
מבחנים בלי סוף- סגולות מיוחדות להצלחה מלאה
בתקופת קיץ זו כולנו נמצאים בשיאם של מבחנים קשים וגדולים המסכמים את כל החומר הנלמד בשנה. הבאנו מספר סגולות שיעזרו לנו לעבור את התקופה בקלות ומלאה בסיעתא דשמיא:

בתקופת קיץ זו כולנו נמצאים בשיאם של מבחנים קשים וגדולים המסכמים את כל החומר הנלמד בשנה. הבאנו מספר סגולות שיעזרו לנו לעבור את התקופה בקלות ומלאה בסיעתא דשמיא:
1.על סמך מה שאמרו חז”ל במסכת שבת ‘כל המרחם על הבריות, מרחמים עליו מן השמיים’ – למדים רבותינו כי טוב לתת צדקה לפני המבחן כדי לזכות לרחמי הקב”ה עלינו. ידוע שהמידה שעמה מנהיג הבורא את עולמו היא ‘מידה כנגד מידה’, וכשאנחנו נותנים אנחנו בעצם עושים כלי שאליו יכול הקב”ה להגיר את השפע מעולמות עליונים.
2.מומלץ לקרוא לפני המבחן את פרק ס”ה בתהילים, המסוגל להצלחה בכל (מובא בשם הרב משה לוי זצ”ל, בספר ‘סגולות רבותינו’).
3.יש להתפלל במילים שלנו לפני המבחן, ולבקש מבורא עולם בשפה פשוטה שנעבור את זה בקלות ונחת, ללא מכשול (לדוגמת שכחת החומר).
4.בהמשך לסעיף 4, לפניכם תפילה בדוקה להצלחה במבחן: “אנא ה’ עזרני להצליח במבחן שאני עומד/ת לעשות. עזרני לזכור היטב את הדברים שלמדתי, שיקבעו חזק במוחי ולא אשכח אותם כלל. אנא עזור לי להיות מרוכז/ת בשעת המבחן, ושלא יקרה לי שום בלבול הדעת ושום תקלה: שלא אתרגש ולא אטעה בתשובותיי. רק אכתוב את הדברים הנכונים מהר ובצורה ברורה, ושאספיק לענות על כל השאלות נכונה בזמן שעומד לרשותי.
“אנא זכני שמבחן זה יהא לעזר לי, להתקדם בחיי ולהביא אותי למקום טוב. למקום שיקדש את שמך ברבים מחד, ויהיה לי לעזר ותועלת מאידך. זכני למצוא חן ושכל טוב בעיניך ובעיני זולתי, ובי יתקיים ‘ויהי דוד לכל דרכיו משכיל, וה’ עמו’. אמן כן יהי רצון”.
5.סגולה בדוקה ומנוסה להתפלל בשעת ההבדלה להצלחה במבחנים ובכל הענינים.
יהי רצון שנצליח בכל מעשה ידינו, ויהא ה’ בעזרנו, ונמצא חן בעיני אלוקים ואדם, ונצליח בכל המבחנים אמן.
לקבל את כל הטוב שיש- הרב שלום ארוש שליטא:
י"ב סיון התשפ"ד
6/18/2024
מהמם
אהבתי❤️👍