פולנטה וארטישוק ברוטב לימון
פולנטה וארטישוק ברוטב לימון – רוצים להפתיע את היקרים לכם? הנה מנה ראשונה ומפתיעה ליקרים לכם. שוקי גלילי עם המתכון האיטלקי הקסום.
זמן הכנה: 45-90 דקות | דרגת קושי: בינוני | חלבי
זוהי מנה שאומנם דורשת קצת השקעה אבל התוצאה היא מעדן אמיתי. אם אתם רוצים להפתיע מישהו אהוב בארוחה מיוחדת – זו יכולה להיות המנה הראשונה, הישר מאיטליה!
פולנטה היא מאכל שנפוץ במרכז וצפון איטליה (וגם ברומניה בשם “ממליגה”, ובכמה ארצות נוספות), עשוי מקמח תירס שבושל באיטיות (כיום אפשר למצוא קמח תירס לפולנטה בכל סופר). אפשר להגיש אותה כדייסה, במרקם שמזכיר פירה, או להסמיך ולקרר אותה ואז לאפות, לקלות או לטגן. מגישים אותה כתוספות או מנה עיקרית, עם מגוון תוספות ורטבים. בכל הצורות, מדובר במאכל משביע וטעים מאוד שכולם אוהבים.
במתכון שלפניכם משדכים את הפולנטה עם ארטישוק, שנחתך ובושל ברוטב פשוט של שמן זית ולימון עם הרבה שום. בימים אלה ממש תוכלו למצוא אצל חלק מהירקנים ארטישוקים קטנים ויפים, והתוצאה הכי טובה תהיה עם ארטישוק טרי, אבל אפשר גם להשתמש בארטישוק קפוא או שימורי ארטישוק מאיכות טובה, וכיום אפשר למצוא בארץ מוצרים כאלה מכמה יצרנים.
אם אתם הולכים על הגרסה הטרייה, שניחן שתקדישו את רוב זמן ההכנה לניקוי הארטישוקים (בעיקר אם זו הפעם הראשונה שאתם עושים את זה), אך כאמור – זה שווה את המאמץ.
הפולנטה עצמה מתבשלת במים וחלב ומוגשת חמה במרקם של פירה, עם קוביות הארטישוק ועם שמנת חמוצה שמוסיפה קרירות ומאזנת את הטעמים, והיא חלק מסוד הטעם הבלתי רגיל של המעדן הזה.
המצרכים
ל-6 מנות
3/4 כוס קמח תירס לפולנטה
1.5 כוסות מים
1.5 כוסות חלב
1.5 כפות חמאה
50 גרם פרמזן מגורד (אפשר גבינה קשה אחרת, אבל פרמזן הכי מתאים)
1/2 כפית מלח או קצת יותר
פלפל שחור
לארטישוק:
250 גרם ארטישוק מנוקה (כ-8 יחידות קטנות) או מופשר/משומר
1/2 כוס שמן זית
2/3 כוס מיץ לימון (יידרשו 2-3 לימונים)
2 שיני שום
מלח
אופציונלי: 2-3 ענפי טימין
להגשה:
כף שמנת חמוצה 27% שומן
אופן ההכנה
1. מתחילים בארטישוק: מנקים את הארטישוקים (תוכלו להיעזר בסרטון הזה), חותכים לקוביות גדולות ומטגנים בסיר קטן במעט שמן זית. מערבבים ומכסים את הארטישוקים בשמן מכל הצדדים ומאפשרים להם להיצרב ולהשחים קלות לפני שממשיכים.
2. חותכים את השום לפרוסות ומוסיפים. ממשיכים בטיגון עוד 2-3 דקות ואז מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, המלח (והטימין אם יש). מערבבים ומבשלים על אש קטנה-בינונית עד שהרוטב מסמיך והארטישוק מתרכך (10-15 דקות).
3. מכינים את הפולנטה: מערבבים בסיר את המים והחלב, המלח והפלפל השחור ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומתחילים להוסיף את קמח התירס בקילוח דקיק תוך כדי ערבוב במטרפה או כף עץ. מקטינים את האש וממשיכים לבשל תוך ערבוב תכוף בכף עץ במשך 15-20 דקות (לשים לב שהפולנטה לא נדבקת לתחתית). אם חסרים מים מוסיפים קצת.
4. כשהפולנטה רכה ומתחילה לבעבע, והמרקם מעט יותר דליל מפירה, מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה והפרמזן ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מגישים: על כל צלחת עורמים מעט פולנטה, יוצרים שקערורית במרכז ולתוכה מחליקים מעט קוביות ארטישוק עם הרוטב שלהן. למעלה מוסיפים כף שמנת ומקשטים בענף טימין.
* * *
שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור