קאוצינג מפרשת ויחי – יעקב אבינו כליל התפארת
על ידי שיצחק אבינו הכניע את עצמו לפני ואביו והניח לו לשוחטו, ולא קם כנגדו בגבורה ובעוז, על ידי כך הכניס בתוך ליבו חלק מסויים ממידת החסד של אברהם אביו, ובזה התכללו זה בזה.
רוחמה אפרתי
על ידי שיצחק אבינו הכניע את עצמו לפני ואביו והניח לו לשוחטו, ולא קם כנגדו בגבורה ובעוז, על ידי כך הכניס בתוך ליבו חלק מסויים ממידת החסד של אברהם אביו, ובזה התכללו זה בזה.
תודות והודאות הם דבר עצום ביותר כשעשוע עולם הבא, וככל שאדם יותר מתקרב לה' יתברך אז רק רוצה עוד ועוד להודות
ישנן עליות וירידות, ישנו גשמי לצד רוחני ותמיד עלינו לשאוף ולהמשיך לעלות מעלה מעלה בסולם המידות. נדע שכל השתדלות שהיא בסופו של דבר הברכה של ה' היא זו שקובעת ולא כמות ההשתדלות.
איכות החיים שלנו מושפעת מחשיבה ודיבור לכאן או לכאן. לכן מעכשיו נתחיל לקחת אחריות וניצור תודעה ערה לצורת הדיבור שלנו ולסוג המחשבות שיש לנו בראש!
אנחנו צריכים להאמין באמונת חכמים. לקיים מצוות ולעשות חסדים גם מבלי לדעת ולהבין ובפרט בשעת ניסיון שאז לפעמים לוקחים את הדעת וגם הכוחות נשארים מדולדלים ורפויים.
גם בחברות ענק מצליחות המנכלים תמיד מתחילים מלמטה. הצמיחה מלמטה מאפשרת לנו הכנעה, ענווה ולדעת שהכל מאת ה' יתברך והרצון לשליטה ויודעים גם הלמעלה וגם המלטה מאת ה', ויודעים שלולא הסיוע מה' לא היתה פה שום הצלחה ולולא הסיוע גם לא הייתה צמיחה.
הרבה מאיתנו חיים בתוך הרפש והבוץ והלא טוב שנמצא בחיינו ובכל זאת ממאנים לשחרר ומסרבים להרפות. חיים בתוך גן חיות פנימי ועדיין לא עושים את השינוי המיוחל והמתבקש.
רבי נחמן הוא, הוא, הוא מומחה הנשמות בדור שלנו. הוא קיבל מאת ה' יתברך את המפתחות לטפל בנשמות החלושות והעדינות שלנו. אצל רבי נחמן אין פלסטרים וגם לא אקמול - אצל רבי נחמן יש אינפוזיות לוריד, חמצן אמיתי ווטימנים של חיים. רבי נחמן נותן עצות, כלים, דרכים מעשיות פרקטיות וקלילות לעבור את העולם הזה בשפיות. אבל לא רק, אלא בעיקר לחיות פה נכון , טוב ונעים.
כל הצדיקים מאז ומתמיד למדו להכיר היטב את היצר הרע ותחבולותיו ובמקביל בנו להם כלים להתמודד מולו. הם לא באו ברומח ובחנית אלא באו בשם ה' ונצחו. הנשק שלהם היה רוחני לחלוטין. גם הנשק שלנו צריך להיות כזה!
בחודש אלול אנו מתעוררים לתשובה ולסליחות, לניקוי פנימי של עבודת המידות, התבוננות פנימה לתוך מחשבותינו, מעשינו ודיברנו.
אתה חשוב ומסוגל לפעול ואתה יכול! יש בכוח התפילה שלך לשנות ולהפוך את הכל לטובה! לכן קחו את הכוחות שלכם ותפנו אותם לאפיקים חיוביים, טובים ומועילים לכם ולכל ישראל! זהו ביטחון עצמי חיובי!
התורה מצווה אותנו לזכור עשרה מקרים שאירעו לאבותינו בעבר, אלו הם אירועים מכוננים בעלי משמעות והשפעה רבה על עם ישראל. בכל רגע שאדם זוכר את עשרת הזכירות, הוא מקיים בכך מצוות עשה דאורייתא.