לחמניות פיצה
לחמניות פיצה טעימות במיוחד וקלות להכנה
10 דק'
12 מנות
10 מצרכים
קל
500 גרם קמח רגיל או קמח לחם (3.5 כוסות)
1 כף גדושה שמרים יבשים
4 כפות גדושות סוכר
רבע כוס שמן
200 מ”ל מים פושרים-חמימים (כוס פחות 2 כפות)
1 כפית מלח
למילוי: רוטב פיצה/קטשופ, פרוסות גבינה צהובה (כל פרוסה חותכים ל-3 רצועות)
לציפוי: ביצה טרופה+ כפית שמן, שומשום
הכנה:
-מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר.
-מוסיפים מים ושמן ומערבבים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים במשך כ-8 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק חלק ורך.
-יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-מוציאים את האויר מהבצק ומחלקים ל – 12 כדורים בגודל שווה.
-כל כדור מרדדים בעזרת מערוך לעלה ארוך, מניחים כפית רוטב פיצה ו-3 רצועות גבינה צהובה ומגלגלים ללחמניה ארוכה.
-מניחים בתבנית על נייר אפיה, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 20-23 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.