המצרכים:

4 יח’ כרעי עוף

1 בצל חתוך לרצועות

4 יח’ תפוחי אדמה חתוך לקוביות.

4 כפות שמן קנולה

כף פפריקה

כף תערובת תיבול לגריל עוף

1/2 כפית מלח

כפית כמון

כף אבקת מרק עוף

1 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:

1.מטגנים את הבצל עד להזהבה.

2.מערבבים בקערה את השמן והתבלינים יחד עם חלקי העוף.

3.כאשר הבצל מזהיב מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים 2 דקות.

4.מוסיפים לקערת התבלינים את קוביות התפוחי אדמה ומערבבים.

5.מסדרים בתבנית אפיה את התפוחי אדמה ומעל את חלקי העוף עם הבצל.

6.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 40 דקות.

בתאבון!!!

רכיבים

  • לבשר
  • 1 קילוגרם בשר ראש
  • 3 כפות שמן קנולה
  • לרוטב
  • 20 שיניי שום
  • חצי יחידה לימון חתוך לפרוסות
  • חצי יחידה גרידת לימון
  • רבע כוס שמן
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • רבע כפית פלפל שחור , מלח
  • 1 שטוח כפות פפריקה אדומה
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף אבקת מרק עוף
  • לפזר מלמעלה חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1

על אש גבוהה להרתיח את הבשר ראש עם 3 כפות שמן, לשים מים רותחים עד שיכסה את הבשר . לאחר כחצי שעה ללחוץ על הבשר עם שתי אצבעות ולבדוק אם הוא מבושל ורך . ברגע שהבשר מבושל להוציא אותו מהמים ..



  • 2

עד שהבשר מתבשל להכין את הרוטב בסיר נפרד. לשים את כל מרכיבי הרוטב – 20 שיני שום שלמות , רבע כוס שמן, 2 כוסות מים רותחים, כף גדושה רסק עגבניות , כף שטוחה פפריקה אדומה , רבע כפית מלח , רבע כפית פלפל שחור , חצי כף כורכום , חצי כף אבקת מרק עוף , לגרד קליפה מחצי לימון ופרוסות של חצי לימון. את הרוטב לבשל כ-10 דקות עד שמבעבע ולערבב מדיי פעם ..



  • 3

לאחר שהבשר מבושל והרוטב מוכן לחתוך את הבשר לפרוסות ולהכניס אותו לרוטב . לשים על אש קטנה כ-20-25 דקות ולערבב מדיי פעם . 5 דקות לפני סוף הבישול לקצץ חצי צרור פטרוזיליה ולפזר מלמעלה . בתאבון.

מצרכים:

1/2 כוס סוכר חום כהה
1/3 כוס שמן
1/2 כוס דבש + 4 כפות דבש להברשה
1/2 כוס תה חזק בכל טעם שאוהבים
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
2 ביצים

 

אופן הכנה:

–מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק גדולה או 2 בינוניות. מומלץ להניח גם נייר אפייה בתחתית ו/או בדפנות.

–מכינים תה חזק: ממלאים 1/2 כוס במים רותחים ושמים בפנים תיון שאוהבים. מניחים לתה להתקרר בצד עד לשלב שבו צריך להוסיף את התה.

–במיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך 7 דקות או עד שהבלילה מסמיכה ויש בועות צפופות.

–מוסיפים שמן, דבש, וניל ותה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות ולא יותר.
–מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה (אם תשימו יותר סודה לשתייה ואבקת אפייה ממה שכתוב העוגה תגלוש לכם לכל עבר וגם תיפול פנימה אחרי האפייה) וממשיכים להקציף עוד דקה רק עד שהקמח נטמע ולא יותר מזה. אם צריך מסיימים את הערבוב עם לקקן כדי לוודא שאין קמח בתחתית הקערה.

– מעבירים מיד לתבנית משומנת, מקפידים שהבלילה תגיע עד 2/3 גובה ולא יותר כי היא תופחת מאוד. ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 50 דקות עד שעה או עד שהעוגה זהובה מאוד וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. שימו לב לאפות אותה מספיק זמן ואם קיסם שמחדירים למרכז העוגה (יוצא לח מדי מחזירים לעוד 10 דקות אפייה. אם העוגה לא תהיה אפויה מספיק היא לא תהיה יציבה ותתכווץ.

–מאפשרים לעוגה להצטנן מעט ומברישים את החלק העליון ב-4 כפות דבש.

–סוגרים את העוגה עם שקית או ניילון נצמד או בקופסה ושומרים בטמפרטורת החדר.

מצרכים:

 3 נתחי פילה דג סלמון

1 כף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות, קורט פלפל שחור

גבעול בצל ירוק קצוץ

ירקות:

תפו”א, גזר, קישוא, חצי גמבה וחצי בצל

2 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל שחור.




אופן הכנה:

-מתבלים את חתיכות הפילה בכף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי ו-2 שיני שום כתושות.

-חותכים את הירקות לקוביות קטנות (כמו סלט). מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומבשלים את הירקות עם מכסה במשך 10-15 דקות עד שהם מתרככים. לקראת סוף הבישול, מוסיפים 2 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

הפעל טיימר (10 דק’)

-במחבת נפרדת מחממים כף שמן. מניחים את הפילה על החלק החשוף (כשהעור פונה כלפי מעלה) וצורבים את הדג במשך כ-2 דקות על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומשאירים ל 3 דקות נוספות. מרימים את המכסה, הופכים את הפילה צד (הפעם כשהחלק של העור כלפי מטה), מפזרים בצל ירוק. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5-10 דקות (תלוי בעובי הנתחים) עד שהדג מבושל אך עדיין רך ועסיסי.

-מגישים את הדג לצד הירקות.

בתאבון ושבת שלום!!!

המצרכים:

לתחתית העוגה:

2 ביצים

1/3 כוס שמן

1 כוס סוכר חום

2 כפות חלב

3/4 כוס קמח

4 כפות קקאו

1 כפית א. אפיה

3/4 כוס שוקולד צ’יפס

לשכבת הקרם מקופלת:

2 מכלים של שמנת מתוקה

1/5 כוס חלב

1 חבילה של אינסטנט פודינג וניל

2 כפות גבינת שמנת טבעי

1 כוס גבינה לבנה

1/2 כוס סוכר

5 יח’ מקופלת קצוצות

לציפוי:

10 יח’ מקופלת קצוצות

 

הוראות הכנה:

לתחתית-

1.מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2.מוסיפים לקערה את כל מצרכי תחתית העוגה: הביצים, השמן, הסוכר, החלב, הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והשוקולד צ’פס. ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.

3.מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת ואופים בתנור כ-25 דקות, מכניסים קיסם ובודקים שיוצא עם מעט פירורים, מוציאים ומצננים.

מכינים את הקרם מקופלת-

4.מקציפים במהירות גבוהה את השמנת מתוקה עד לקבלת קצף אחיד.

5.מוסיפים בהדרגה את כל החומרים: החלב, הסוכר, הפודינג, הגבינת שמנת והגבינה. מוסיפים את השברי המקופלת בסוף.

6.שוטחים את הקרם על התחתית האפויה.

מצפים את העוגה-

7.מפזרים שברי מקופלת על העוגה בצורה יפה.

בתאבון!!!

 

מצרכים:

  •  36 ביסקוויטים
  • 3/4 כוס ריבת חלב
  • 3/4 כוס קוקוס טחון
  • ½ כוס חלב

לשכבת הגבינה:

  • 250 מ”ל שמנת להקצפה
  • 250 גרם מסקרפונה בטמפרטורת החדר
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 1/2 כוס חלב
  • 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג ריבת חלב או וניל
  • 1/2 כוס ממרח ריבת חלב

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 50 גרם שוקולד חלב קצוץ
  • 1/2 מיכל + 2 כפות שמנת להקצפה
  • 2 כפות ממרח ריבת חלב

לקישוט:

  • 2 כפות קוקוס טחון

התבנית: ריבועית בגודל 25*25 ס”מ

הוראות הכנה:

1.שכבת הגבינה: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה ומקציפים תחילה במהירות נמוכה ולקראת הסוף במהירות גבוהה, לקרם אחיד ויציב.

2.שמים את ריבת החלב בכלי מתאים ומחממים מעט במיקרוגל, כדי שתתרכך ותהיה קלה למריחה.

3.ההרכבה: יוצקים את החלב לקערית רחבה. טובלים כל ביסקוויט בחלב ומסדרים בתחתית התבנית בשכבה אחידה. מורחים על הביסקוויטים מעט ריבת חלב ומפזרים מעט קוקוס. מפזרים על הביסקוויטים חצי מקרם הגבינה ומורחים בשכבה אחידה. מפזרים מעט ריבת חלב וקוקוס. מכינים כך שכבה נוספת: ביסקוויטים טבולים בחלב, ריבת חלב, קוקוס ויתרת קרם הגבינה. מסיימים בעוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב. עוטפים היטב ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.

4.ציפוי: שמים את השוקולד בקערה. יוצקים את השמנת לסיר קטן ומחממים עד לסף רתיחה. יוצקים אותה על השוקולד וממתינים כדקה. מוסיפים את ריבת החלב וטורפים לקרם חלק. יוצקים את הציפוי על העוגה ומפזרים מעט קוקוס לקישוט.

החומרים הנדרשים:

לרולדה4: ביצים גודל L בטמפרטורת החדר 
100 גרם סוכר לבן 
3 כפות שמן
4 כפות קונפלור
1 כף קקאו 

לקרם וניל ופצפוצי שוקולד500: מ״ל שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר 
1 כף אינסטנט פודינג וניל 
2 כפות ממרח שוקולד 
3 כפות שוקולד פרה מריר מגורד על פומפיה 

לציפוי 200: גרם שוקולד פרה מריר 
2 כפות שמן 

לקישוט100: גרם שוקולד פרה מריר 
50 גרם אגוזי לוז קלויים 

 

הוראות הכנה:

מכינים רולדה:

  • מקציפים ביצים במיקסר עם בלון הקצפה או מיקסר ידני 1-2 דקות ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  • מוסיפים שמן ומקצפים כמה שניות.
  • מוסיפים קורנפלור וקקאו טורפים כמה שניות בודדות לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לגובה אחיד.
  • אופים במשרך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות טורבו עד שההעוגה קפיצית למגע בצדדים ובמרכז.
  • מצננים לחלוטין (אחרת הרולדה לא נשלפת)

למילוי:

  • מגררים שוקולד מריר במגררת ושומרים בצד.
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה מאוד.
  • מוסיפים ממרח שוקולד ושוקולד מגורר ומקפלים פנימה.

מרכיבים את הרולדה:

  • מניחים נייר אפיה חדש על השיש, הופכים את הרולדה על נייר האפייה ומסירים את נייר האפיה העליון.
  • יוצקים את הקרם ומיישרים לשכבה דקה.
  • מגלגלים לרוחב לרולדה הדוקה.
  • מעבירים להקפאה ל-20 דקות.

לציפוי וקישוט שוקולד:

  • ממיסים שוקולד מריר ושמן בפולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
  • מזלפים את ציפוי השוקולד לציפוי מעל הרולדה הרולדה.
  • מכינים קישוט שוקולד ואגוזים: ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר עד המסה מלאה.
  •  מקמטים נייר אפיה ומניחים על תבנית תנור או קרש חיתוך. משטחים את השוקולד מעל נייר האפייה.
  • מפזרים אגוזים לוז קצוצים, ומעבירים למקפיא ל-10 דקות עד שמתקשה.
  • את הרולדה שומרים במקרר/מקפיא

בתאבון!!!

 

 

המרכיבים:
3 כוסות שיבולת שועל עבה
1/2 כוס שקדים
1/2כוס קשיו
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס פקאנים
1/4 כוס גרעיני חמנייה קלופים
1/4 כוס גרעיני דלעת קלופים
2 כפות שומשום טבעי
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס שבבי קוקוס
חצי כפית מלח
כפית קינמון (לא חובה)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מייפל טבעי
1/4 כוס סילאן טבעי
1/4 כוס דבש

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל 160 מעלות חום סטטי (לא טורבו)
קוצצים גס את כל הפיצוחים בעזרת סכין ומעבירים לקערה.

2.מוסיפים את הגרעינים, שיבולת השועל והשומשום.
מוסיפים מלח וקינמון ומערבבים.

3.יוצקים שמן, דבש מייפל וסילאן ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

4.בעזרת כף משטחים את התערובת ומכניסים לתנור ל 40-45 דקות.
ב10 הדקות האחרונות מוסיפים את הצימוקים ושבבי הקוקוס ומערבבים היטב.

5.בזמן האפייה, מקפידים לערבב כל 8-10 דקות!! בכדי שהגרנולה תאפה בצורה אחידה.
מצננים לחלוטין ומאחסנים בצנצנת אטומה.