אסאדו בתנור

רכיבים

הוראות

  • שוטפים את נתחי האסאדו, מייבשים וחותכים לגודל של מנה
  • על מחבת עם שמן זית ושמן קנולה צורבים את הנתחים מכל הצדדים, ותוך כדי מתבלים
  • פורסים בצלים סגולים ומניחים בתחתית הסיר שתי שכבות (במטרה שיתקרמלו ויגירו נוזלים שמבשלים את הבשר)
  • מעל הבצלים מניחים את נתחי האסאדו הצרובים ומפזרים שיני שום
  • שוטפים היטב את תפוחי האדמה, מגלגלים אותם עם הקליפה בשמן המתובל שנשאר מטיגון הבשר ומכניסים לסיר.
  • קולפים בטטה, חוצים ומכניסים גם
  • סוגרים את הסיר היטב בעזרת כמה שכבות נייר כסף או בעזרת המכסה של הסיר, מכניסים לתנור שחומם מראש 230 מעלות לחצי שעה.
  • לאחר חצי שעה מורידים ל170 מעלות וממשיכים שעתיים- שעתיים וחצי (תלוי אם הכנסתם קילו או שניים) מוסיפים פטריות\ערמונים? תעשו את זה אחרי שעה שהסיר נמצא על 170 מעלות ותמשיכו כרגיל. בתאבון!