סופלה שוקולד
זמן הכנה:
10 דק'
10 דק'
מס' סועדים:
9 מנות
9 מנות
מס' מצרכים:
7 מצרכים
7 מצרכים
זמן הכנה כולל:
25 דק'
25 דק'
המרכיבים:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר לבן
- 300 גרם שוקולד מריר
- 1 כוס שמן
- 1/2 כוס קמח לבן
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה:
1 ממיסים בקערה 200 גרם שוקולד מריר יחד עם השמן בפולסים במיקרו עד קבלת עיסת שוקולד נוזלית וחלקה.
2 מקציפים בעזרת מטרפה בקערה נפרדת את הביצים יחד עם הסוכר הלבן עד קבלת בלילה אחידה עם שכבת קצף בהיר.
3 מוסיפים את תערובת השוקולד לקצף הביצים ומערבבים היטב. שימו לב לא לערבב יותר מידי.
4מוסיפים חצי כוס קמח ומלח ומערבבים היטב.
5וצקים את התערובת לתבניות סופלה, יכולות להיות זכוכית שמיועדת לחום התנור, תבניות קרטון או אלומיניום.
6 בכל סופלה מניחים 2 קוביות שוקולד מריר (100 גרם הנותרים) ומעבירים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל12 דקות בדיוק.
7מניחים לסופלה להתקרר מעט ובוזקים מעליו אבקת סוכר.