ירקות שורש צלויים בעטיפת מלח

מנה מפתיעה שמכינים בקלי קלות: ירקות שנאפים בתנור על מצע מלח, שמעניק להם טעמים ומרקמים שמזכירים מדורה. מצוינת כתוספת לארוחה בשרית אך יכולה גם להפוך למנה עיקרית

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 15.06.21

משך הכנה: כ-90 דקות | רמת קושי: קל | פרווה, טבעוני

 

מנה מפתיעה שמכינים בקלי קלות: ירקות שנאפים בתנור על מצע מלח, שמעניק להם טעמים ומרקמים שמזכירים מדורה. מצוינת כתוספת לארוחה בשרית אך יכולה גם להפוך למנה עיקרית צמחונית או טבעונית.

 

צלייה בעטיפת מלח, או על מצע מלח, היא שיטה שיש לה שימושים רבים. מספיק להניח כלי (חסין אש) עם מלח בתנור כדי לקבל תוצאה שונה – המלח סופג לחות וחום ומעניק אפקט "טורבו". ואם רוצים להגביר את האפקט אז ממש עוטפים את המנה במלח.

 

כשאופים דגים במלח הדבר הכי חשוב הוא לשמור את הנוזלים בתוכם, לכן קוברים אותם במלח שעוטף אותם מכל הכיוונים. כשמדובר בעוף או ירקות שורש כמו במנה הזו, מספיק להניח אותם על מצע של מלח גס – כפי שהם, בקליפתם. הקליפה עוזרת לשמור על הנוזלים, ולקראת סוף האפייה תתייבש, תסדק ותתחיל להשחים.

 

זו תוספת נהדרת למנה בשרית. אין ממש צורך בתיבול, כי הירקות מקבלים טעמים נהדרים גם כך, אבל אפשר לטפטף מעט שמן זית, לקצוץ ולפזר עשבים טריים, להגיש עם טחינה ועוד.

 

אפשר גם להפוך אותה למנה עיקרית, צמחונית או טבעונית, והיא תהיה משביעה ומספקת. גם השילוב עם יוגורט או רוטב שמבוסס עליו יעבוד טוב.

 

מלבד קלות ההכנה, זוהי מנה מפנקת שטעימה גם כשהיא קרה (אפשר לפרוס את הירקות ולהגיש כאנטיפסטי) ובמהלך האפייה והארוחה, הבית יהיה מלא בריחות מופלאים.

 

 

המצרכים

  • מלח גס (לפחות חצי ק"ג)
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1-2 סלקים קטנים
  • 1 שורש סלרי
  • 1 בטטה
  • 1 בצל
  • 1 ראש שום

 

להגשה:

 

  • מעט שמן זית, עשבים טריים קצוצים
  • אופציונלי: טחינה דלילה ולימונית, יוגורט

 

אופן ההכנה

 

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

 

2. בלי לקלוף, שוטפים היטב את הירקות ומקרצפים עד שהקליפות נקיות.

 

3. מפזרים מלח גס בשכבה בעובי 2-3 ס"מ בכלי חסין אש. מסדרים על המלח את הירקות. מזיזים כל אחד מהם מצד לצד, קדימה ואחורה, כדי שתווצר גומה שחלקו התחתון של הירק יהיה קבור בה.

4. מכניסים לתנור ואופים בין שעה לשעה וחצי (תלוי בתנור, בנפח של ירקות השורש ועוד), עד שירקות השורש (חוץ מהסלק) רכים מבפנים ופריכים מבחוץ.

5. מוציאים מהתנור בזהירות ומניחים בצד כמה דקות להתקררות.

מעבירים לכלי הגשה, מטפטפים מעט שמן זית ועשבים קצוצים ומגישים.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה