
בורקס בשר ברוטב פטריות
בורקס בשר ברוטב פטריות- קל להכנה ומשדרג מאוד את הארוחה.

רכיבים:
חבילת דפי פילו
600גרם בשר בקר טחון
2בצלים גדולים קצוצים
סלסלת פטריות חתוכות דק
2תפוחי אדמה מבושלים
1/4 חבילת פטרוזיליה קצוץ
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה בהרט
4כפות שמן
לרוטב הפטריות:
בצל גדול פרוס
2סלסלות פטריות
2כוסות מים
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל
כפית שטוחה מלח (לפי טעם)
3-4 כפות שמן
כף קמח לבן + רבע כוס מים
אופן ההכנה:
למילוי:
1.מחממים שמן במחבט ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים כ 10 דק’
2.מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים גם אותן במשך 3-4 דק’
3.מוסיפים תבלינים ומערבבים.
4.מוסיפים את הבשר ומטגנים.
5.מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים לבשר.
6.מערבבים היטב, מוסיפים פטרוזיליה ומסירים מהאש. מצננים.
מכינים את הבורקס:
משמנים דף פילו משני צדדיו עם ספריי שמן.
מקפלים את השוליים שמופנים כלפיכם ומניחים כף גדושה מהמילוי.
מקפלים שוליים צדדיים ומגלגלים.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מפזרים מעט שומשום ואופים עד הזהבה.
מכינים את הרוטב:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל.
מטגנים עד הזהבה קלה.
פורסים את הפטריות ומוסיפים אותן לסיר.
מטגנים במשך כ 8 דק’.
מוסיפים תבלינים (למעט הקמח והמים)
מערבבים היטב ומוסיפים ציר/מים.
מבשלים כ 10 דק’.
מערבבים את הקמח עם המים עד למרקם חלק.
מוסיפים את הבלילה לביר ומערבבים היטב.
הרוטב יסמיך וזו המטרה. מבשלים עוד כ 3 דק’.
מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים לבשר.
מערבבים היטב, מוסיפים פטרוזיליה ומסירים מהאש. מצננים.
מכינים את הבורקס:
משמנים דף פילו משני צדדיו עם ספריי שמן.
מקפלים את השוליים שמופנים כלפיכם ומניחים כף גדושה מהמילוי.
מקפלים שוליים צדדיים ומגלגלים.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מפזרים מעט שומשום ואופים עד הזהבה.
מכינים את הרוטב:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל.
מטגנים עד הזהבה קלה.
פורסים את הפטריות ומוסיפים אותן לסיר.
מטגנים במשך כ 8 דק’.
מוסיפים תבלינים (למעט הקמח והמים)
מערבבים היטב ומוסיפים ציר/מים.
מבשלים כ 10 דק’.
מערבבים את הקמח עם המים עד למרקם חלק.
מוסיפים את הבלילה לביר ומערבבים היטב.
הרוטב יסמיך וזו המטרה. מבשלים עוד כ 3 דק’.
מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים לבשר.
מערבבים היטב, מוסיפים פטרוזיליה ומסירים מהאש. מצננים.
מכינים את הבורקס:
משמנים דף פילו משני צדדיו עם ספריי שמן.
מקפלים את השוליים שמופנים כלפיכם ומניחים כף גדושה מהמילוי.
מקפלים שוליים צדדיים ומגלגלים.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מפזרים מעט שומשום ואופים עד הזהבה.
מכינים את הרוטב:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל.
מטגנים עד הזהבה קלה.
פורסים את הפטריות ומוסיפים אותן לסיר.
מטגנים במשך כ 8 דק’.
מוסיפים תבלינים (למעט הקמח והמים)
מערבבים היטב ומוסיפים ציר/מים.
מבשלים כ 10 דק’.
מערבבים את הקמח עם המים עד למרקם חלק.
מוסיפים את הבלילה לביר ומערבבים היטב.
הרוטב יסמיך וזו המטרה. מבשלים עוד כ 3 דק’.





כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור