דג בתנור. אם תעבדו מסודר, יידרשו לכם כ-45 דקות הכנה בלבד, והתוצאה: מנה בריאה ומפנקת בטעם של בית. 

 

חשוב לאכול דגים מדי פעם, בטח אם אוהבים דגים וגם קצת בגלל שזה בריא. ואתם יודעים, אין כמו קציצות דג, תבשיל חריימה או גפילטע – אבל לפעמים מתחשק משהו פשוט ומהיר הכנה, ואם אפשר אז שגם לא יהיה מטוגן.

 

 

כאן בא לידי ביטוי היתרון של פילה דג, שהוא מצרך זמין ולא יקר, שמגיע כשהוא מוכן לשימוש בנתחים דקים שמתבשלים מהר. טכנית, אתם יכולים פשוט להזליף על הפילה שמן זית (הרבה), לתבל במלח, שום, פפריקה, ומה שאתם אוהבים ולזרוק לתנור – גם זה יעבוד.

 

אבל אם אתם רוצים משהו עם טעם של בית, אז המתכון הפשוט שלפניכם מציע בדיוק את זה ובלי טררם גדול – הכנה פשוטה, לא מלכלכים הרבה כלים, ובפחות משלושת-רבעי השעה אפשר להתחיל לאכול.

 

רוב סוגי הדגים שתוכלו למצוא בצורת פילה יתאימו למתכון הזה, חוץ מאשר אולי סלמון. פילה מושט, קרפיון ונסיכת הנילוס הם לרוב הסוגים שהכי קל למצוא ושלושתם מתאימים.

 

אם הפילה קפוא אז כדאי להפשיר מראש במקרר. אם לא הפשרתם מראש שימו אותו עם האריזה בתוך תבנית עם מי ברז – זה יאיץ מאד את ההפשרה. אם הפשרתם מראש, מומלץ להשרות במיץ לימון (או במים עם חומץ ביחס של כפית חומץ לכוס מים) למשך חצי שעה או יותר (אפשר גם יממה). זה מעדן את טעמי הדג ואת הריח שלו.

 

 

המצרכים:

 

מתכון ל4 מנות

 

  • 4 יחידות / 600 גרם פילה דג (מושט, קרפיון, נסיכה, זהבון)
  • 1 בצל בינוני
  • 2 פלפלים אדומים
  • 4 עגבניות בשלות ועסיסיות
  • 6 כפות רסק עגבניות
  • 5 שיני שום חצויות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

א. מחממים תנור ל-200 מעלות.

 

ב. קוצצים ומטגנים את הבצל עד הזהבה על אש בינונית. במקביל, חותכים ומוסיפים לסיר (בסדר זה) את הפלפלים בפרוסות דקות וקצרות, את שיני השום, לאחר מכן את העגבניות חתוכות גס (הכי נוח לפלחים), ואז את המלח, הפלפל השחור, ו-6 כפות רסק העגבניות שאותן מדללים במעט מים.

 

 

מכסים ומבשלים כ-10 דקות. תוך כדי אפשר להוסיף מעט מים אם צריך, אבל התוצאה צריכה להיות סמיכה יחסית כי הירקות והפילה יגירו נוזלים באפייה.

 

ג. מסדרים בצפיפות את הפילה בתבנית, כשהעור כלפי מעלה, ויוצקים מעל את הרוטב כך שיכסה חלקית את הדג. קוצצים ומפזרים מעל את הפטרוזיליה והכוסברה.

 

 

ד. מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות. מוציאים ומגישים.

מומלץ להגיש עם חלה או לחם טוב, טחינה, ואפשר גם על אורז, פירה או בורגול שיספגו קצת את הרוטב.

 

 

לשובע!

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה