מצרכים:

חצי חבילה פסטה

2 שיני שום כתושות

מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)

100 גרם רסק עגבניות + רבע כוס מים

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת לפי הטעם (אפשר להשתמש במוצרלה או גבינה צהובה מגורדת)

מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מרתיחים את הפסטה בסיר על האש ומסננים

-מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים את השום במשך כחצי דקה.

-מוסיפים את השמנת ומחממים על אש גבוהה עד שהיא מבעבעת.

-מערבבים רסק עגבניות עם רבע כוס מים ומוסיפים לשמנת. לאחר כדקה מוסיפים גבינת פרמזן ומערבבים עד להסמכת הרוטב וקבלת גוון ורוד. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים כחצי דקה נוספת.

שופכים על הפסטה המוכנה והמסוננת.

 

רכיבים:

 500גרם קמח

כף שמרים יבשים

 2כפות סוכר

כוס ורבע מים חמימים

4 כפות שמן

כפית מלח

למלית בצל:

2 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים, פרוסים לחצאי עיגולים דקים

שליש כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

לקישוט: פרג

אופן ההכנה:

-בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות  (אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים). מפזרים מעל הבצק מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

-מניחים להתפחה של כשעה.

-בינתיים מכינים את המלית: מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן זית, מוסיפים את פרוסות הבצל ומתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים על על אש בינונית עד להזהבה יפה.

-לאחר שהבצק תפח- מחלקים אותו לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-5 כדורים שווים. משמנים את הכדורים בשמן זית, יוצרים “בור” במרכז כל עיגול וממלאים אותו בכף ממלית הבצל המטוגן. מפזרים פרג מסביב.

-מחממים תנור ל-200 מעלות וכשהתנור חם מאוד מכניסים את הלחמניות ואופים במשך 18-20 דקות עד להזהבה.

 

רכיבים:

500 גרם פתיבר

500 מ”ל שמנת מתוקה

2 שקיות אינסטנט פודינג וניל

2 כוסות חלב

 לטבילת הביסקוויטים:
חצי ליטר חלב + 2 כפות אבקת שוקו

לציפוי:

250 גרם שוקולד חלב

250 מ”ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

במיקסר, מקציפים את השמנת, חלב והפודינג למשך כ-2-3 דקות עד שמתקבל קרם יציב.

מעבירים את הקרם לקירור למשך כ-10 דקות לפחות.

בינתיים, מכינים שוקו להרטבת הביסקוויטים: מערבבים היטב את אבקת השוקו עם החלב עד שמתקבל שוקו נטול גושים.

טובלים את הביסקוויטים בשוקו ומסדרים שכבת ביסקוויטים ראשונה בתחתית התבנית.

על שכבת הביסקוויטים מורחים באמצעות לקקן שכבת קרם.

מרטיבים ביסקוויטים ומסדרים שכבה בתחתית התבנית, מורחים שכבת קרם בעובי סנטימטר אחד.

חוזרים על הפעולה למשך פעמיים-שלוש, עד שנגמרים הבסקוויטים

מקררים שעה במקפיא

בינתיים מכינים את הציפוי:

במיקרוגל, ממיסים בקערה את השוקולד והשמנת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מצננים לטמפרטורת חדר ויוצקים על גבי העוגה שיצאה מקירור.

 

רכיבים:

תבנית טארט 24 ס”מ

לבצק

  • 100 גרם חמאה  
  • 100 גרם א. סוכר
  • ביצה
  • 2 כוסות קמח לבן

למילית:

  • סירופ מייפל
  • 1/2 כוס סוכר חום
  •  100גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 3 ביצים
  • 300 גרם אגוזי פקאן
  • כף שמנת מתוקה

להגשה:

סירופ מייפל

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את שולי הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
  2. מלית פאי פקאן: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום, שמנת וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
  4. חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
  5. לקערה מס’ 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה 150 גרם פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
  6. קישוט: מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים שנותרו (150 גרם) במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה מס’ 2 (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי, אפשר להוסיף כף שמנת מתוקה ולערבב) ומוזגים מעל בעדינות. מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות
  8. הגשה: פורסים את הפאי לפרוסות ומגישים קר או מחומם מעט, עם כדור גלידה ליד.

 

לבצק:

  •  1/2כוס קמח
  •  1 כפית סוכר
  •  2/3 כוס מים
  • 50  גרם חמאה חתוכה לקוביות
  •  2 ביצים

למילוי:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1/2  כפית תמצית וניל
  • 1-2  כפות סוכר
  •  100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  2. בקערה, מניחים את הקמח והסוכר ומערבבים היטב.
  3. בסיר בינוני מעל להבה בינונית, מניחים את המים והחמאה ובעזרת כף עץ מערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין והמים מבעבעים. מסירים מיד מהאש ותוך כדי ערבוב מהיר (עם כף עץ או מיקסר ידני) מוסיפים את הקמח עד שמתקבל כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר, פחות מדקה.
  4. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשנייה. מערבלים עד לקבלת בצק רך, חלק ומבריק.
  5. מניחים את נייר האפייה מתחת לברז מספר שניות. מנערים את עודף המים ומניחים בתבנית.
  6. בעזרת כף, מניחים בתבנית תלוליות של הבצק ומשאירים ביניהן רווח של כ-3 ס”מ. אופים בתנור 10 דקות ולאחר מכן מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות. אופים 15-20 דקות נוספות עד לפחזניות תפוחות, זהובות ופריכות.
  7. דוקרים כל פחזנית בתחתיתה על מנת לאפשר לאדים להשתחרר ומניחים על רשת לצינון.
  8. מכינים את הקצפת: מניחים בקערה את השמנת המתוקה ותמצית הוניל ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים מספר שניות.
  9. ממיסים את השוקולד.
  10. חורצים פתח לרוחבה של כל פחזנית וממלאים בקצפת. יוצקים מעל כל פחזנית שוקולד ושומרים במקרר עד להגשה.

