רכיבים:

2 כוסות ביסקוויטים -טחון  (200 גרם)

 1/4כוס אגוזי מלך

3/4 כוס ריבת חלב

8 כפות גבינה לבנה

2 שקיות סוכר וניל

לקישוט: קוקוס / אגוזים / שקדים

אופן ההכנה:

1.לגרוס את הביסקוויטים והאגוזים.

2.להמיס את ריבת החלב במיקרוגל בפולסים.

3.לערבב ביחד ולהוסיף את הגבינה הלבנה וסוכר הוניל (אם התערובת נוזלית מדי אפשר להוסיף ביסקוויטים).

4.להכניס את התערובת למקרר לכחצי שעה.

5.להכין מהתערובת כדורים בגודל הרצוי, לטבול בריבת חלב מומסת לפי הטעם ולצפות במה שאוהבים (אגוזים, שקדים, קוקוס ועוד).

 


הרכיבים:

½1 כוסות

2 כוסות קרונפלור

1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

½1 כוסות

 200גרם חמאה חתוכה לקוביות

4 חלמונים

1 כפית ווניל

קורט מלח

למילוי : צנצנת ריבת חלב

לקישוט: קוקוס טחון

 

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל-150 מעלות, מצב סטטי.

2.בקערת המיקסר מניחים אבקת סוכר וחמאה, מחברים וו גיטרה ומקרימים עד קרם.

3.מוסיפים את החלמונים והווניל וממשיכים בפעילות המיקסר. מידי פעם תיעזרו במרית כדי להוריד את החומרים בדפנות הקערה.

4.כאשר החומרים התאחדו מוסיפים קורנפלור קמח ואבקת סודה לשתייה, ממשיכים בערבוב המיקסר רק עד בצק אחיד חלק ומעט דביק.

5.את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומצננים כחצי שעה עד שעה במקרר.

6.אחרי צינון הבצק מוציאים את הבצק מקירור, מניחים על משטח מקומח ומרדדים לעובי דק של קצת פחות מחצי ס”מ , קורצים עיגולים בקוטר 4 ס”מ ומעבירים למגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

7.מכניסים את העוגיות לאפייה כעשר דקות, העוגיות צריכות להישאר לבנות. מצננים את העוגיות ורק לאחר צינון ניתן לשחרר אותן מנייר האפייה.

8.מתאימים זוגות של עוגיות. מעבירים ריבת חלב לשקית זילוף ומזלפים ריבת חלב בחלק התחתון של העוגייה עם החלק השני סוגרים לעוגיית סנדוויץ’.

9.את העוגיות מגלגלים בקוקוס טחון.

לסיום שומרים את העוגיות בקירור בקופסא אטומה , מומלץ לאכול את העוגיות רק לאחר קירור.

 

המצרכים:

לרולדה-

4 ביצים L בטמפ’ החדר.

3 כפות סוכר

4  כפות שמן

4כפות חלב

1/2 כוס קמח

1/2כפית אבקת אפייה.

2 כפות קקאו +4 כפות מים חמים.

1/2 כוס סוכר להקצפה עם החלבונים

לקרם

מיכל וחצי שמנת מתוקה

3 כפות גרם פודינג וניל כפית תמצית וניל.

1/4כוס חלב

לציפוי

 90 מ”ל שמנת מתוקה.

120  גרם שוקולד מריר.

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2.בקערה רחבה טורפים חלמונים וסוכר (30 גרם – 3 כפות), לאחר מכן מוסיפים שמן וטורפים. מוסיפים חלב וטורפים היטב.

3.מערבבים קמח ואבקת אפייה יחד, ומוסיפים אל הקערה. טורפים היטב לבלילה חלקה.

4.מערבבים את המים החמים יחד עם הקקאו למשחה חלקה ללא גושים. מוסיפים אל הקערה וטורפים לאיחוד.

5.בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים ומקציפים כמה דק’ עד להופעת בועות קטנות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב אך רך. מקפילים את הקצף אל הבלילה.

6.מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומורחים את הבלילה בשכבה אחידה.

7.אופים את הרולדה כ-16 דק’  (בתנור היא תראה לכם נפוחה ותפוחה אך לאחר האפייה הנפח יורד).

8.כשהיא יוצאת מהתנור הופכים אותה על גביי נייר אפייה ומקלפים בעדינות את נייר האפייה שעליו היא נאפתה (כשהרולדה עוד חמה). מניחים אותה להתקרר מעט, וניגשים להכנת הקרם.

