
3 מרקים שיעשו לכם את החורף נעים יותר
3 סוגי מרקים חמים ומפנקים במיוחד לימים אלו! ימי החורף הקרים. אל תפספסו נסו עכשיו את המתכונים המנצחים שלנו.

מרק אסיאתי עם נודלס ועוף:
מצרכים:
3 כפות שמן קנולה
2-3 כרעיים או שוקיים עוף
בצל מקולף וחתוך לרצועות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
2.5 ליטר מים
4 שיני שום כתושות
2 כפות ג’ינג’ר טרי מגורד
מעט צ’ילי חריף קצוץ דק
3 כפות סויה
מלח (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם שמן סומסום ושמן קנולה, מוסיפים את הבצל, השום, הג’ינג’ר ומאדים מעט. מוסיפים את העוף,ושאר הירקות ומבשלים עוד כ-5 דקות.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מתבלים את המרק, מורדים את הלהבה ומבשלים 45 דקות או עד שכל הירקות מתרככים.
כמה דקות לפני ההגשה מוסיפים את אטריות הנודלס למרק (אפשר גם לבשל לפני כמו פסטה ולהוסיף בהגשה)
מעטרים בבצל ירוק, כוסברה וצ’ילי חריף ומגישים חם.

מרק אפונה:
רכיבים:
- 1 בצל קצוץ
- שמן לטיגון
- 2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה
- 3 שיני שום קצוצות
- תבלינים לפי הטעם: כמון, פפריקה, חוויאג’, פלפל שחור
- 1.5 כוסות אפונה מיובשת
- 2-3 ליטר מים רותחים
- 1 צרור פטרוזיליה או שמיר קצוץ
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים לעוד 3 דקות. לקראת סוף הטיגון מוסיפים את התבלינים למעט המלח.
- מוסיפים את האפונה, מערבבים ויוצקים את המים (כך שמגיעים לכיסוי מלא של האפונה).
- מבשלים על אש נמוכה כשעה ובוחשים מדי פעם, לקראת סוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה/השמיר (משאירים מעט בצד לקישוט בעת ההגשה) ומלח לפי הטעם.
- מוזגים לצלחת עמוקה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

מרק כתום:
- כף שמן זית
- בצל
- בטטה
- 3 גזרים בינוניים
- 3גבעולי סלרי
- 1כפית מלח דק
- 1 כפית כמון
- 1/2כפית פלפל שחור
- 8כוסות מים
אופן הכנה
- מקלפים את הבצל, הבטטה, הגזר והג’ינג’ר.
- קוצצים את הבצל וחותכים את הבטטה, הגזר לקוביות.
- מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה, מוסיפים את הירקות החתוכים ומערבבים במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים את המים, עלי הסלרי. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד להתרככות הירקות.
- מוסיפים את התבלינים לסיר
- מוציאים את עלי הסלרי וטוחנים עם בלנדר את הירקות עד לקבלת מרקם סמיך.

כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור