בשר ראש
זמן הכנה:
מס' סועדים:
7 מנות
7 מנות
מס' מצרכים:
11 מצרכים
11 מצרכים
זמן הכנה כולל:
שעה וחצי
שעה וחצי
רכיבים
- לבשר
- 1 קילוגרם בשר ראש
- 3 כפות שמן קנולה
- לרוטב
- 20 שיניי שום
- חצי יחידה לימון חתוך לפרוסות
- חצי יחידה גרידת לימון
- רבע כוס שמן
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כוסות מים רותחים
- רבע כפית פלפל שחור , מלח
- 1 שטוח כפות פפריקה אדומה
- חצי כף כורכום
- חצי כף אבקת מרק עוף
- לפזר מלמעלה חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1
על אש גבוהה להרתיח את הבשר ראש עם 3 כפות שמן, לשים מים רותחים עד שיכסה את הבשר . לאחר כחצי שעה ללחוץ על הבשר עם שתי אצבעות ולבדוק אם הוא מבושל ורך . ברגע שהבשר מבושל להוציא אותו מהמים ..
- 2
עד שהבשר מתבשל להכין את הרוטב בסיר נפרד. לשים את כל מרכיבי הרוטב – 20 שיני שום שלמות , רבע כוס שמן, 2 כוסות מים רותחים, כף גדושה רסק עגבניות , כף שטוחה פפריקה אדומה , רבע כפית מלח , רבע כפית פלפל שחור , חצי כף כורכום , חצי כף אבקת מרק עוף , לגרד קליפה מחצי לימון ופרוסות של חצי לימון. את הרוטב לבשל כ-10 דקות עד שמבעבע ולערבב מדיי פעם ..
- 3
לאחר שהבשר מבושל והרוטב מוכן לחתוך את הבשר לפרוסות ולהכניס אותו לרוטב . לשים על אש קטנה כ-20-25 דקות ולערבב מדיי פעם . 5 דקות לפני סוף הבישול לקצץ חצי צרור פטרוזיליה ולפזר מלמעלה . בתאבון.