דובשניות לכבוד ראש השנה
10 דק'
30 מנות
10 מצרכים
קל
שליש כוס (65 ג’) שמן
רבע כוס (85 ג’) דבש
כפות מלאות (55 ג’) סוכר
כפית (5 ג’) תמצית וניל
כפית (5 ג’) אבקת קינמון
ביצה
כוס וחצי (210 ג’) קמח
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
רבע כפית (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
אבקת סוכר לציפוי (כרבע כוס)
הכנה:
ערבבו בקערה (בעזרת כף/מטרפה) שמן, דבש, סוכר, תמצית וניל, אבקת קינמון וביצה
בקערית נפרדת ערבבו: קמח, אבקת אפיה וסודה ולשתיה ומוסיפים לתערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה
הכניסו למקפיא לחצי שעה (ניתן גם לשים במקרר כמה שעות)
חממו תנור בעזרת מבוגר ל180 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 7 דקות לפני האפיה)
פרשו נייר אפיה על תבנית התנור. צרו כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס”מ, וצפו באבקת סוכר הניחו על נייר האפיה במרווחים קלים שטחו בעזרת האצבעות לעוגיות בעובי של כ-1 ס”מ
אפו בתנור במשך 15 דקות. והניחו לדובשניות להתקרר לגמרי