
לחמניות מתוקות

10 דק'

10 מנות

8 מצרכים

25 דק'
רכיבים:
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
כף גדושה שמרים יבשים
3 כפות גדושות סוכר
4 כפות מלאות דבש
ביצה
3/4 כוס מים פושרים (180 מ”ל)
6כפות שמן
כפית מלח
לציפוי: ביצה טרופה, כפית דבש ושומשום
אופן ההכנה:
-מערבבים במיקסר: קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים דבש, ביצה ומים פושרים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים). מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
-מכסים את הקערה ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל5-6 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור.
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים זה מזה. מכסים ומתפיחים כשעה.
-מברישים את הלחמניות (בחלקן העליון) בתערובת של ביצה טרופה ודבש ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות (יש לחמם את התנור מראש כ-7 דקות לפני).