שתו יין ותהיו בריאים!

מצוות החג היא דווקא בשתיית יין. ואם עד היום חשבתם שמדובר בעוד משקה אלכוהולי שמומלץ להימנע ממנו, אז גם הגמרא וגם מחקרים המוכיחים שהוא עושה לנו טוב, לגוף ולנפש.

2 דק' קריאה

דנית מילנר

פורסם בתאריך 08.03.20

 

 קבעו חז"ל: בראש כל הרפואות שבעולם הוא היין, שהוא טוב ומטיב לכל.

רובו קשה ומיעוטו יפה. היין ישמח לבב אנוש אם ישתה במידה הראויה ובזמן הנכון. אבל, מרבה לשתות – מרבה מרורות. ועוד אמרו עליו חז"ל שמביא לישוב דעת ומסייע ללימוד.

והוסיפו: אם שותה הכוס בבת אחת – משתכר, ואם הוא שותה לאט עם הפסקות אינו משתכר.

 

לפני כשלושים שנה גילה מחקר אמריקאי את סוד הבריאות של הצרפתים. כיצד יתכן שהמטבח הצרפתי עתיר קלוריות, בשר שמן וגבינות עשירות בשומן ובכל זאת הם נמצאים במקום הראשון בעולם בבריאות הלב?

הפתרון לפרדוקס הצרפתי הזה הוא היין האדום.

הוא מסייע למניעת מחלות לב וטרשת עורקים. אבל, עוד הרבה לפני מחקרי המדע המערביים, חכמינו הקדושים גילו לנו כי ביין האדום היבש טמונות סגולות מרפא ותועלת לאדם. לחולי הלב ולחולי המעיים ואפילו למניקות, חז"ל המליצו על שתיית יין.

 

אז מה הופך את היין לבריא כל כך?

 

תהליך הפקת היין מתחיל בבציר הענבים, ביקב הם נמעכים, מוסיפים להם שמרים ומביאים את המיץ על קליפותיו להתססה. הסוכר הטבעי שבמיץ הענבים הופך לאלכוהול לאחר כ40 יום ואז עובר סינון.

היין האדום, שקיבל את צבעו מקליפות הענבים האדומים שהושרו עם התירוש, מכיל מרכיבים בריאותיים רבים.

הבולטים שבהם הם הפוליפנולים, נוגדי חמצון המונעים מחלות ניווניות שונות, מחלות לב וכלי דם כמו טרשת עורקים ואפילו סרטן.

היין הבריא ביותר הוא יין אדום יבש וצעיר. יין צעיר הוא כהה מאוד ואטום במראהו, ותהיה בו יותר עפיצות וכבדות מיין שעבר תהליך יישון.

בניגוד לדעתם של ייננים מומחים אניני טעם, הזמן הטוב ביותר לשתיית היין יהיה כמה שיותר קרוב למועד הבציר. ככל שהיין מתיישן יותר, כך ריכוז החומרים הפעילים הבריאותיים שבו הולכת ופוחתת ומתחמצנת.

הקפידו לבחור דווקא יין אדום יבש. יין חצי יבש או מתוק מכיל סוכר ומשום כך הערכים הבריאותיים שיש בו אינם פעילים באותה מידה.

שני הזנים הפופולריים בארץ הם מרלו וקברנה סוביניון. הראשון מתאפיין ברכות ועדינות ואילו הקברנה בעל טעם חזק יותר ועפיצות.

יין בלנד, שמעורבבים בו מספר זנים, יהיה בריא יותר מיין זני. משום שהוא יכיל את המרכיבים הבריאותיים השונים המאפיינים כל זן.

חשוב לדעת שמרגע פתיחת היין ומגעו עם האוויר מתחיל תהליך חמצון שגורם לקלקולו. לכן, כדאי לדאוג לסגירת הבקבוק ולאחסונו בקירור.

 

מצוות החג היא דווקא בשתיית יין. ואם עד היום חשבתם שמדובר בעוד משקה אלכוהולי שמומלץ להימנע ממנו, אז גם הגמרא וגם מחקרים עדכניים מוכיחים שהוא עושה לנו טוב, לגוף ולנפש. כמובן במידה הראויה. כמות האלכוהול ביין יבש היא נמוכה יחסית (כ 12%) לעומת משקאות אלכוהוליים אחרים כערק, וודקה וויסקי המכילים כ 40%-50% אלכוהול.

לאדם בריא מומלץ לשתות עד שתי כוסות יין אדום יבש מדי יום.

 

חג פורים שמח ובריא!

 

  * *

דנית מילנר, מטפלת גוף-נפש ברפואה טבעית. מתמחה בטיפול באמצעות: תזונה, צמחים, תוספי מזון, רפלקסולוגיה, עיסוי, יוגה, דמיון מודרך ונובע ואירידיולוגיה. שאלות ניתן להפנות למייל: danitmilner@gmail.com

 

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה