”נוח לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש…?…!
נוח? האם נכון לומר נוח על כבשן האש?! הרי המילה נוח היא מלש' נוחות אז איך אפשר לומר שנוח לאדם ליפול לכבשן האש? האם זו הרגשה של נוחות לגוף??
נוח? האם נכון לומר נוח על כבשן האש?! הרי המילה נוח היא מלש' נוחות אז איך אפשר לומר שנוח לאדם ליפול לכבשן האש? האם זו הרגשה של נוחות לגוף??
לא מעט אנחנו מרגישים את הרצון שלנו אבוד. ויותר מזה הרצונות שלנו לא מביאים אותנו לשום מקום, ואנחנו בעצם נאבדים בתוך עצמינו עם אינספור שאלות, לאיפה הלך הרצון שלי? מה אני בכלל יעשה איתו? אני רוצה אבל לא מצליח...
מי לא מכיר את השיר המרגש בר יוחאי שחיבר ר' שמעון הלוי?? מה הסוד שלו? איך יתצכן שלא פג תוקפו?! ויותר מזה אין מקום או חוג מישראל שלא שרים בו את השיר הזה! מה הסוד??
אותו יום בו ר' שמעון גילה את 'האידרה זוטא' זה היום בו נפטר וזכה לגלות ולהותיר אחריו סודות עצומים! ר' שמעון קיבל משמים את כל היום הזה במתנה!
המחשבות הרעות הם הקליפה של הפרי, הקליפה המיותרת שצריך לקלף ולהוציא, הקליפה זה לא אנחנו! אנחנו זה הטוב!, הפרי המשובח והטעים שכולו רך, טעים וטוב.
תחשוב על השני- תרוויח!, תחשוב איך יהיה לחבר שלך טוב- לך יהיה טוב!, תחשוב איך תשמח את הסביבה שלך- ותהיה שמח! איזהו מאושר- החושב על השני!
כולנו חשים ונפגעים מהסביבה במחשבות ותחושות אשמה. אך אם נעצור לרגע ונביט טיפה ממבט אחר נבין שלא! אף אחד לא יכול לקחת לנו שום דבר ששייך אלינו!!!
החיים לפני 100 שנה: עולם בלי מסכים, אבל מלא בסיפורים
השבוע האחרון משך את כולנו למערבולת של דיבורים, שלג או לא שלג?! חכנו לזה, שמענו על זה התכוננו, אולי מלאנו את הבית למקרה ש... ו... הגיע השבוע המדובר בינתיים נראה שהשמים סגורים וככול הנראה אי אפשר לדעת מה יקרה . בסופו של דבר אנחנו נדבר, נתכנן וה' יחליט מה יהיה
על 'לא תחמוד' שמעתם? אחד מהציוויים שניתנו לנו עם לוחות הברית אחד מעשרת הדיברות...רגע, אתם מצליחים לקיים את את הדיברה הזאת? כי אני לא ! יש לי קושי ולמה בעצם שאני לא ירצה את מה שראיתי אצל... זה דיי מגרה!!!
יהודים יקרים! בואו נמלא את בנק התהילים שלנו! בואו נקפיד על אמירת תהילים בכל זמן פנוי ואפשרי. שלא נצטרך לבנק והוא חלילה יהיה ריק.
אומרים לנו תמיד שידיעת הבעיה חצי פתרון בואו נהייה מודעים להתמודדות הזאת הבלתי פוסקת שלנו עם כל ההצטרכויות המותרות שאנו דורשים ונשים גבול.