פיצה במחבת
פיצה טעימה וקלה להכנה בעזרת מבוגר
8 מנות
16 מצרכים
קל
מחבת בינונית
לבצק:
2 כוסות קמח
כפית וחצי שטוחות שמרים יבשים
כף שטוחה סוכר
⅔ כוסמים פושרים
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
לרוטב:
¾כוס עגבניות מרוסקות (משימורים), שן שום כתושה, כף גדושה רסק עגבניות, כף שמן זית, רבע כפית מלח, רבע כפית תבלין אורגנו
תוספות: גבינה צהובה/ מוצרלה מגורדת, פרוסות זיתים, תירס, פטריות וכדו
הכנה:
מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר. מוזגים מים חמימים ושמן זית ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
-מוסיפים מלח ולשים את הבצק במשך כ-2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר, יש להוסיף מעט מים בהדרגה ולפי הצורך). מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח במשך 10-15 דקות.
-בינתיים מכינים את רוטב הפיצה ומערבבים את כל המרכיבים בקערית.
-מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ובעזרת מערוך מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר המחבת (טיפ: לרידוד נוח יותר- מומלץ לרדד את הבצק על נייר אפיה ולקמח את המערוך למניעת הדבקות הבצק).
-מברישים את המחבת בשמן באופן אחיד ומניחים את הבצק.
-מדליקים על אש בינונית-גבוהה ומכסים את המחבת במשך כ-2 דקות.
-מרימים את המכסה והופכים בזהירות את הבצק צד.
-מנמיכים לאש נמוכה, מוסיפים רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספות לפי הטעם.
-מכסים ומבשלים במשך 7-10 דקות, עד שהגבינה נמסה והבצק מוכן