 

רכיבים:

2 כוסות קמח לבן

חצי כפית אבקת אפיה

כף וחצי אבקת קקאו

3 כפות גדושות אבקת סוכר

100 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר

1 ביצה

2-4כפות מים (להוסיף בהדרגה)

למילוי:

ממרח חלב או איזה ממרח שאתם אוהבים (רצוי לבחור ממרח בצבע לבן או בהיר)

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

מערבבים בקערת המיקסר (וו גיטרה) את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. יש להוסיף מים בהדרגה ולפי הצורך (אם הבצק עדיין קשה ומתפורר, מומלץ להוסיף עוד מים מעבר לכמות הרשומה במתכון עד שהבצק יתרכך, יתגמש ויהיה נוח לעבודה).

בערת מערוך מרדדים את הבצק על נייר אפיה למלבן. מורחים את הממרח באופן אחיד.

מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ומסמנים עם סכין פרוסות ברוחב כ-2 ס”מ (הסימון נועד להקל על החיתוך לאחר האפיה).

מניחים על נייר אפיה ואופים במשך כ-30 דקות.

מוצאים מהתנור ומצננים לרולדה להתקרר לטמפ’ החדר.

רק לאחר שהרולדה התקררה, חותכים בזהירות לפרוסות לפי הסימון.

 

רכיבים:

  • 150  גרם שערות קדאיף
  • 50  גרם חמאה
  • 250  גרם פיסטוק
  • למילוי:
  • 200  גרם גבינת מסקרפונה
  • 250  מ”ל שמנת להקצפה 38%
  • 2  כפות אבקת סוכר
  • 2  כפות פודינג וניל
  • לקישוט:
  • שערות קדאיף מטוגנות

הוראות הכנה:

מכינים את המילוי-

1.בקערת המיקסר נניח גבינת מסקרפונה, שמנת, אבקת סוכר ופודינג ונפעיל עד קבלת קרם ייציב, נעביר לשקית זילוף ונזלף לתבנית סיליקון שקעים חצי עיגול, ניישר עם פלטה ונכניס למקפיא לשעה.

בינתיים מכינים את הציפוי-

2.במחבת נניח חמאה, נוסיף שערות קדאיף קצוצות ונערבב עד שהשערות משחימות ונוריד מהאש.

3.בקערה נניח ממרח פיסטוק ואת השערות קדאיף, נערבב טוב יחד עד איחוד ונשמור במקרר.

4.נוציא את התבנית מהמקפיא ונחלץ, נחבר כל 2 חצאים לעיגול שלם ונשמור בהקפאה.

5.נחזור לציפוי פיסטוק וקדאיף בעזרת כפפות נקח מהתערובת, ניצור כדור ונפתח אותו מעט עם היד, נניח במרכז את הכדור שהקפאנו ונכסה בזהירות עם היידים ונגלגל לכדור.

6.נעביר את הכדור שנוצר לקערה עם שערות קדאיף המטוגנות ונצפה לקישוט.

7.לפני ההגשה נזלף שוקולד חלב מומס

בתאבון!!!

 

רכיבים:

כוס קמח לבן

רבע כוס אבקת קקאו

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר

4 כפות שמן קנולה

5 כפות סוכר חום

1ביצה

רבע כוס שוקולד צ’יפס

100 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה: קמח, קקאו וסודה לשתייה.

-בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מיקסר ידני במשך כדקה: חמאה, שמן וסוכר חום.

-מוסיפים ביצה ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה. בסוף מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים קלות.

-מכניסים את הבצק למקפיא למשך 15-20 דקות, עד שהבצק מתייצב וניתן להכין ממנו כדורים בקלות.

-בעזרת הידיים יוצרים מהבצק כדורים. מטמינים בכל כדור קובית שוקולד לבן ומכסים בבצק

-מניחים במרווחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 11-12 דקות.

בתאבון!!!

 

החומרים:

500 גר’ ביסקוויטים

500 גר’ גבינה לבנה

1 כוס שמן

1 כוס סוכר

1/2 כוס חלב

לציפוי:

100 גר’ שוקולד חלב

200 גר’ שוקולד לבן

8 בסקוויטים

אופן ההכנה:

1.מפוררים את הביסקוויטים

2.מערבבים את הביסקוויטים יחד עם שאר החומרים.

3.יוצרים כדורים ומקפיאים לשעה.

מכינים את הציפוי-

ממיסים את השוקולד יחד עם 3 כפות שמן ומוסיפים 8 ביסקוויטים מפוררים.

לסיום-

טובלים כל כדור בשוקולד המומס בעזרת קיסם ומקפיאים עד להגשה.

חג שבועות שמח!!! ובתאבון!