מצרכים:

 2 גזרים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

 2 סלקים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

4  כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

לתיבול:

4 כפות חומץ רגיל, 3 כפות שמן, כפית חרדל דיז’ון, שן שום כתושה, חצי כפית שטוחה מלח, כפית דבש או סוכר.

אופן הכנה:

-מניחים את הגזר, הסלק והפטרוזיליה בקערה.

-מערבבים בצנצנת או קערית את חומרי התיבול ומתבלים כשעה לפחות לפני ההגשה.

מצרכים:

 100 גרם שוקולד מריר

 50 גרם חמאה / נטורינה

 4 כפות גדושות סוכר

2 ביצים

קמצוץ מלח

חצי כוס קמח תופח

למילוי: 3-4 קוביות שוקולד לבן/מריר

 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור מראש ל180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם!)

2 ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד המריר עם החמאה ומערבבים לתערובת שוקולדית חלקה (מומלץ להשתמש בקערה יחסית גדולה שתכיל את כל החומרים).

3 מוסיפים סוכר וקמצוץ מלח ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים, ביצה שניה  ומערבבים.

4 משמנים כוס או תבנית שקעים ויוצקים את התערובת לגובה שני שליש. מטמינים בכל שקע קוביית שוקולד.

5 מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות, עד שהצדדים אפויים, בפנים נוזלי ומלמעלה יש קרום אפוי.

 


המצרכים

  • 1/4 3 כוסות קמח
  •  1/4כוס סוכר
  •  1 כף שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • ביצה טרופה
  • חבילה חמאה חתוכה לקוביות
  • חלב
  • קוביות שוקולד חלב / מריר / לבן 

 

לציפוי:

  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

  • שמים בתוך קערה גדולה את כל הקמח, 1/4 כוס סוכר ואת השמרים היבשים מערבבים את הכל היטב, מוסיפים 2 ביצים וממשיכים ללוש במשך שתי דקות.
  • מוסיפים את החמאה יחד עם 1/4 כוס חלב (ניתן להחליף ב 1/4 כוס מים).
  • ממשיכים ללוש ולערבב היטב במשך כ- 10 דקות במהירות גבוהה.
  • במקרה שהבצק יבש מעט, מוסיפים טיפת חלב על מנת להפוך את הבצק לשמנוני ורך מאוד (במצב זה אל תדאגו הבצק רק רך ולא דביק).
  • מעבירים את הבצק מהקערה הגדולה לקערה מקומחת, מניחים להתפחה במשך כשעה.
  • לאחר שעברה שעה, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לעוד כשעה.
  • מוציאים מהמקרר ומחלקים לשניים.
  • מרדדים כל חצי מהבצק על משטח מקומח לצורת עיגול או מלבן וחותכים משולשים.
  • שמים על החלק הרחב של המשולש 2 קוביות שוקולד (לפי הטעם שבחרתן) ומגלגלים מהחלק הרחב אל הצר.
  • מניחים בתבנית לתפיחה במשך כ- 30 דקות.
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מורחים על המשולשים את הביצה שטרופה עם כפית של מים.
  • אופים בתנור במשך 25 דקות או עד שמזהיב.

 

מכינים את מי הסוכר:

  • מוסיפים לסיר 1/2 כוס מים ביחד עם 1/2 כוס סוכר, מחממים עד לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות. לאחר מכן נותנים למי הסוכר להתקרר לחלוטין.
  • מוציאים מהתנור ומברישים את הקרואסונים שהם חמים במי סוכר שקרים – זה חשוב מאוד.

 

רכיבים

כוס קמח לבן

רבע כפית אבקת אפיה

רבע כוס אבקת סוכר או סוכר לבן

60 גרם חמאה/ מרגרינה בטמפ’ החדר

חלמון

למילוי: ממרח שוקולד

לקישוט: אבקת סוכר 

אופן ההכנה

-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר, חמאה וחלמון ביצה ומערבבים. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד.

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך 20 דקות ורק אז לרדד).

-קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס רחבה (קוטר 8-9 ס”מ). בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.

-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים (אחרת ייפתחו בזמן האפייה).

-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 18-20 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.

-מצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון) ומפזרים אבקת סוכר.

*מי שרוצה – אפשר להמיס שוקולד מריר ושוקולד לבן ולזלף פסים דקים מעל אוזני המן.

 

רכיבים:

10 ביסקוויטים מסוג “פתי בר” מפוררים

שמנת מתוקה להקצפה

כף גדושה סוכר

1/4כוס חלב קר

 3כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

 3כפות גבינה לבנה

 3כפות ריבת חלב + 2 כפות חלב

 

אופן ההכנה:

1.מקציפים בקערה שמנת מתוקה עם סוכר במשך כחצי דקה.  מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול.

2.מערבבים בקערית נפרדת 3 כפות ריבת חלב עם 2 כפות חלב עד לתערובת נוזלית.

3.מניחים בתחתית כל כוס כמות של כף מפירורי הביסקוויטים. מעל- מזליפים מתערובת קרם הגבינה (ניתן להשתמש בשקית זילוף או בשקית אוכל רגילה ולגזור את הפינה). מעל- שמים כפית מתערובת ריבת החלב. מעל – מזליפים מתערובת קרם הגבינה. מעל – שמים כפית מתערובת ריבת החלב.

4.מכסים או עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כ-3 שעות לפחות לפני ההגשה.

 

מצרכים:

עוגת רולדה:

3 ביצים

חצי כוס סוכר

 2כפות דבש

 2כפות מים פושרים

2 כפות שמן

3/4 כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה

לקרם המילוי:

מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית

חבילת אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל/ שוקולד/ ריבת חלב

שליש כוס חלב

לציפוי:

כף מלאה ממרח ריבת חלב / לוטוס/ שוקולד

כף מים

אופן הכנה:

העוגה:

מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים אותה היטב באופן אחיד.

-מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

-מוסיפים דבש, מים ושמן ומערבבים. בסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את התערובת על נייר האפייה המשומן ומשטחים על כל התבנית באופן שווה.

-מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות.

-מוציאים מהתנור ומגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה. ומצננים.

בנתיים מכינים את הקרם:

-מקציפים בקערה את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר עד שהעוגה מתקררת.

והרולדה:

מיישרים את הרולדה, מוציאים 3 כפות גדושות של קרם לקערה נפרדת (בקרם נשתמש אח”כ לציפוי העוגה). את יתרת הקרם מורחים על העוגה באופן אחיד. מגלגלים בעדינות לרולדה והפעם ללא נייר האפיה. חותכים את הרולדה בשני הקצוות למראה יפה יותר

-מורחים בחלק העליון של הרולדה קרם.

-ממיסים כף ממרח עם כף מים, מערבבים היטב ומזליפים מעל העוגה פסים.

-מכסים את הרולדה מכניסים למקרר עד להגשה.

 

מתכון ליצירת איש מפירות לכבוד טו בשבט

המצרכים:

תבנית אינגליש קייק

לבצק:

3.5 גרם קמח לבן 

 1/2כוס סוכר לבן

כף שמרים יבשים

 100גרם חמאה חתוכה לקוביות

1/4 כוס חלב

קורט מלח

מלית:

 1 1/2כוסות ממרח שוקולד

 1כוס שוקולד צ’יפס

 1כוס אגוזי מלך קצוצים גס

הברשה

  • גרם 

 1/4כוס סוכר לבן

1/4  כוס מים

אופן הכנה:

1.מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים. מוסיפים את החמאה והחלב וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-6-7 דקות עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה עד שמתקבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.

2.מוציאים מהקערה ולשים, מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 3-4 מ”מ.

3.מורחים את הבצק בשכבה דקה ואחידה של הממרח ומפזרים מעל את השוקולד צ’יפס והאגוזים. מגלגלים לרולדה ובעזרת סכין חוצים אותה לאורכה. מצליבים את שני החצאים זה על גבי זה במרכזם, כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה, ומגלגלים לבורג.

מעבירים לתבנית אינגליש קייק. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.

4.מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

5.אופים את הקראנץ כ-30-35 דקות, או עד שהוא תופח ומשחים.

6.מכינים סירופ סוכר: 

מערבבים בסיר את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות.

מברישים את העוגה החמה בסירופ ומגישים.

רכיבים:

תבנית שקעים

1 ביצה

שליש כוס שמן קנולה

שליש כוס סירופ מייפל

2/3 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס קמח כוסמין לבן

חצי כוס שיבולת שועל מהיר הכנה

שליש כוס אגוזים קצוצים דק (אגוזי מלך, פקאן, שקדים וכו’)

1 כפית אבקת אפיה

חצי כפית אבקת קינמון

לתוספת:

2 כפות קוקוס טחון ו/או

3 כפות שוקולד צ’יפס 

אופן ההכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס במנג’טים (אם משתמשים בתבנית מאפינס מסיליקון מספיק לשמן את השקעים).

-מערבבים בקערה ביצה, שמן, סירופ מייפל ומיץ תפוזים. בקערה נפרדת מערבבים: קמח, שיבולת שועל, אגוזים, אבקת אפיה וקינמון (אפשר להוסיף גם קוקוס ו/או שוקולד צ’יפס).

-מוסיפים את תערובת היבשים לקערת הרטובים ומערבבים עד לאיחוד חומרים (יש להימנע מערבוב יתר שעלול לפגוע באווריריות המאפינס).

-יוצקים את התערובת לתוך המנג’טים ואופים בתנור במשך 22-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מוציאים מהתנור ומניחים למאפינס להתקרר לגמרי.

 

רכיבים:

3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

כף גדושה שמרים יבשים

3 כפות גדושות סוכר

4 כפות מלאות דבש

ביצה

3/4 כוס מים פושרים (180 מ”ל)

 6כפות שמן

כפית מלח

לציפוי: ביצה טרופה, כפית דבש ושומשום

אופן ההכנה:

-מערבבים במיקסר: קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים דבש, ביצה ומים פושרים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים). מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

-מכסים את הקערה ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל5-6 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור.

-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים זה מזה. מכסים ומתפיחים כשעה.

-מברישים את הלחמניות (בחלקן העליון) בתערובת של ביצה טרופה ודבש ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות (יש לחמם את התנור מראש כ-7 דקות לפני).