מתכון סלט פסטה וירקות טריים קליל ומושלם

סלט פסטה וירקות טריים: לא זורקים את הפסטה שנשארה! תוספת של ירקות, כמות נדיבה של עשבים ושום שמעניקים עוקצנות מיוחדת יש לכם סלט מושלם!

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 20.01.22

זמן הכנה: 15 דקות | דרגת קושי: קל | צמחוני / פרווה / בשרי

לא צריך לזרוק את הפסטה העודפת שנשארה מהצהריים או מארוחת הערב של אתמול. אדרבא, זוהי הזדמנות פז להכין סלט פסטה. על הפסטה שנשארה מטפטפים מעט שמן זית, שלא תדבק, ומאחסנים בכלי סגור עד להכנת הסלט.

לסלטי פסטה הכי מתאימה פסטה קצרה (פרפרים, פוסילי, קונכיות וכדומה), אבל בצוק העיתים אפשר להשתמש בכל פסטה – אם כי במקרה שמדובר בספגטי עדיף לחתוך אותו למקטעים של 4-5 ס”מ.

בניגוד לסלטי פסטה אחרים, בהם משתמשים בדרך כלל בירקות קלויים, גבינות, או מוצרים משומרים (זיתים, טונה, עגבניות מיובשות וכו’), בסלט הזה הדגש הוא על ירקות טריים ועשבי תבלין. זה הופך אותו לקליל, רענן ומעט יותר פריך, וגם למהיר הכנה (15 דקות זה בהגזמה).

הגרסה הבסיסית שנציג כאן היא צמחונית, אבל אפשר להוסיף לתיבול גם רצועות חזה אווז מעושן או נקניק (אם מדובר בארוחה בשרית) או אנשובי. כל אחת מהתוספות האלו תשדרג אותו, אבל גם בלעדיהן מדובר בסלט טעים מאוד. הכמות הגדולה של העשבים והשום מעניקה עוקצנות מסוימת, וכדאי לא לקמץ בנ”ל וגם להמליח טיפ-טיפה יותר מהרגיל.

המצרכים

2 כוסות פסטה שנשארה מאתמול

5-6 עלי חסה עגולה

20 עגבניות שרי

2 מלפפונים (או 6 מלפפוני בייבי)

1 כוס פלפלים חתוכים לרצועות דקות (אדומים, כתומים, צהובים. אפשר להגניב גם מעט פלפל חריף אדום או ירוק)

חופן או שניים עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)

מיץ מחצי לימון

1/2 כפית חומץ

1-1.5 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

פלפל

מלח

אופציונלי: 4-5 כפות חזה אווז מעושן / נקניק אחר חתוך לרצועות או 2 כפות פילה אנשובי קצוץ

אופן ההכנה

1. מעבירים את הפסטה לקערה גדולה. חותכים לריבועים או רצועות את החסה העגולה ומוסיפים. חותכים לטבעות ומוסיפים גם את המלפפונים. אם עגבניות השרי ממש קטנות מוסיפים אותן כפי שהן. אם הן גדולות יותר חוצים אותן לאורך.

2. מסננים את הפלפלים הקצוצים ועשבי התיבול משאריות נוזלים ומוסיפים. מוסיפים את הלימון, החומץ, השום, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים היטב. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה