בורקס בשר
זמן הכנה:
מס' סועדים:
7 מנות
7 מנות
מס' מצרכים:
20 מצרכים
20 מצרכים
זמן הכנה כולל:
עד שעה
עד שעה
מצרכים:
1חבילה בצק עלים קפוא
מופשר לפי הוראות היצרן
מלית
כפות שמן קנולה
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1ק”ג בשר בקר טחון
- 1/2כפית פלפל שחור טחון
- 1כפית פפריקה מתוקה
- 1כפית כמון טחון
- 1כפית מלח דק
זיגוג וקישוט
- 1 ביצה L
- חופן שומשום
רוטב פטריות
- 2כפות שמן קנולה
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 1/2סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות
- 1כפית כורכום
- 1כפית אבקת מרק עוף
- 1/2כפית פלפל שחור טחון
- 1/2כפית מלח דק
- 1/2כוס מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים את המלית : מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את הבשר, המלח, הפלפל והתבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן תוך ערבוב קבוע ושבירת גושי הבשר במשך כ-10 דקות, עד שהוא מחליף את צבעו ומוכן לגמרי. מצננים כ-10 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מחלקים את חבילת בצק העלים לשני חלקים שווים (מכינים 2 רולדות). פורשים מחצית מבצק העלים על משטח עבודה ומניחים לאורכו במרכז חצי מכמות המלית.
- חותכים את הבצק בעזרת סכין חדה משני צדי המלית לרצועות באורך של 7-8 ס”מ (או לפי גודל החתיכות שתרצו), וסוגרים את חתיכות הבצק בחפיפה מעל המלית.
- ממשיכים באותו אופן בדיוק עם החצי השני של הבצק והמלית. מהדקים את הקצוות ומברישים את הרולדות בביצה טרופה. מפזרים מעל כמות נדיבה של שומשום.
- אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהמאפים משחימים יפה.
- מכינים את רוטב הפטריות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות, מתבלים, מוסיפים את המים, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 10-15 דקות.
- מצננים מעט את רולדות הבורקס וחותכים לפרוסות לפי הסימון. מגישים עם הרוטב.