שטרודל שזיפים מבצק עלים

שטרודל שזיפים מבצק עלים: את השטרודל הזה אני ממלאה בפירות העונה כשיש אורחים או כשאני רוצה להביא משהו מרשים למארחים. קרן אגם עם מתכון מדהים וקל לשטרודל הכי טעים!

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 04.08.19

בצק עלים הוא מוצר שאני כל כך אוהבת להחזיק בפריזר, הוא מפשיר מהר במיוחד בחדשי הקיץ, ואפשר להכין ממנו מאפים מתוקים או מלוחים בקלות ובזריזות.

 

את השטרודל הזה אני ממלאה בפירות העונה כשיש פתאום אורחים בדרך, או כשאני ברגע האחרון רוצה להביא משהו מרשים למקום שבו אני מתארחת ולא הספקתי קודם.

 

 

מצרכים לשתי רולדות:

 

חבילה אחת של בצק עלים מופשר

6 שזיפים גדולים חצויים נקיים וחתוכים לקוביות

כפית אבקת קינמון

50 גר׳ חמאה מומסת

3 כפות סוכר לבן

1/2 פחית מיץ לימון

2 כפות קמח לבן

1/2 כוס שקדים טחונים (אפשר להמיר באגוזי מלך או פקאנים קצוצים)

5 כפות סוכר חום בהיר

3 כפות פירורי לחם (ללא תיבול)

1 ביצה

אבקת סוכר

 

 

אופן ההכנה:

 

1. בקערה מערבבים שזיפים עם מיץ לימון, חמאה, קינמון, סוכר לבן, וקמח. מניחים בצד.

 

2. בקערה נוספת מערבבים שקדים טחונים (או אגוזים) עם פירורי לחם וסוכר חום.

 

3. פורסים על השיש נייר אפייה, חוצים את בצק העלים לשני חלקים, מניחים חלק אחד על נייר אפייה, ומרדדים מעט.

 

4. כשאתם מתחילים במילוי הרולדה תדאגו שהחלק הצר של הבצק יהיה קרוב אליכם, כלומר שהבצק יפנה אליכם לאורך.

 

 

5. במרכז הבצק לאורך מלמעלה למטה מפזרים מחצית מכמות השקדים, אתם צריכים לוודא שנשארו שוליים של 2 ס״מ מלמעלה ומלמטה, ובצדדים 6-7 סנטימטרים.

 

6. מניחים מעל השקדים לאורך הבצק מחצית מכמות השזיפים.

 

7. בעזרת סכין חורצים קוים שמתחילים מקצה הבצק עד לאמצע היכן שהמלית נמצאת, ויוצרים רצועות בעובי של 2 ס״מ בערך, חורצים משני צידי הבצק (תספרו תחילה כמה רצועות יצרתם בעזרת חיתוך מהצד הימני ותחתכו את אותו מספר רצועות משמאל).

 

8. מתחילים להצליב כל שתי רצועות בצורת איקס משני הצדדים, עד שמגיעים לסוף.

 

 

9. מכניסים קצוות מיותרים למטה משני הצדדים.

 

10. מחממים תנור ל-180מעלות וחוזרים על הפעולה עם הרולדה השנייה.

 

11. מעבירים את שתי הרולדות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

 

12. מורחים בביצה טרופה עם 2 טיפות מים.

 

13. אופים כ 35-40 דקות עד שהרולדות זהובות.

 

14. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

של צוות האתר

הוספת תגובה

הכתבה הבאה

השנה רציתי להכין, בנוסף לקינוחים חלביים על בסיס שמנת ושותפיו, עוגת גבינה בחושה. כזו שטעם הגבינה בה דומיננטי אבל המרקם שלו הוא כשל עוגה בחושה.