
רולדת קצפת ותותים

זמן הכנה:
15 דק'
15 דק'

מס' סועדים:
7 מנות
7 מנות

מס' מצרכים:
12 מצרכים
12 מצרכים

זמן הכנה כולל:
25 דק'
25 דק'
רכיבים
0/ 10רכיבים
התאם מנה
- 4 יח’ ביצים מופרדות
- 1/2 כוס קמח
- 4 כפות שמן (כף=15 מ״ל)
- 4 כפות מים (כף=15 מ״ל)
- 5 כפות סוכר
- 1/4 כפית מלח
למילוי:
- 1 יח’ שמנת מתוקה38% (מיכל של 250 מ״ל)
- 2 כפות סוכר
- 1 חב’ אינסטנט פודינג וניל (עדיף וניל צרפתי)
- 10 יח’ תותים חתוכים לקוביות
הוראות
0/ 15הוראות
- שלב1מחממים תנור ל180 מעלות טורבו
- שלב2בקערה טורפים יחד חלמונים, שמן, מים, קמח וכף סוכר
- שלב3בקערת מיקסר מניחים את החלבונים והמלח ומקציפים
- שלב4כשהקצף מתחיל לקבל צבע לבן, מוסיפים 4 כפות סוכר וממשיכים להקציף לקבלת קצף יציב
- שלב5בעזרת כף לוקחים מעט מהקצף ומאחדים עם קערת החלמונים (שטרפנו בהתחלה)
- שלב6ממשיכים לאחד בין התערובות כשכל פעם מוסיפים כף- שתיים מהקצף ומאחדים בתנועות קיפול עדינות
- שלב7מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומעבירים את התערובת לתבנית. דואגים לשטח באופן שווה לאורך כל התבנית
- שלב8אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כעשר דקות עד שמזהיב מעט בקצוות
- שלב9מניחים מגבת על משטח העבודה ומפדרים באבקת סוכר
- שלב10מוציאים את התבנית מהתנור והופכים על המגבת באופן שנייר האפיה מונח כלפי מעלה
- שלב11מקלפים את נייר האפיה, ומגלגלים את הרולדה בתוך המגבת (כדי שכשנמלא יהיה לנו קל לקפל אותה כי היא תתפוס צורה)
הכנת המילוי:
- שלב12מקציפים שמנת, אינסטנט פודינג וסוכר לקצפת יציבה
- שלב13לאחר שהרולדה התקררה פותחים אותה ומורחים את הקצפת
- שלב14מפזרים מעל קוביות תותים, ומגלגלים חזרה לרולדה
- שלב15מפדרים מעל באבקת סוכר. ניתן לעטר בקצפת ותותים בעזרת צנטר יפה. שומרים בקירור עטוף היטב