בורקס בשר

מצרכים:

 1חבילה בצק עלים קפוא

מופשר לפי הוראות היצרן

מלית

כפות  שמן קנולה

  • 1   בצל בינוני קצוץ
  • 1ק”ג בשר בקר טחון
  •  1/2כפית פלפל שחור טחון
  • 1כפית פפריקה מתוקה
  • 1כפית כמון טחון
  • 1כפית מלח דק

זיגוג וקישוט

  • 1   ביצה L
  • חופן שומשום

רוטב פטריות

  • 2כפות שמן קנולה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 1/2סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות
  • 1כפית כורכום
  • 1כפית אבקת מרק עוף
  • 1/2כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2כפית מלח דק
  • 1/2כוס מים רותחים

 

אופן הכנה

  1. מכינים את המלית : מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.
  2. מוסיפים את הבשר, המלח, הפלפל והתבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן תוך ערבוב קבוע ושבירת גושי הבשר במשך כ-10 דקות, עד שהוא מחליף את צבעו ומוכן לגמרי. מצננים כ-10 דקות.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  4. מחלקים את חבילת בצק העלים לשני חלקים שווים (מכינים 2 רולדות). פורשים מחצית מבצק העלים על משטח עבודה ומניחים לאורכו במרכז חצי מכמות המלית.
  5. חותכים את הבצק בעזרת סכין חדה משני צדי המלית לרצועות באורך של 7-8 ס”מ (או לפי גודל החתיכות שתרצו), וסוגרים את חתיכות הבצק בחפיפה מעל המלית.
  6. ממשיכים באותו אופן בדיוק עם החצי השני של הבצק והמלית. מהדקים את הקצוות ומברישים את הרולדות בביצה טרופה. מפזרים מעל כמות נדיבה של שומשום.
  7. אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהמאפים משחימים יפה.
  8. מכינים את רוטב הפטריות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  9. מוסיפים את הפטריות, מתבלים, מוסיפים את המים, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 10-15 דקות.
  10. מצננים מעט את רולדות הבורקס וחותכים לפרוסות לפי הסימון. מגישים עם הרוטב.