מצרכים:
עוגת רולדה:
3 ביצים
חצי כוס סוכר
2כפות דבש
2כפות מים פושרים
2 כפות שמן
3/4 כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה
לקרם המילוי:
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית
חבילת אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל/ שוקולד/ ריבת חלב
שליש כוס חלב
לציפוי:
כף מלאה ממרח ריבת חלב / לוטוס/ שוקולד
כף מים
אופן הכנה:
העוגה:
–מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים אותה היטב באופן אחיד.
-מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
-מוסיפים דבש, מים ושמן ומערבבים. בסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
-יוצקים את התערובת על נייר האפייה המשומן ומשטחים על כל התבנית באופן שווה.
-מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות.
-מוציאים מהתנור ומגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה. ומצננים.
בנתיים מכינים את הקרם:
-מקציפים בקערה את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר עד שהעוגה מתקררת.
והרולדה:
מיישרים את הרולדה, מוציאים 3 כפות גדושות של קרם לקערה נפרדת (בקרם נשתמש אח”כ לציפוי העוגה). את יתרת הקרם מורחים על העוגה באופן אחיד. מגלגלים בעדינות לרולדה והפעם ללא נייר האפיה. חותכים את הרולדה בשני הקצוות למראה יפה יותר
-מורחים בחלק העליון של הרולדה קרם.
-ממיסים כף ממרח עם כף מים, מערבבים היטב ומזליפים מעל העוגה פסים.
-מכסים את הרולדה מכניסים למקרר עד להגשה.