שבועות: גביניות שמרים מתוקות

גביניות שמרים מתוקות: הן מושלמות, טעימות וריחניות ומתאימות לחג שכולו גבינות. קרן אגם עם מתכון לגביניות שמרים ומלית של פירות יער שישדרגו את שולחן החג.

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 14.03.21

הן מושלמות, מתוקות, טעימות ומתאימות לחג השבועות – חג שכולו גבינות ומאפים יאמי יאמי…

 

הפעם, אני מעניקה לכם מתכון לגביניות שמרים עם מלית מיוחדת של פירות יער, גבינות ונגיעות של קליפת לימון מגורדת, כי לימון מוסיף המון… הן ריחניות וממכרות, ובהחלט משדרגות את שולחן החג החלבי.

 

 

מצרכים למתכון – 30 יחידות

 

לבצק:

 

3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן

כף שמרים יבשים

 2ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן

 80גרם חמאה רכה

 1/4כוס שמן קנולה

 3/4כוס ( 180 מ"ל) חלב פושר

 1/2כפית מלח

 

למלית:

 

500 גרם גבינת טוב טעם או ריקוטה

3/4 כוס אבקת סוכר

1 ביצה

כפית מחית/תמצית וניל

קליפה מגורדת מלימון שלם

כף קורנפלור

1/2 כוס פירות יער קפואים שהופשרו/טריים

 

 

להברשה:

חלמון ביצה

 

לעיטור:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט.

 

מוסיפים לקערה סוכר, מחברים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית.

 

מוסיפים ביצים, חמאה רכה ושמן ומערבבים.

 

מוספים מלח ומערבבים שוב.

 

במזיגה איטית מוסיפים את החלב תוך כדי לישה.

 

לשים 8 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך גמיש ונעים למגע.

 

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה כשעה וחצי במקום חשוך וחמים.

 

 

בינתיים, מכינים את המילוי:

 

בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המילוי, פרט לריבה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

 

לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ומחלקים את הבצק לשניים.

 

מרדדים כל חלק לריבוע בגודל 30*30 בערך (לא חייבים להיות מדויקים).

 

מחלקים את הבצק בעזרת סכין לריבועים שווים, מניחים במרכז כל ריבוע בצק ממלית הגבינה, ומעל זה מעט פריות יער.

 

 

סוגרים את הריבוע, מהדקים 2 פינות אלכסוניות אחת לשנייה ואז את הנגדיות לצורת מעטפה.

 

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים את הגביניות בחלמון ביצה.

 

מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ 1/2 שעה.

 

בינתיים, מחממים תנור ל 180 מעלות.

 

אופים כ-25-30 דקות עד שהגביניות מזהיבות.

 

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה