מצרכים:
חצי חבילה פסטה
2 שיני שום כתושות
מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)
100 גרם רסק עגבניות + רבע כוס מים
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת לפי הטעם (אפשר להשתמש במוצרלה או גבינה צהובה מגורדת)
מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מרתיחים את הפסטה בסיר על האש ומסננים
-מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים את השום במשך כחצי דקה.
-מוסיפים את השמנת ומחממים על אש גבוהה עד שהיא מבעבעת.
-מערבבים רסק עגבניות עם רבע כוס מים ומוסיפים לשמנת. לאחר כדקה מוסיפים גבינת פרמזן ומערבבים עד להסמכת הרוטב וקבלת גוון ורוד. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים כחצי דקה נוספת.
שופכים על הפסטה המוכנה והמסוננת.