שבלולי שום וגבינה

כל בצק שמרים שיש לכם ללחמניות יעבוד אני השתמשתי בבצק שלי. הכנתי היום כמות כפולה לבצק של החלות מחלק הכנתי חלות, ומהיתר -שבלולים.

1 דק' קריאה
שבלולי שום וגבינה

העני בקר

פורסם בתאריך 20.06.22

אוריריים.
טעימים
והריח—-
הריח!
כל הבית מתמלא בריחה השום שמרים הזה.
תענוג.

 

בצק-
כל בצק שמרים שיש לכם ללחמניות יעבוד אני השתמשתי בבצק שלי. הכנתי היום כמות כפולה לבצק של החלות מחלק הכנתי חלות, ומהיתר -שבלולים.

 

אחרי התפחת הבצק, מחלקים לחלקים
מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי של כחצי ס”מ.
מפזרים גבנה צהובה מגורדת בנדיבות….אל תתקמצנו!
מגלגלים לרולדה מהודקת.
צובטים את נקודת הסיום, קצה הבצק, לכל האורך.
בסכין חדה ומשוננת, פורסים לשבלולים ברוחב של כאצבע וחצי
משכיבים בתבנית מרופדת בניר אפיה.


מכינים רוטב:
2 כפות מיונז
1 כף שמן
1 ראש שום מפורק
 מלח
 פלפל שחור
 מעט צי’לי מתוק [רוטב]
טוחנים הכל יחד ואז מוסיפים מעט עשבי תיבול לפי הטעם
אני שמתי רוזמרין וכוסברה.
מורחים על השבלולים
משהים להתפחה של כעשרים דקות
אופים ב 180 מעלות כעשרים דקות להשחמה נאה.

במקום רוטב, למי שמשתמשת באבקת שום, אפשר למרוח ביצה טרופה ולפזר אבקת שום, מעט מלח ועשבי תיבול

טיפ:

אפשר להכין כלחמניות.
למרוח את הרוטב מעל.
לקראת סוף האפיה לפזר גבינה צהובה מגורדת ולהמשיך לאפות עד להמסה של הגבינה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

של צוות האתר

הוספת תגובה

שבלולי שום וגבינה

הכתבה הבאה

הכנת הממולאים האלה דורשת קצת זמן ומאמץ, אבל התוצאה היא מנה שתקצור תשואות והיא שווה כל רגע שתשקיעו בה.
הרוטב הלימוני והתוספת של הסלרי והמנגולד, מחמיאים לארטישוק ולקציצות
והופכים את המנה הזו לפנינה אמיתית

Featured Products