עוגת קרמבו כשרה לפסח

עוגת קרמבו כשרה לפסח נדירה וקלה להכנה

1 דק' קריאה

פורסם בתאריך 10.04.25

מצרכים:

לתחתית:

 2ביצים גדולות

חצי כוס סוכר

רבע כוס שמן

6  כפות מים 

3  כפות מלאות אבקת קקאו

 6 כפות גדושות קמח מצה

כפית וחצי אבקת אפיה

לקרם:

מיכל וחצי שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (375 מ”ל)

 4כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל

שליש כוס חלב (לפרווה אפשר להשתמש בחלב סויה/קוקוס או לשים רבע כוס מים קרים)

לגנאש:

חצי מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (125 מ”ל)

100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

התחתית:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה אבקת קקאו, קמח מצה ואבקת אפיה.

-בקערה נפרדת מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

-מוסיפים את השמן והמים ובסוף את קערת הקמחים (קקאו, קמח מצה ואבקת אפיה) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים תבנית עגולה 24 ויוצקים לתוכה את התערובת (הערה: התערובת נמוכה אבל היא תתפח לכשליש מהתבנית לאחר האפיה).

-אופים במשך 15 דקות, מוציאים ומצננים לגמרי.

הפעל טיימר (15 דק’)

שכבת הקרם:

מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה. יוצקים על העוגה שכבה אחידה.

מכניסים את העוגה למקפיא לשעה לפחות לפני שיוצקים את שכבת הגנאש העליונה.

שכבת הגנאש:

ממיסים במיקרוגל את השמנת עם קוביות השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים לטמפ’ החדר ויוצקים על העוגה בצורה אחידה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה