עוגת שכבות אלפחורס

מצרכים:

  •  36 ביסקוויטים
  • 3/4 כוס ריבת חלב
  • 3/4 כוס קוקוס טחון
  • ½ כוס חלב

לשכבת הגבינה:

  • 250 מ”ל שמנת להקצפה
  • 250 גרם מסקרפונה בטמפרטורת החדר
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 1/2 כוס חלב
  • 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג ריבת חלב או וניל
  • 1/2 כוס ממרח ריבת חלב

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 50 גרם שוקולד חלב קצוץ
  • 1/2 מיכל + 2 כפות שמנת להקצפה
  • 2 כפות ממרח ריבת חלב

לקישוט:

  • 2 כפות קוקוס טחון

התבנית: ריבועית בגודל 25*25 ס”מ

הוראות הכנה:

1.שכבת הגבינה: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה ומקציפים תחילה במהירות נמוכה ולקראת הסוף במהירות גבוהה, לקרם אחיד ויציב.

2.שמים את ריבת החלב בכלי מתאים ומחממים מעט במיקרוגל, כדי שתתרכך ותהיה קלה למריחה.

3.ההרכבה: יוצקים את החלב לקערית רחבה. טובלים כל ביסקוויט בחלב ומסדרים בתחתית התבנית בשכבה אחידה. מורחים על הביסקוויטים מעט ריבת חלב ומפזרים מעט קוקוס. מפזרים על הביסקוויטים חצי מקרם הגבינה ומורחים בשכבה אחידה. מפזרים מעט ריבת חלב וקוקוס. מכינים כך שכבה נוספת: ביסקוויטים טבולים בחלב, ריבת חלב, קוקוס ויתרת קרם הגבינה. מסיימים בעוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב. עוטפים היטב ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.

4.ציפוי: שמים את השוקולד בקערה. יוצקים את השמנת לסיר קטן ומחממים עד לסף רתיחה. יוצקים אותה על השוקולד וממתינים כדקה. מוסיפים את ריבת החלב וטורפים לקרם חלק. יוצקים את הציפוי על העוגה ומפזרים מעט קוקוס לקישוט.