רולדת קצפת ותותים

רכיבים

0/ 10רכיבים

התאם מנה 

  • 4 יח’ ביצים מופרדות  
  • 1/2 כוס קמח 
  • 4  כפות שמן (כף=15 מ״ל)
  • 4 כפות מים (כף=15 מ״ל)
  • 5 כפות סוכר 
  • 1/4 כפית מלח 

למילוי:

  • 1 יח’ שמנת מתוקה38%  (מיכל של 250 מ״ל)
  • 2 כפות סוכר 
  • 1 חב’ אינסטנט פודינג וניל (עדיף וניל צרפתי)
  • 10 יח’ תותים חתוכים לקוביות  

הוראות

0/ 15הוראות

  • שלב1מחממים תנור ל180 מעלות טורבו
  • שלב2בקערה טורפים יחד חלמונים, שמן, מים, קמח וכף סוכר
  • שלב3בקערת מיקסר מניחים את החלבונים והמלח ומקציפים
  • שלב4כשהקצף מתחיל לקבל צבע לבן, מוסיפים 4 כפות סוכר וממשיכים להקציף לקבלת קצף יציב
  • שלב5בעזרת כף לוקחים מעט מהקצף ומאחדים עם קערת החלמונים (שטרפנו בהתחלה)
  • שלב6ממשיכים לאחד בין התערובות כשכל פעם מוסיפים כף- שתיים מהקצף ומאחדים בתנועות קיפול עדינות
  • שלב7מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומעבירים את התערובת לתבנית. דואגים לשטח באופן שווה לאורך כל התבנית
  • שלב8אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כעשר דקות עד שמזהיב מעט בקצוות
  • שלב9מניחים מגבת על משטח העבודה ומפדרים באבקת סוכר
  • שלב10מוציאים את התבנית מהתנור והופכים על המגבת באופן שנייר האפיה מונח כלפי מעלה
  • שלב11מקלפים את נייר האפיה, ומגלגלים את הרולדה בתוך המגבת (כדי שכשנמלא יהיה לנו קל לקפל אותה כי היא תתפוס צורה)

הכנת המילוי:

  • שלב12מקציפים שמנת, אינסטנט פודינג וסוכר לקצפת יציבה
  • שלב13לאחר שהרולדה התקררה פותחים אותה ומורחים את הקצפת
  • שלב14מפזרים מעל קוביות תותים, ומגלגלים חזרה לרולדה
  • שלב15מפדרים מעל באבקת סוכר. ניתן לעטר בקצפת ותותים בעזרת צנטר יפה. שומרים בקירור עטוף היטב