9.בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, פודינג, חלב ותמצית וניל. מקציפים עד לקבלת קרם יציב.

10.מורחים את הקרם על גביי הרולדה בשכבה דקה ואחידה. ובעזרת נייר האפייה מגלגלים לרולדה.

11.מעברים לתבנית ומכניסים את הרולדה למקרר למשך כ-שעה.

לאחר קירור הרולדה מתחילים בהכנת הציפוי : 

12.בקערה מתאימה למיקרו מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה ומערבבים.

13.מוציאים את הרולדה מהמקרר, ומניחים אותה על גביי רשת. מצפים ומיישרים בעזרת פלטה.

14.מחזירים למקרר למשך כ-30 דק’ ומגישים.

 

מצרכים:

 1חבילה בצק עלים קפוא

מופשר לפי הוראות היצרן

מלית

כפות  שמן קנולה

  • 1   בצל בינוני קצוץ
  • 1ק”ג בשר בקר טחון
  •  1/2כפית פלפל שחור טחון
  • 1כפית פפריקה מתוקה
  • 1כפית כמון טחון
  • 1כפית מלח דק

זיגוג וקישוט

  • 1   ביצה L
  • חופן שומשום

רוטב פטריות

  • 2כפות שמן קנולה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 1/2סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות
  • 1כפית כורכום
  • 1כפית אבקת מרק עוף
  • 1/2כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2כפית מלח דק
  • 1/2כוס מים רותחים

 

אופן הכנה

  1. מכינים את המלית : מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.
  2. מוסיפים את הבשר, המלח, הפלפל והתבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן תוך ערבוב קבוע ושבירת גושי הבשר במשך כ-10 דקות, עד שהוא מחליף את צבעו ומוכן לגמרי. מצננים כ-10 דקות.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  4. מחלקים את חבילת בצק העלים לשני חלקים שווים (מכינים 2 רולדות). פורשים מחצית מבצק העלים על משטח עבודה ומניחים לאורכו במרכז חצי מכמות המלית.
  5. חותכים את הבצק בעזרת סכין חדה משני צדי המלית לרצועות באורך של 7-8 ס”מ (או לפי גודל החתיכות שתרצו), וסוגרים את חתיכות הבצק בחפיפה מעל המלית.
  6. ממשיכים באותו אופן בדיוק עם החצי השני של הבצק והמלית. מהדקים את הקצוות ומברישים את הרולדות בביצה טרופה. מפזרים מעל כמות נדיבה של שומשום.
  7. אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהמאפים משחימים יפה.
  8. מכינים את רוטב הפטריות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  9. מוסיפים את הפטריות, מתבלים, מוסיפים את המים, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 10-15 דקות.
  10. מצננים מעט את רולדות הבורקס וחותכים לפרוסות לפי הסימון. מגישים עם הרוטב.

 

רשימת מצרכים

  • 3  ק”ג צלי כתף, פרוס לפרוסות
  •  3 בצלים
  •  10 שיני שום קלופות וחצויות
  •  2 סלסלות פטריות שמפניון
  •  2 סלסלות פטריות שיטאקי
  • 2 סלסלות פטריות שי מג׳י
  • 300 גר’ ערמונים קלופים וקלויים בוואקום
  • 3 כוסות יין לבן יבש
  • 5  עלי דפנה מיובשים
  • 3 כפות רוטב פטריות
  • מלח, פלפל ושמן קנולה

אופן ההכנה:

  • 1.מייבשים היטב את פרוסות הבשר, מטגנים כל חתיכה משני הצדדים כחצי דקה מכל צד
  • 2.מסדרים את פרוסות הבשר בתבנית.
  • 3.בסיר נפרד מטגנים בצל עד השחמה ומוסיפים את השום, חותכים את כל הפטריות לרבעים ומוסיפים לבצל.
  • 4.מוסיפים את הערמונים, התבלינים, היין הלבן והמים. כשהכל מגיע לרתיחה שופכים מעל הבשר. מכסים בנייר כסף ושמים בתנור על 200 מעלות לשעתיים.

המצרכים:

4 יח’ כרעי עוף

1 בצל חתוך לרצועות

4 יח’ תפוחי אדמה חתוך לקוביות.

