מצרכים
100 גרם חמאה רכה מאוד
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
1כפית תמצית וניל
2 ביצים
1 מכל שמנת חמוצה
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
250גרם שוקולד פרה מריר קצוץ
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
- בקערת מיקסר מערבלים יחד חמאה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אוורירית וקרמית.
- מגרדים את שולי הקערה בעזרת מרית ומוסיפים פנימה את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבול בין הוספה להוספה.
- מנקים שוב את שולי הקערה ומוסיפים שמנת חמוצה. מערבלים היטב עד שהיא נטמעת בבלילה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים כמעט עד שאחיד.
- מוסיפים כ-200 גרם מהשוקולד צ’יפס ומערבלים לפיזור אחיד בתערובת.
- יוצקים את התערובת לשקעים וממלאים כמעט עד שפתם.
- מקשטים בשוקולד צ’יפס בחלק העליון.
- אופים במשך 15-20 דקות או עד שהקפקייקס זהובים, תפוחים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין ומגישים.