סלט חסה עגבניות שרי ובטטה
רוצים סלט צבעוני ומרענן שיקפיץ לכם את הארוחה? שדרוג קולינארי שמוסיף לארוחה טעם וצבעים מרעננים? צוות היאמי'ס והסלט המושלם!
10 דקות
8 מנות
13 מצרכים
קל
2-3 בטטות בינוניות ויפות
שמן זית – להזלפה על הבטטות
חסה שלמה
כרוב סגול (תלוי בכמות שמכינים – רבע, חצי וכדומה)
עגבניות שרי (כנ”ל)
זיתים שחורים מגולענים חתוכים
לרוטב:
5 כפות שמן זית
5 כפות שמן קנולה
1 כף חרדל
2 כפות דבש
2 כפות סוכר חום
2 כפות חומץ
מלח
פלפל שחור
הכנה:
מנקים את הבטטות, מקרצפים וחותכים לקוביות ומניחים במגש על נייר אפייה. מזליפים שמן ואופים עד להשחמה.
הכנת הרוטב:
מכניסים לקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
הכנת הסלט:
1. חותכים את החסה והכרוב לרצועות דקות. את עגבניות השרי, אם הן גדולות מספיק, חותכים לקוביות, ומכניסים הכל לקערה.
2. מוסיפים את הבטטות האפויות והזיתים השחורים.
3. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
אופציונאלי – אפשר להוסיף קרוטונים. מי שרוצה גם גבינה או אבוקדו או טונה – מה שהכי מתאים לכם והופך את הסלט למנה בפני עצמה!
בתיאבון!