עוגת לימון רכה
עוגת לימון רכה – אם אתם מאלה שאוהבים קינוחים לימוניים, העוגה הזאת בשבילכם! קרן אגם עם מתכון לעוגה מוצלחת, עסיסית, רכה, והכי חשוב – טעימה! כולם יאהבו!
יש את אלה שאוהבים קינוחי שוקולד, ויש את אלה שאוהבים את הקינוחים הלימוניים. אם אתם מהסוג השני אז העוגה הזאת בדיוק בשבילכם. ואם אתם לא, תנסו כי אולי תופתעו לגלות שגם אתם בצעם אוהבים קינוחים מיוחדים כאלה, במיוחד כשהעוגה רכה ועסיסית, והכי חשוב – טעימה. בכל מקרה, האורחים בטוח יאהבו. אחרי ארבעים דקות בתנור אתם מלקקים את האצבעות!
תבנית מרובעת בינונית או תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית.
מצרכים:
3 ביצים גודל L
1.5 כוסות(300 גרם) סוכר לבן
כוס שמן קנולה
כפית תמצית וניל
גרידת לימון מלימון גדול
4 כפות מיץ לימון
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1 מיכל שמנת חמוצה 27%
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 6-8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.
3. מוסיפים את השמן, לאט בזרם חלש, וממשיכים להקציף.
4. מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון, תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים.
5. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
6. מעבירים לתבנית ואופים כ-35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
7. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
8. העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר כארבעה ימים.
* * *
קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.
ז' תשרי התש"פ
10/06/2019
הי לצערי אין לי נסיון עם קמח תמי לכן פחות יכולה לענות אבל אם יש לך נסיון ויוצא לך מוצלח במאפים אחרים שווה לנסות
ז' תשרי התש"פ
10/06/2019
ג' אלול התשע"ט
9/03/2019
הי גילה, תודה רבה! את יכולה להמיר בקרם קוקוס או שמנת צמחית, אני אישית מעדיפה קרם קוקוס אבל לבחירתך