פיצה במחבת

פיצה טעימה וקלה להכנה בעזרת מבוגר

מצרכים
חומרים:

מחבת בינונית

לבצק:

2 כוסות קמח

כפית וחצי שטוחות שמרים יבשים

כף שטוחה סוכר

⅔ כוסמים פושרים

2 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

לרוטב:

¾כוס עגבניות מרוסקות (משימורים), שן שום כתושה, כף גדושה רסק עגבניות, כף שמן זית, רבע כפית מלח, רבע כפית תבלין אורגנו

תוספות: גבינה צהובה/ מוצרלה מגורדת, פרוסות זיתים, תירס, פטריות וכדו

 


Instructions
הוראות
הכנה:

מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר. מוזגים מים חמימים ושמן זית ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-מוסיפים מלח ולשים את הבצק במשך כ-2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר, יש להוסיף מעט מים בהדרגה ולפי הצורך). מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח במשך 10-15 דקות.

-בינתיים מכינים את רוטב הפיצה ומערבבים את כל המרכיבים בקערית.

-מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ובעזרת מערוך מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר המחבת (טיפ: לרידוד נוח יותר- מומלץ לרדד את הבצק על נייר אפיה ולקמח את המערוך למניעת הדבקות הבצק).

-מברישים את המחבת בשמן באופן אחיד ומניחים את הבצק.

-מדליקים על אש בינונית-גבוהה ומכסים את המחבת במשך כ-2 דקות.

-מרימים את המכסה והופכים בזהירות את הבצק צד.

-מנמיכים לאש נמוכה, מוסיפים רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספות לפי הטעם.

-מכסים ומבשלים במשך 7-10 דקות, עד שהגבינה נמסה והבצק מוכן