מצרכים

100 גרם חמאה רכה מאוד
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
1כפית תמצית וניל
2 ביצים
1 מכל שמנת חמוצה
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
 250גרם שוקולד פרה מריר קצוץ

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
  • בקערת מיקסר מערבלים יחד חמאה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אוורירית וקרמית.
  • מגרדים את שולי הקערה בעזרת מרית ומוסיפים פנימה את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבול בין הוספה להוספה.
  • מנקים שוב את שולי הקערה ומוסיפים שמנת חמוצה. מערבלים היטב עד שהיא נטמעת בבלילה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים כמעט עד שאחיד.
  • מוסיפים כ-200 גרם מהשוקולד צ’יפס ומערבלים לפיזור אחיד בתערובת.
  • יוצקים את התערובת לשקעים וממלאים כמעט עד שפתם.
  • מקשטים בשוקולד צ’יפס בחלק העליון.
  • אופים במשך 15-20 דקות או עד שהקפקייקס זהובים, תפוחים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין ומגישים.

 

רכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
  • בצל אחד מגורר
  • גזר אחד מגורר (לא חובה)
  • שתי ביצים
  • חצי כוס קמח
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • קלפו את התפוחי אדמה, את הגזר והבצל
  • גרדו את הירקות הקלופים בעזרת מגרדת לתוך קערה גדולה
  • הוסיפו לקערה את הביצים, הקמח, ואת המלח והפלפל שחור וערבבו
  • חממו מחבט עם שמן עמוק( בעזרת מבוגר)
  • בעזרת כף הניחו בתוך השמן מן העיסה וטגנו משתי הצדדים( בעזרת מבוגר)

 

רכיבים:

  • 4 יח’ סטייק סלמון 
  • 1/4 כפית מלח ופלפל שחור 

לרוטב:

  • 5 כפות מיונז  
  • 5 כפות רוטב טריאקי 
  • 2 כפות קטשופ 
  • 1 כף רוטב סויה 

הוראות

  • את נתחי הסלמון שוטפים, מייבשים ומסדרים בתבנית תנור
  • מפזרים על הנתחים מלח ופלפל שחור
  • בקערית מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומורחים על סטייק הסלמון בנדיבות בעזרת כף/מבריש ביצה
  • מכניסים לתנור שחומם מראש (5 דק מראש לפחות) ל200° למשך רבע שעה. בתאבון!

 

לבצק:

  • 4  כוסות  קמח (כוס=140 גרם)
  • 1 יח’ ביצה (רצוי בטמפרטורת החדר)
  • 2   כפות אלכוהול  (וודקה, טקילה, ברנדי- אל דאגה, האלכוהול מתנדף בטיגון)
  • 2 כפות שמן 
  • 1/2 כף סוכר 
  • 1 כפית מלח 

למילוי הבשר:

  • 300 מ”ל מים פושרים (בערך(
  • 500 ג’ בשר טחון 
  • 1 יח’ בצל גדול 
  • 1 כפית מלח, פלפל שחור  (או לפי הטעם)
  • 1 כף כמון 

הוראות

  • את כל מצרכי הבצק לשים לקבלת בצק אחיד. את המים מוסיפים בהדרגה ודואגים שהבצק לא יהיה דביק- אך גם לא יבש (אם בכל אופן נהיה דביק- מוסיפים מעט קמח וממשיכים ללוש)
  • מניחים את הבצק למנוחה של חצי שעה על מנת שיפתח אלסטיות
  • בנתיים קוצצים דק את הבצל, ומתחילים בטיגון על מחבת גדולה
  • מוסיפים את הבשר והתבלינים לבישול מלא- ומניחים בצד לקירור
  • לאחר שהבצק נח- מחלקים לחלקים שווים כמספר המנות המצוינות במתכון
  • יוצרים כדור מכל חתיכת בצק, ועל משטח מקומח מתחילים לפתוח אותו לעלה דק ועגול

על חצי מהעלה מניחים מתערובת הבשר

על חצי מהעלה מניחים מתערובת הבשר

סוגרים לחצי עיגול ומהדקים עם מזלג בקצוות

 

במחבת רחבה מחממים שמן עמוק ומטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להשחמה יפה

  • מגישים לצד רוטב עגבניות שרופות או רוטב פלפלים קלויים (: בתאבון

הערות

את הצ׳יבורקי לפני הטיגון ניתן להקפיא, וכשרוצים להכין- להוציא כרבע שעה לפני מהמקפיא, ולטגן כרגיל

 

  • 1 ק”ג קמח 
  • 2 כפות שמרים יבשים 
  • 4 יח’ ביצים 
  • 8 כפות סוכר 
  • 6 כפות שמן קנולה 
  • 1 1/2 כוסות  מים חמימים 
  • 2 כפות אלכוהול לשתיה (וודקה, וויסקי, טקילה)
  • 1 כפית מלח  

הוראות

  • מעבדים את כל המצרכים לבצק רך וגמיש, דואגים שהשמרים לא יהיו במגע עם המלח
  • לאחר שנוצר בצק אחיד, ממשיכים ללוש 10 דקות נוספות (חובה!) במיקסר או ידנית.
  • מתפיחים שעה להכפלת הנפח
  • כשהבצק תפח, יוצרים כדורים במשקל 40 גרם (יצאו לי 43 כדורים לכל קילו קמח)
  • מניחים כל כדור על נייר אפיה גזור מראש- באופן שלכל סופגניה יהיה נייר אפיה קטן משלה
  • מתפיחים שוב להכפלת הנפח
  • כעת נחמם סיר עם שמן עמוק לחום בינוני-גבוה (150-170 מעלות אם יש לכם מדחום)
  • את הסופגניה מכניסים *עם* נייר האפיה במטרה לשמור על צורתה העגולה והיפה. לאחר כמה שניות בשמן נייר האפיה יתנתק מאליו ונוציא אותו בעזרת מלקחיים או מזלג.
  • שלב9מטגנים משני הצדדים וכשהסופגניה מקבלת צבע יפה מוציאים לנייר סופג. שימו לב לשמן כל הזמן- אם הסופגניה נהיית שחומה במהירות- הנמיכו את הלהבה וכן להפך
  • כשהסופגניות מתקררות מזריקים לתוכן ריבה או עוטפים בשוקולד מומס(:

המרכיבים:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס שמן
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:

1 ממיסים בקערה 200 גרם שוקולד מריר יחד עם השמן בפולסים במיקרו עד קבלת עיסת שוקולד נוזלית וחלקה.

2 מקציפים בעזרת מטרפה בקערה נפרדת את הביצים יחד עם הסוכר הלבן עד קבלת בלילה אחידה עם שכבת קצף בהיר.

3 מוסיפים את תערובת השוקולד לקצף הביצים ומערבבים היטב. שימו לב לא לערבב יותר מידי.

4מוסיפים חצי כוס קמח ומלח ומערבבים היטב.

5וצקים את התערובת לתבניות סופלה, יכולות להיות זכוכית שמיועדת לחום התנור, תבניות קרטון או אלומיניום.

6 בכל סופלה מניחים 2 קוביות שוקולד מריר (100 גרם הנותרים) ומעבירים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל12 דקות בדיוק.

7מניחים לסופלה להתקרר מעט ובוזקים מעליו אבקת סוכר.

רכיבים:

2 כוסות ביסקוויטים -טחון  (200 גרם)

 1/4כוס אגוזי מלך

3/4 כוס ריבת חלב

8 כפות גבינה לבנה

2 שקיות סוכר וניל

לקישוט: קוקוס / אגוזים / שקדים

אופן ההכנה:

1.לגרוס את הביסקוויטים והאגוזים.

2.להמיס את ריבת החלב במיקרוגל בפולסים.

3.לערבב ביחד ולהוסיף את הגבינה הלבנה וסוכר הוניל (אם התערובת נוזלית מדי אפשר להוסיף ביסקוויטים).

4.להכניס את התערובת למקרר לכחצי שעה.

5.להכין מהתערובת כדורים בגודל הרצוי, לטבול בריבת חלב מומסת לפי הטעם ולצפות במה שאוהבים (אגוזים, שקדים, קוקוס ועוד).