מרק תפוחי אדמה, בצל ושורשים

מרק חורפי סמיך ועשיר, עם טעמים עמוקים של בצל ושורשים. הוא פשוט להכנה, ויכול להוות בסיס לשדרוגים שכוללים חלקי בשר ועוף או ירקות נוספים.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 24.11.22

מרק תפוחי אדמה, בצל ושורשים

 

זמן הכנה: שעה וחצי | דרגת קושי: קל | פרווה/בשרי

 

מרק חורפי סמיך ועשיר, עם טעמים עמוקים של בצל ושורשים. הוא פשוט להכנה, ויכול להוות בסיס לשדרוגים שכוללים חלקי בשר ועוף או ירקות נוספים.

 

הירקות שצומחים מתחת לאדמה הם מצרכי יסוד בארצות הקרות, במיוחד בעונת החורף. בראשם, כמובן, תפוח האדמה, ואחריו שורשים כמו גזר, לפת, סלק, בטטה ועוד.

 

מרקים ונזידים למיניהם הם השימוש המתבקש. במרק הספציפי שלפניכם, תפוחי האדמה והשורשים משודכים עם המון בצל שטוגן היטב ומעט רוטב סויה, שמעניקים לו צבע חום יפהפה ושלל טעמים. כדי להעשיר קצת את הצבע, הטעם והערכים התזונתיים, אפשר להוסיף סלק קטן או גזר סגול (יש היום ברוב השווקים).

 

אפשר להוסיף לו עוד ירקות, קצת עדשים כתומות או קטניות אחרות, חלקי בקר או עוף או אפילו כמה פרוסות של סלמי טוב. הוא לא בררן מדי – כל האפשרויות האלה יעבדו מצוין, וגם בלעדיהן הוא יהיה משביע, מזין וטעים.

 

את תפוחי האדמה, בכל מקרה, יש להוסיף רק ל-40 הדקות האחרונות של הבישול.

 

 

המצרכים

  • 3 תפוחי אדמה (כחצי ק”ג)
  • 2 בצלים בינוניים-גדולים (350 גרם)
  • 2 גזרים
  • 1 שורש סלרי בינוני
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 2-3 ענפי טימין
  • 2 שיני שום
  • פלפל שחור גרוס
  • 1.5 כפיות מלח
  • 2 כפיות גדושות אבקת מרק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 3 ליטר מים

 

אופן ההכנה

 

קוצצים את הבצלים ומטגנים בסיר גדול על אש בינונית, תוך ערבוב בכף עץ, עד הזהבה.

 

 

מקלפים וחותכים לקוביות את הגזרים, שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה. שומרים בצד.

 

 

קוצצים את השום, מוסיפים לסיר עם הבצל וממשיכים לטגן ולערבב במשך 3-4 דקות. מוסיפים את קוביות השורשים, ענפי הטימין, הפלפל השחור והמלח, וממשיכים לערבב עוד כמה דקות. מוסיפים את המים, אבקת המרק ורוטב הסויה. מכסים ומבשלים כחצי שעה.

 

 

 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מוסיפים לסיר ומבשלים 40 דקות נוספות.

 מגישים עם לחם, צנימים, קרוטונים, שקדי מרק, אטריות או כל מה שאתם אוהבים עם המרק החורפי שלכם.

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.