עוגת דבש לשנה טובה ומתוקה

מצרכים:

1/2 כוס סוכר חום כהה
1/3 כוס שמן
1/2 כוס דבש + 4 כפות דבש להברשה
1/2 כוס תה חזק בכל טעם שאוהבים
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
2 ביצים

 

אופן הכנה:

–מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק גדולה או 2 בינוניות. מומלץ להניח גם נייר אפייה בתחתית ו/או בדפנות.

–מכינים תה חזק: ממלאים 1/2 כוס במים רותחים ושמים בפנים תיון שאוהבים. מניחים לתה להתקרר בצד עד לשלב שבו צריך להוסיף את התה.

–במיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך 7 דקות או עד שהבלילה מסמיכה ויש בועות צפופות.

–מוסיפים שמן, דבש, וניל ותה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות ולא יותר.
–מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה (אם תשימו יותר סודה לשתייה ואבקת אפייה ממה שכתוב העוגה תגלוש לכם לכל עבר וגם תיפול פנימה אחרי האפייה) וממשיכים להקציף עוד דקה רק עד שהקמח נטמע ולא יותר מזה. אם צריך מסיימים את הערבוב עם לקקן כדי לוודא שאין קמח בתחתית הקערה.

– מעבירים מיד לתבנית משומנת, מקפידים שהבלילה תגיע עד 2/3 גובה ולא יותר כי היא תופחת מאוד. ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 50 דקות עד שעה או עד שהעוגה זהובה מאוד וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. שימו לב לאפות אותה מספיק זמן ואם קיסם שמחדירים למרכז העוגה (יוצא לח מדי מחזירים לעוד 10 דקות אפייה. אם העוגה לא תהיה אפויה מספיק היא לא תהיה יציבה ותתכווץ.

–מאפשרים לעוגה להצטנן מעט ומברישים את החלק העליון ב-4 כפות דבש.

–סוגרים את העוגה עם שקית או ניילון נצמד או בקופסה ושומרים בטמפרטורת החדר.