בורקס בשר ברוטב פטריות

בורקס בשר ברוטב פטריות- קל להכנה ומשדרג מאוד את הארוחה.

2 דק' קריאה

פורסם בתאריך 31.07.25

רכיבים:
חבילת דפי פילו
 600גרם בשר בקר טחון
 2בצלים גדולים קצוצים
סלסלת פטריות חתוכות דק
 2תפוחי אדמה מבושלים
1/4 חבילת פטרוזיליה קצוץ
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה בהרט
 4כפות שמן

לרוטב הפטריות:
בצל גדול פרוס
 2סלסלות פטריות
2כוסות מים
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל
כפית שטוחה מלח (לפי טעם)
3-4 כפות שמן
כף קמח לבן + רבע כוס מים

אופן ההכנה:
למילוי:

1.מחממים שמן במחבט ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים כ 10 דק’

2.מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים גם אותן במשך 3-4 דק’

3.מוסיפים תבלינים ומערבבים.

4.מוסיפים את הבשר ומטגנים.

5.מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים לבשר.

6.מערבבים היטב, מוסיפים פטרוזיליה ומסירים מהאש. מצננים.

מכינים את הבורקס:

משמנים דף פילו משני צדדיו עם ספריי שמן.

מקפלים את השוליים שמופנים כלפיכם ומניחים כף גדושה מהמילוי.

מקפלים שוליים צדדיים ומגלגלים.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.

מפזרים מעט שומשום ואופים עד הזהבה.

מכינים את הרוטב:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל.
מטגנים עד הזהבה קלה.
פורסים את הפטריות ומוסיפים אותן לסיר.
מטגנים במשך כ 8 דק’.
מוסיפים תבלינים (למעט הקמח והמים)
מערבבים היטב ומוסיפים ציר/מים.
מבשלים כ 10 דק’.
מערבבים את הקמח עם המים עד למרקם חלק.
מוסיפים את הבלילה לביר ומערבבים היטב.
הרוטב יסמיך וזו המטרה. מבשלים עוד כ 3 דק’.

 

מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים לבשר.

מערבבים היטב, מוסיפים פטרוזיליה ומסירים מהאש. מצננים.

מכינים את הבורקס:
משמנים דף פילו משני צדדיו עם ספריי שמן.

מקפלים את השוליים שמופנים כלפיכם ומניחים כף גדושה מהמילוי.

 

מקפלים שוליים צדדיים ומגלגלים.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מפזרים מעט שומשום ואופים עד הזהבה.


מכינים את הרוטב:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל.
מטגנים עד הזהבה קלה.
פורסים את הפטריות ומוסיפים אותן לסיר.
מטגנים במשך כ 8 דק’.
מוסיפים תבלינים (למעט הקמח והמים)
מערבבים היטב ומוסיפים ציר/מים.
מבשלים כ 10 דק’.
מערבבים את הקמח עם המים עד למרקם חלק.
מוסיפים את הבלילה לביר ומערבבים היטב.
הרוטב יסמיך וזו המטרה. מבשלים עוד כ 3 דק’.

מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים לבשר.

מערבבים היטב, מוסיפים פטרוזיליה ומסירים מהאש. מצננים.

מכינים את הבורקס:
משמנים דף פילו משני צדדיו עם ספריי שמן.

מקפלים את השוליים שמופנים כלפיכם ומניחים כף גדושה מהמילוי.

 

מקפלים שוליים צדדיים ומגלגלים.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מפזרים מעט שומשום ואופים עד הזהבה.


מכינים את הרוטב:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל.
מטגנים עד הזהבה קלה.
פורסים את הפטריות ומוסיפים אותן לסיר.
מטגנים במשך כ 8 דק’.
מוסיפים תבלינים (למעט הקמח והמים)
מערבבים היטב ומוסיפים ציר/מים.
מבשלים כ 10 דק’.
מערבבים את הקמח עם המים עד למרקם חלק.
מוסיפים את הבלילה לביר ומערבבים היטב.
הרוטב יסמיך וזו המטרה. מבשלים עוד כ 3 דק’.

 

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה