המצרכים:
תבנית אינגליש קייק
לבצק:
3.5 גרם קמח לבן
1/2כוס סוכר לבן
כף שמרים יבשים
100גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כוס חלב
קורט מלח
מלית:
1 1/2כוסות ממרח שוקולד
1כוס שוקולד צ’יפס
1כוס אגוזי מלך קצוצים גס
הברשה
- גרם
1/4כוס סוכר לבן
1/4 כוס מים
אופן הכנה:
1.מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים. מוסיפים את החמאה והחלב וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-6-7 דקות עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה עד שמתקבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
2.מוציאים מהקערה ולשים, מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 3-4 מ”מ.
3.מורחים את הבצק בשכבה דקה ואחידה של הממרח ומפזרים מעל את השוקולד צ’יפס והאגוזים. מגלגלים לרולדה ובעזרת סכין חוצים אותה לאורכה. מצליבים את שני החצאים זה על גבי זה במרכזם, כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה, ומגלגלים לבורג.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
4.מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
5.אופים את הקראנץ כ-30-35 דקות, או עד שהוא תופח ומשחים.
6.מכינים סירופ סוכר:
מערבבים בסיר את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות.
מברישים את העוגה החמה בסירופ ומגישים.