גרנולה ביתית

המרכיבים:
3 כוסות שיבולת שועל עבה
1/2 כוס שקדים
1/2כוס קשיו
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס פקאנים
1/4 כוס גרעיני חמנייה קלופים
1/4 כוס גרעיני דלעת קלופים
2 כפות שומשום טבעי
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס שבבי קוקוס
חצי כפית מלח
כפית קינמון (לא חובה)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מייפל טבעי
1/4 כוס סילאן טבעי
1/4 כוס דבש

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל 160 מעלות חום סטטי (לא טורבו)
קוצצים גס את כל הפיצוחים בעזרת סכין ומעבירים לקערה.

2.מוסיפים את הגרעינים, שיבולת השועל והשומשום.
מוסיפים מלח וקינמון ומערבבים.

3.יוצקים שמן, דבש מייפל וסילאן ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

4.בעזרת כף משטחים את התערובת ומכניסים לתנור ל 40-45 דקות.
ב10 הדקות האחרונות מוסיפים את הצימוקים ושבבי הקוקוס ומערבבים היטב.

5.בזמן האפייה, מקפידים לערבב כל 8-10 דקות!! בכדי שהגרנולה תאפה בצורה אחידה.
מצננים לחלוטין ומאחסנים בצנצנת אטומה.