תפוחי אדמה מוקרמים לשבועות

חלק מארוחת צהריים שהתבקשתי להכין לחברה יקרה. תחילה חשבת להכין פסטה מוקרמת אבל אז הזכירה לי חברה נוספת שיש שם במשפחה ילדה צליאקית. אז הלכתי על תפו"א מוקרם.

1 דק' קריאה
תפוחי אדמה מוקרמים

העני בקר

פורסם בתאריך 31.05.22

חלק מארוחת צהריים שהתבקשתי להכין לחברה יקרה. תחילה חשבת להכין פסטה מוקרמת אבל אז הזכירה לי חברה נוספת שיש שם במשפחה ילדה צליאקית. אז הלכתי על תפו”א מוקרם.

האמת- כאן אמרו שזה טעים אפילו יותר מפסטה מוקרמת.

 

מתכון:

8 תפו”א בינוניים

2 בצל

מעט שמן לטיגון הבצל

1 שמנת לבישול – מיכל גדול

1 כוס חלב

2 כפות קורנפלור + 1/3 כוס מים, או 3 כפות אבקת מרק פטריות

2 כוסות פתיתי גבינה צהובה

1 קופסא שימורי פטריות

מלח

פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט [לא חובה]

 

מתחילים בבישול התפוח אדמה

בסיר גדול שמים תפו”א בקליפה מכסים במים ומוסיפים מלח

מבשלים כ-25 דקות.

מכבים את האש ומשאירים את תפוחי האדמה בסיר עד שהמים מתקררים.

מקלפים את הקליפה- היא מקלפת בקלות אחרי הבישול

 

מניחים בצד ומכינים רוטב:

בסיר קטן מטגנים בצל קצוץ גס בשמן עד להשחמה קלה. מוסיפים פטריות חתוכות. מטגנים עוד כדקה. מוסיפים שמנת לבישול וחלב. מבשלים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט [לא חובה]

מוסיפים אבקת מרק פטריות או לחילופין מוהלים קורנפלור במים קרים להמסה מלאה ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק. מבשלים עוד כדקה. מסירים מהאש ומוסיפים 1 ורבע כוסות גבינה צהובה. מערבבים להמסה של הגבינה הצהובה. את יתר הגבינה הצהובה שומרים בצד.

מרפדים תבנית בניר אפיה. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כ1/2-3/4 סנטימטר. מסדרים שכבה של תפוחי אדמה ויוצקים מעט מהרוטב באופן שיכסה את כל תפוחי האדמה, אבל לא צריך לכסות לגמרי. מסדרים עוד שכבת תפוחי אדמה ושוב רוטב. מסיימים בשכבת רוטב.

מכסים בניר כסף ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-25-30 דקות.

מסירים את ניר הכסף ומפזרים את יתרת הגבינה הצהובה. אופים מגולה למסה והשחמה של הגבינה הצהובה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה