בשר ראש

רכיבים

  • לבשר
  • 1 קילוגרם בשר ראש
  • 3 כפות שמן קנולה
  • לרוטב
  • 20 שיניי שום
  • חצי יחידה לימון חתוך לפרוסות
  • חצי יחידה גרידת לימון
  • רבע כוס שמן
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • רבע כפית פלפל שחור , מלח
  • 1 שטוח כפות פפריקה אדומה
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף אבקת מרק עוף
  • לפזר מלמעלה חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1

על אש גבוהה להרתיח את הבשר ראש עם 3 כפות שמן, לשים מים רותחים עד שיכסה את הבשר . לאחר כחצי שעה ללחוץ על הבשר עם שתי אצבעות ולבדוק אם הוא מבושל ורך . ברגע שהבשר מבושל להוציא אותו מהמים ..



  • 2

עד שהבשר מתבשל להכין את הרוטב בסיר נפרד. לשים את כל מרכיבי הרוטב – 20 שיני שום שלמות , רבע כוס שמן, 2 כוסות מים רותחים, כף גדושה רסק עגבניות , כף שטוחה פפריקה אדומה , רבע כפית מלח , רבע כפית פלפל שחור , חצי כף כורכום , חצי כף אבקת מרק עוף , לגרד קליפה מחצי לימון ופרוסות של חצי לימון. את הרוטב לבשל כ-10 דקות עד שמבעבע ולערבב מדיי פעם ..



  • 3

לאחר שהבשר מבושל והרוטב מוכן לחתוך את הבשר לפרוסות ולהכניס אותו לרוטב . לשים על אש קטנה כ-20-25 דקות ולערבב מדיי פעם . 5 דקות לפני סוף הבישול לקצץ חצי צרור פטרוזיליה ולפזר מלמעלה . בתאבון.