בצלים ממולאים באורז ובשר

מבין הממולאים השונים, הבצלים נחשבים לאלו שהכנתם היא הקשה, המורכבת והממושכת ביותר. באמת היא שזה קצת פחות קשה ממה שאפשר לחשוב, והתוצאהמאד מתגמלת.

2 דק' קריאה
בצל ממולא אורז ובשר

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 17.03.22

זמן הכנה: כ-3 שעות | רמת קושי: בינוני | בשרי

מבין הממולאים השונים, הבצלים נחשבים לאלו שהכנתם היא הקשה, המורכבת והממושכת ביותר. באמת היא שזה קצת פחות קשה ממה שאפשר לחשוב, והתוצאהמאד מתגמלת.

אם יצא לך לטעום בצלים ממולאים שהוכנו כראוי, מן הסתם לא צריך לשכנע אתכם שמדובר במאכל עילאי. גלדי (שכבות) הבצלים הממולאים בבשר טחון, אורז ותבלינים, מתבשלים ואז נאפים ברוטב עגבניות ריחני ויוצאים רכים ועסיסיים, ממש תענוג.

אחרי שלומדים את הניואנסים והדקויות, אפשר להגיע עם המתכון הזה לארומות ולמרקמים שיקצרו תשואות גם מהסועדים הקפדנים ביותר. לשם כך תצטרכו להכין את המתכון הזה כמה פעמים – אבל יש סיכוי סביר שהתוצאה תהיה נהדרת כבר בפעם הראשונה.

אחרי כמה פעמים שבהן מכינים את המנה הזו העסק כבר נראה הרבה פחות מסובך ומעייף. יש הרבה שלבים ונדרש תזמון טוב, אבל זו באמת מנה יחידה במינה.

המצרכים

ל-4-6 מנות

  • 4 בצלים בינוניים
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כוס אורז
  • חופן פטרוזיליה
  • ·    4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח

לרוטב:

  • 1.5 כוסות מחית עגבניות (פסאטה)
  • 2  כוסות מים (אפשר להחליף כוס אחת במרק עוף מסונן)
  • 1 גזר קטן
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • קורט קינמון
  • מלח
  • אופציונלי: 1/4 כוס סילאן או רכז רימונים

אופן ההכנה

א. שוטפים את האורז ומניחים להשריה בקערה עם מים.

ב. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב יפה. מוציאים 3 כפות ושומרים בצד עבור המילוי. חותכים לקוביות קטנות את הגזר וקוצצים דק את שיני השום, ומוסיפים לסיר. מטגנים-מאדים תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות. מוסיפים את הפסאטה, המים/המרק, המלח והקינמון. מבשלים עוד כרבע שעה.

שוקי

ג. מכינים את הבצלים לעבודה: חוצים כל בצל לאורכו עד האמצע (ראו התמונה). מסים במים רותחים ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהבצלים רכים מאד.

ד. מכינים את המילוי: מסננים את האורז ומנערים כדי להיפטר מעודפי נוזלים. מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את הבשר הטחון. קוצצים דק ומוסיפים את הפטרוזיליה ואת שיני השום. מוסיפים את הבצל המוזהב ששמרנו בצד, את הבהרט והמלח ועוד 4 כפות שמן זית. מוסיפים שליש כוס מהרוטב. מערבבים היטב.

ה. מפרקים את הבצלים לגלדים בזהירות כדי לא לשבור או לקרוע אותם. צרים בידיים קציצה צרה וארוכה, בערך בנפח של שזיף מאורך. מניחים אותה בקצה הפנימי של אחד מגלדי הבצל ומגלגלים אותו יפה סביבה. חוזרים על הפעולה עם שאר הגלדים והמילוי. את לבבות הבצל, שכבר קטנים מדי למילוי, אפשר לשמור למרק הבא שתכינו.

ו. מסדרים את הגלדים הממולאים בסיר רחב (רצוי כזה שמתאים לתנור) עם שמן בגובה של כ-2 מ”מ. מטגנים כמה דקות על להבה בינונית – עד שעולה ריח של בצל מטוגן (רק היזהרו לא לשרוף אותו). לא נורא אם נופל קצת מילוי החוצה מהבצלים.

ז. יוצקים את הרוטב בין הבצלים ונותנים לו  לכסות אותם כמעט עד למעלה (אפשר לדלל במעט מים אם צריך). מכסים את הסיר, ומבשלים על אש קטנה מאד במשך כשעה. בודקים מדי פעם ואם מפלס הרוטב יורד מוסיפים מעט מים. אם יש סילאן או רכז רימונים אפשר להוסיף אותו למים האלה.  

ח. אם הסיר מתאים לשימוש בתנור, מכסים בנייר אלומינום ומעבירים לתנור כפי שהוא. אם לא, מעבירים לתבנית אפייה בגודל מתאים ומכסים בנייר אלומיניום. אופים ב-200 מעלות במשך 45 דקות ואז מסירים את נייר האלומיניום (והמכסה אם השתמשתם בסיר) וממשיכים לאפות במשך כחצי שעה, עד שהרוטב מסמיך מאד והחלק העליון של הבצלים מתחיל להשחים. אפשר לסיים בכמה דקות בגריל.

מגישים עם סלט ירקות, טחינה וחלה טרייה (או לחמניות).

בתאבון!

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה