מצרכים:

 3 נתחי פילה דג סלמון

1 כף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 שיני שום כתושות, קורט פלפל שחור

גבעול בצל ירוק קצוץ

ירקות:

תפו”א, גזר, קישוא, חצי גמבה וחצי בצל

2 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל שחור.




אופן הכנה:

-מתבלים את חתיכות הפילה בכף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי ו-2 שיני שום כתושות.

-חותכים את הירקות לקוביות קטנות (כמו סלט). מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומבשלים את הירקות עם מכסה במשך 10-15 דקות עד שהם מתרככים. לקראת סוף הבישול, מוסיפים 2 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

הפעל טיימר (10 דק’)

-במחבת נפרדת מחממים כף שמן. מניחים את הפילה על החלק החשוף (כשהעור פונה כלפי מעלה) וצורבים את הדג במשך כ-2 דקות על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומשאירים ל 3 דקות נוספות. מרימים את המכסה, הופכים את הפילה צד (הפעם כשהחלק של העור כלפי מטה), מפזרים בצל ירוק. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5-10 דקות (תלוי בעובי הנתחים) עד שהדג מבושל אך עדיין רך ועסיסי.

-מגישים את הדג לצד הירקות.

בתאבון ושבת שלום!!!

המצרכים:

לתחתית העוגה:

2 ביצים

1/3 כוס שמן

1 כוס סוכר חום

2 כפות חלב

3/4 כוס קמח

4 כפות קקאו

1 כפית א. אפיה

3/4 כוס שוקולד צ’יפס

לשכבת הקרם מקופלת:

2 מכלים של שמנת מתוקה

1/5 כוס חלב

1 חבילה של אינסטנט פודינג וניל

2 כפות גבינת שמנת טבעי

1 כוס גבינה לבנה

1/2 כוס סוכר

5 יח’ מקופלת קצוצות

לציפוי:

10 יח’ מקופלת קצוצות

 

הוראות הכנה:

לתחתית-

1.מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2.מוסיפים לקערה את כל מצרכי תחתית העוגה: הביצים, השמן, הסוכר, החלב, הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והשוקולד צ’פס. ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.

3.מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת ואופים בתנור כ-25 דקות, מכניסים קיסם ובודקים שיוצא עם מעט פירורים, מוציאים ומצננים.

מכינים את הקרם מקופלת-

4.מקציפים במהירות גבוהה את השמנת מתוקה עד לקבלת קצף אחיד.

5.מוסיפים בהדרגה את כל החומרים: החלב, הסוכר, הפודינג, הגבינת שמנת והגבינה. מוסיפים את השברי המקופלת בסוף.

6.שוטחים את הקרם על התחתית האפויה.

מצפים את העוגה-

7.מפזרים שברי מקופלת על העוגה בצורה יפה.

בתאבון!!!

 

מצרכים:

  •  36 ביסקוויטים
  • 3/4 כוס ריבת חלב
  • 3/4 כוס קוקוס טחון
  • ½ כוס חלב

לשכבת הגבינה:

  • 250 מ”ל שמנת להקצפה
  • 250 גרם מסקרפונה בטמפרטורת החדר
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 1/2 כוס חלב
  • 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג ריבת חלב או וניל
  • 1/2 כוס ממרח ריבת חלב

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 50 גרם שוקולד חלב קצוץ
  • 1/2 מיכל + 2 כפות שמנת להקצפה
  • 2 כפות ממרח ריבת חלב

לקישוט:

  • 2 כפות קוקוס טחון

התבנית: ריבועית בגודל 25*25 ס”מ

הוראות הכנה:

1.שכבת הגבינה: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה ומקציפים תחילה במהירות נמוכה ולקראת הסוף במהירות גבוהה, לקרם אחיד ויציב.

2.שמים את ריבת החלב בכלי מתאים ומחממים מעט במיקרוגל, כדי שתתרכך ותהיה קלה למריחה.

3.ההרכבה: יוצקים את החלב לקערית רחבה. טובלים כל ביסקוויט בחלב ומסדרים בתחתית התבנית בשכבה אחידה. מורחים על הביסקוויטים מעט ריבת חלב ומפזרים מעט קוקוס. מפזרים על הביסקוויטים חצי מקרם הגבינה ומורחים בשכבה אחידה. מפזרים מעט ריבת חלב וקוקוס. מכינים כך שכבה נוספת: ביסקוויטים טבולים בחלב, ריבת חלב, קוקוס ויתרת קרם הגבינה. מסיימים בעוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב. עוטפים היטב ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.

4.ציפוי: שמים את השוקולד בקערה. יוצקים את השמנת לסיר קטן ומחממים עד לסף רתיחה. יוצקים אותה על השוקולד וממתינים כדקה. מוסיפים את ריבת החלב וטורפים לקרם חלק. יוצקים את הציפוי על העוגה ומפזרים מעט קוקוס לקישוט.

החומרים הנדרשים:

לרולדה4: ביצים גודל L בטמפרטורת החדר 
100 גרם סוכר לבן 
3 כפות שמן
4 כפות קונפלור
1 כף קקאו 

לקרם וניל ופצפוצי שוקולד500: מ״ל שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר 
1 כף אינסטנט פודינג וניל 
2 כפות ממרח שוקולד 
3 כפות שוקולד פרה מריר מגורד על פומפיה 

לציפוי 200: גרם שוקולד פרה מריר 
2 כפות שמן 

לקישוט100: גרם שוקולד פרה מריר 
50 גרם אגוזי לוז קלויים 

 

הוראות הכנה:

מכינים רולדה:

  • מקציפים ביצים במיקסר עם בלון הקצפה או מיקסר ידני 1-2 דקות ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  • מוסיפים שמן ומקצפים כמה שניות.
  • מוסיפים קורנפלור וקקאו טורפים כמה שניות בודדות לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לגובה אחיד.
  • אופים במשרך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות טורבו עד שההעוגה קפיצית למגע בצדדים ובמרכז.
  • מצננים לחלוטין (אחרת הרולדה לא נשלפת)

למילוי:

  • מגררים שוקולד מריר במגררת ושומרים בצד.
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה מאוד.
  • מוסיפים ממרח שוקולד ושוקולד מגורר ומקפלים פנימה.

מרכיבים את הרולדה:

  • מניחים נייר אפיה חדש על השיש, הופכים את הרולדה על נייר האפייה ומסירים את נייר האפיה העליון.
  • יוצקים את הקרם ומיישרים לשכבה דקה.
  • מגלגלים לרוחב לרולדה הדוקה.
  • מעבירים להקפאה ל-20 דקות.

לציפוי וקישוט שוקולד:

  • ממיסים שוקולד מריר ושמן בפולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
  • מזלפים את ציפוי השוקולד לציפוי מעל הרולדה הרולדה.
  • מכינים קישוט שוקולד ואגוזים: ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר עד המסה מלאה.
  •  מקמטים נייר אפיה ומניחים על תבנית תנור או קרש חיתוך. משטחים את השוקולד מעל נייר האפייה.
  • מפזרים אגוזים לוז קצוצים, ומעבירים למקפיא ל-10 דקות עד שמתקשה.
  • את הרולדה שומרים במקרר/מקפיא

בתאבון!!!

 

 

המרכיבים:
3 כוסות שיבולת שועל עבה
1/2 כוס שקדים
1/2כוס קשיו
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס פקאנים
1/4 כוס גרעיני חמנייה קלופים
1/4 כוס גרעיני דלעת קלופים
2 כפות שומשום טבעי
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס שבבי קוקוס
חצי כפית מלח
כפית קינמון (לא חובה)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מייפל טבעי
1/4 כוס סילאן טבעי
1/4 כוס דבש

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל 160 מעלות חום סטטי (לא טורבו)
קוצצים גס את כל הפיצוחים בעזרת סכין ומעבירים לקערה.

2.מוסיפים את הגרעינים, שיבולת השועל והשומשום.
מוסיפים מלח וקינמון ומערבבים.

3.יוצקים שמן, דבש מייפל וסילאן ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

4.בעזרת כף משטחים את התערובת ומכניסים לתנור ל 40-45 דקות.
ב10 הדקות האחרונות מוסיפים את הצימוקים ושבבי הקוקוס ומערבבים היטב.

5.בזמן האפייה, מקפידים לערבב כל 8-10 דקות!! בכדי שהגרנולה תאפה בצורה אחידה.
מצננים לחלוטין ומאחסנים בצנצנת אטומה.

לעוגה:

  • 1 ו-¾ כוסות (245 גרם) קמח לבן
  • ¾ כוס (105 גרם) אבקת קקאו
  • 1 ו-½ כוסות (300 גרם) סוכר לבן
  • כפית סודה לשתייה
  • כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה 9% תנובה
  • ¾ כוס (185 מ”ל) שמן
  • כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים בגודל L
  • כוס (250 מ”ל) קפה חזק רותח (מים + 2 כפות קפה נמס מגורען)

לקרם שוקולד-קפה:

  • 450 גרם שוקולד מריר
  • 1 ו-½ מיכלים (375 מ”ל) שמנת מתוקה 32% “השף הלבן”
  • 80 גרם חמאה
  • 2 כפות קפה נמס מגורען

גודל תבניתתבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ

הוראות הכנה:

1.מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים את תחתית ושולי התבנית בנייר אפייה.

