המצרכים:
לרולדה-
4 ביצים L בטמפ’ החדר.
3 כפות סוכר
4 כפות שמן
4כפות חלב
1/2 כוס קמח
1/2כפית אבקת אפייה.
2 כפות קקאו +4 כפות מים חמים.
1/2 כוס סוכר להקצפה עם החלבונים
לקרם
מיכל וחצי שמנת מתוקה
3 כפות גרם פודינג וניל כפית תמצית וניל.
1/4כוס חלב
לציפוי
90 מ”ל שמנת מתוקה.
120 גרם שוקולד מריר.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2.בקערה רחבה טורפים חלמונים וסוכר (30 גרם – 3 כפות), לאחר מכן מוסיפים שמן וטורפים. מוסיפים חלב וטורפים היטב.
3.מערבבים קמח ואבקת אפייה יחד, ומוסיפים אל הקערה. טורפים היטב לבלילה חלקה.
4.מערבבים את המים החמים יחד עם הקקאו למשחה חלקה ללא גושים. מוסיפים אל הקערה וטורפים לאיחוד.
5.בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים ומקציפים כמה דק’ עד להופעת בועות קטנות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב אך רך. מקפילים את הקצף אל הבלילה.
6.מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומורחים את הבלילה בשכבה אחידה.
7.אופים את הרולדה כ-16 דק’ (בתנור היא תראה לכם נפוחה ותפוחה אך לאחר האפייה הנפח יורד).
8.כשהיא יוצאת מהתנור הופכים אותה על גביי נייר אפייה ומקלפים בעדינות את נייר האפייה שעליו היא נאפתה (כשהרולדה עוד חמה). מניחים אותה להתקרר מעט, וניגשים להכנת הקרם.
9.בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, פודינג, חלב ותמצית וניל. מקציפים עד לקבלת קרם יציב.
10.מורחים את הקרם על גביי הרולדה בשכבה דקה ואחידה. ובעזרת נייר האפייה מגלגלים לרולדה.
11.מעברים לתבנית ומכניסים את הרולדה למקרר למשך כ-שעה.
לאחר קירור הרולדה מתחילים בהכנת הציפוי :
12.בקערה מתאימה למיקרו מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה ומערבבים.
13.מוציאים את הרולדה מהמקרר, ומניחים אותה על גביי רשת. מצפים ומיישרים בעזרת פלטה.
14.מחזירים למקרר למשך כ-30 דק’ ומגישים.