4 כפות שמן קנולה

כף פפריקה

כף תערובת תיבול לגריל עוף

1/2 כפית מלח

כפית כמון

כף אבקת מרק עוף

1 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:

1.מטגנים את הבצל עד להזהבה.

2.מערבבים בקערה את השמן והתבלינים יחד עם חלקי העוף.

3.כאשר הבצל מזהיב מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים 2 דקות.

4.מוסיפים לקערת התבלינים את קוביות התפוחי אדמה ומערבבים.

5.מסדרים בתבנית אפיה את התפוחי אדמה ומעל את חלקי העוף עם הבצל.

6.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 40 דקות.

בתאבון!!!

רכיבים

  • לבשר
  • 1 קילוגרם בשר ראש
  • 3 כפות שמן קנולה
  • לרוטב
  • 20 שיניי שום
  • חצי יחידה לימון חתוך לפרוסות
  • חצי יחידה גרידת לימון
  • רבע כוס שמן
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • רבע כפית פלפל שחור , מלח
  • 1 שטוח כפות פפריקה אדומה
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף אבקת מרק עוף
  • לפזר מלמעלה חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1

על אש גבוהה להרתיח את הבשר ראש עם 3 כפות שמן, לשים מים רותחים עד שיכסה את הבשר . לאחר כחצי שעה ללחוץ על הבשר עם שתי אצבעות ולבדוק אם הוא מבושל ורך . ברגע שהבשר מבושל להוציא אותו מהמים ..



  • 2

עד שהבשר מתבשל להכין את הרוטב בסיר נפרד. לשים את כל מרכיבי הרוטב – 20 שיני שום שלמות , רבע כוס שמן, 2 כוסות מים רותחים, כף גדושה רסק עגבניות , כף שטוחה פפריקה אדומה , רבע כפית מלח , רבע כפית פלפל שחור , חצי כף כורכום , חצי כף אבקת מרק עוף , לגרד קליפה מחצי לימון ופרוסות של חצי לימון. את הרוטב לבשל כ-10 דקות עד שמבעבע ולערבב מדיי פעם ..



  • 3

לאחר שהבשר מבושל והרוטב מוכן לחתוך את הבשר לפרוסות ולהכניס אותו לרוטב . לשים על אש קטנה כ-20-25 דקות ולערבב מדיי פעם . 5 דקות לפני סוף הבישול לקצץ חצי צרור פטרוזיליה ולפזר מלמעלה . בתאבון.

מצרכים:

1/2 כוס סוכר חום כהה
1/3 כוס שמן
1/2 כוס דבש + 4 כפות דבש להברשה
1/2 כוס תה חזק בכל טעם שאוהבים
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
2 ביצים

 

אופן הכנה:

–מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק גדולה או 2 בינוניות. מומלץ להניח גם נייר אפייה בתחתית ו/או בדפנות.

–מכינים תה חזק: ממלאים 1/2 כוס במים רותחים ושמים בפנים תיון שאוהבים. מניחים לתה להתקרר בצד עד לשלב שבו צריך להוסיף את התה.

–במיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך 7 דקות או עד שהבלילה מסמיכה ויש בועות צפופות.

–מוסיפים שמן, דבש, וניל ותה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות ולא יותר.
–מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה (אם תשימו יותר סודה לשתייה ואבקת אפייה ממה שכתוב העוגה תגלוש לכם לכל עבר וגם תיפול פנימה אחרי האפייה) וממשיכים להקציף עוד דקה רק עד שהקמח נטמע ולא יותר מזה. אם צריך מסיימים את הערבוב עם לקקן כדי לוודא שאין קמח בתחתית הקערה.

– מעבירים מיד לתבנית משומנת, מקפידים שהבלילה תגיע עד 2/3 גובה ולא יותר כי היא תופחת מאוד. ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 50 דקות עד שעה או עד שהעוגה זהובה מאוד וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. שימו לב לאפות אותה מספיק זמן ואם קיסם שמחדירים למרכז העוגה (יוצא לח מדי מחזירים לעוד 10 דקות אפייה. אם העוגה לא תהיה אפויה מספיק היא לא תהיה יציבה ותתכווץ.

–מאפשרים לעוגה להצטנן מעט ומברישים את החלק העליון ב-4 כפות דבש.

–סוגרים את העוגה עם שקית או ניילון נצמד או בקופסה ושומרים בטמפרטורת החדר.