2.מנפים לתוך קערה גדולה את הקמח והקקאו. מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה, הסודה והמלח ומערבבים. בקערה נוספת טורפים היטב את השמנת, השמן, הוניל והביצים. מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים היטב. מוסיפים את המים הרותחים וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה ודי נוזלית.

3.מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ- 35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב את העוגה.

4.הפעלת טיימר 45 דקות.

5.מיישרים את העוגה (תהיה לה גבעה גבוהה, זה בסדר) ופורסים אותה ל-2 פרוסות.

5.להכנת הקרם, ממיסים בבן מארי את כל רכיבי הקרם ומצננים. מעבירים למקרר לחצי שעה, וכל כמה דקות מערבבים, עד שהקרם מתייצב ומקבל מרקם שנוח למרוח.

6.מניחים את הפרוסה העליונה של העוגה (זאת שיישרנו) על צלחת הגשה, מורחים עליה ⅓ מכמות הקרם, ומניחים מעליה את השכבה השניה של העוגה כשהיא הפוכה (כך שהחלק הישר של העוגה, זה שהיה הבסיס שלה, יהיה כלפי מעלה).

7.מצפים את העוגה בקרם ומקררים למשך שעה לפחות. אם רוצים, ניתן לקשט עם שברי שוקולד מריר

 

רכיבים:

  • יח’ בננה בשלה 
  • 4 יח’ קוביות שוקולד מריר 
  • 1/2 כוס חלב(לחלבי)
  • 1/2 כוס מים קרים (לפרווה)

הוראות הכנה:

  • שלב1להכניס לבלנדר את הבננה, השוקולד והחלב (או המים)
  • שלב2לטחון עד לקבלת נוזל ללא גושי שוקולד גדולים(:
  • שלב3למזוג לכוס גבוהה, אפשר להוסיף כמה קוביות קרח. לרוויה!


רכיבים:

  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • 1 כוס מים (240 מיליליטר)
  • 1 כוס חלב (240 מיליליטר)
  • 2 סוכר וניל (20 גרם)
  • 3 ביצים
  • מעט חמאה לשימון חד פעמי של המחבת
  • 2 כפות שמן
  • המרכיבים למילוי
  • 2 חבילות גבינת טוב טעם (400 גרם)
  • 1 שמנת מתוקה לקצפת (250 מיליליטר)
  • חצי כוס חלב (120 מיליליטר)
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית!
  • 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • סירופ מייפל להגשה
  • סירופ שוקולד להגשה

 

הוראות הכנה:

1.מכניסים לקערה 3 ביצים, 2 כוסות קמח, 1 כוס מים, 1 כוס חלב, 2 כפות שמן, 2 סוכר וניל וטורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לרבע שעה.

 

2.מוציאים את הבלילה של הבלינצ’ס מהמקרר, מערבבים היטב, יוצקים אותה דרך מסננת לקערה אחרת (למניעת היווצרות גושים) ומניחים בצד. מניחים מחבת טפלון לא גדולה על להבה בינונית מונמכת 2 דקות. מניחים במחבת כפית חמאה ומנערים בעדינות כך שהחמאה תכסה את תחתית המחבת. יוצקים מצקת מהבלילה למחבת, מנערים בעדינות את המחבת כך שהבלילה תכסה את תחתית המחבת. לאחר כדקה בערך כשרואים שהבלילה מתייבשת הופכים את הבלינצ’ס, מטגנים 20 שניות נוספות ומעבירים לצלחת. מסיימים לטגן את כל הבלינצ’סים באותו האופן מבלי להוסיף חמאה למחבת. מערימים את הבלינצ’סים בצלחת גדולה וממתינים לצינון מלא.

 

3.מכינים קרם גבינה – מכניסים לקערה 2 גבינת טוב טעם, רבע כוס סוכר, חצי כוס חלב, כפית תמצית וניל אמיתית, 1 אינסטנט פודינג וניל ומתחילים להקציף עם וו בלון. לאחר שמתקבלת מסה קרמית, מוסיפים את השמנת מתוקה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.

 

4.מורחים את הקרם בעזרת מרית על כל שטח הבלינצ’ס, מגלגלים לגלילה ומניחים במגש, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. לפני ההגשה מעטרים בסירופ מייפל או סירופ שוקולד.

 

הערה: ניתן להקפיא את הבלינצ’סים עם המילוי