מגולגלות שוקולד נמסות בפה
זמן הכנה:
30 דק
30 דק
מס' סועדים:
25 מנות
25 מנות
מס' מצרכים:
7 מצרכים
7 מצרכים
זמן הכנה כולל:
55 דק
55 דק
שוקולד למריחה: נוטלה, השחר, שוקולד פרה, או כל שוקולד אחר שיש לכם
- בקערה מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד ויפה
- מכניסים לשקית ניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה, כדי שהבצק יתייצב ונוכל לעבוד אייתו
- לאחר חצי שעה מוציאים את הבצק ומחלקים לשני חלקים שווים (אם הכפלתם כמויות, או חילקתם כמויות- שימו לב לחלק את הבצק לפי החישוב החדש)
- פורסים על השיש נייר אפיה, מניחים עליו את החצי הראשון של הבצק ומרדדים בעזרת מערוך למלבן גדול
- מורחים את השוקולד שבחרתם על כל מלבן הבצק, מפזרים שוקוצ׳יפס באופן שווה, ונעזרים בנייר האפייה לגלגול הבצק לגליל ארוך: אוחזים בקצה נייר האפייה בחלק הרחב של המלבן, מרימים מעט כלפי מעלה ומתחילים לגלגל. נוצר גליל חלק ויפה
- מעבירים לתבנית תנור, וממשיכים עם הבצק שנשאר.
- כשהגלילים מונחים בתבנית, בעזרת סכין חלקה פורסים לעוגיות כמעט עד הסוף, באופן שהחלק התחתון של הגליל לא נחתך
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות בין 20-25 דקות עד שהעוגיות שחומות מלמעלה. העוגיות מתקשות בקירור, אז כשהן משחימות ישר להוציא ולא להיבהל שהן רכות(:
- מוציאים את העוגיות, ממשיכים לפרוס עד הסוף ובוזקים אבקת סוכר מלמעלה.