ארכיונים: מתכונים
רכיבים
- 10 יח’ עגבניות גדולות
- 1 יח’ גמבה קטנה
- 1 יח’ פלפל ירוק חריף (או יותר)
- 1 יח’ ראש שום קלוף ומפורק לשיניים
- 1 כוס שמן קנולה
- 4 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כף סוכר לבן
- 1 כפית מלח
הוראות
- שלב1במעבד מזון או כותש שום קוצצים/כותשים את שיני השום
- שלב2לעגבניות מסירים את הגבעול, וחותכים לרבעים
- שלב3את הגמבה חותכים גם כן לרבעים, ולפלפל הירוק החריף מסירים את הראש וחותכים לחצי.
- שלב4לסיר נון-סטיק מוסיפים מחצית מכמות השמן ואת כל השום הכתוש ומניחים על אש נמוכה. (מוסיפים את השום כשהשמן קר לגמרי)
- שלב5כשהשמן מתחמם יחד עם השום- מוסיפים את העגבניות, הגמבה והפלפל למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רסק עגבניות
- שלב6מוודאים כל הזמן שהשום לא נשרף. כשהוא מתחיל להשחים מעט מאד בקצוות, והשמן מבעבע- מוסיפים את כל רסק העגבניות/פלפל/גמבה ומערבבים היטב.
- שלב7מעלים לאש בינונית וממתינים שירתח. כשרותח- מעבירים ללהבה הכי קטנה, על האש הכי קטנה- ומוסיפים את המחצית השניה של השמן, פפריקה מתוקה וחריפה, מלח וסוכר
- שלב8מערבבים היטב ומבשלים למשך שעתיים ללא מכסה. מומלץ מידי חצי שעה להציץ ולתת ערבוב קל, וכמובן לבדוק טעמים ולתקן במידת הצורך. לאחר שעתיים המטבוחה מוכנה, סמיכה וריבתית בטירוף(:
שכבת פירורי לוטוס
- 120 ג’ עוגיות לוטוס
- 60 ג’ חמאה (מרגרינה לפרווה)
שכבת מוס לוטוס
- 500 מ”ל שמנת מתוקה(קצפת צמחית לפרווה)
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 חב’ פודינג וניל
- 4 כפות ממרח לוטוס
שכבת עוגיות לוטוס
- 10 יח’ עוגיות לוטוס
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כפית ממרח לוטוס
שכבה עליונה
- 5 כפות ממרח לוטוס
- 5 כפות שמנת מתוקה (קצפת צמחית לפרווה)
הוראות
- שלב1במעבד מזון טוחנים את העוגיות. (אפשר להניח מעט בצד לקישוט בסוף) ממיסים את החמאה, מאחדים ומניחים בתבנית שכבה ראשונה
- שלב2למוס, מקציפים שמנת עם אבקת סוכר ופודינג למרקם יציב. כשהקצפת מוכנה מוציאים לקערית עם ממרח הלוטוס 4-5 כפות ממנה ומאחדים עם הממרח
- שלב3מסיימים לאחד ומוסיפים לשאר הקצפת בתנועות קיפול עד שמעורבב לחלוטין
- שלב4בתבנית האינגליש מזלפים חצי מכמות המוס לשכבה השניה
- שלב5לשכבת עוגיות הלוטוס- בקערית מערבבים מים רותחים וכפית ממרח לוטוס. טובלים את העוגיות לשניה בדיוק ומסדרים על התבנית
- שלב6מזלפים את מחצית המוס שנותר, ומעבירים לחצי שעת הקפאה
- שלב7מכינים את הטופינג- במיקרו ממיסים שמנת וממרח לוטוס, מערבבים ושופכים על המוס הקפוא. אם שמרתם פירורי לוטוס מההתחלה זה הזמן להשתמש בהם(: ניתן להגיש קפוא/מהמקרר
רכיבים
הוראות
- שוטפים את נתחי האסאדו, מייבשים וחותכים לגודל של מנה
- על מחבת עם שמן זית ושמן קנולה צורבים את הנתחים מכל הצדדים, ותוך כדי מתבלים
- פורסים בצלים סגולים ומניחים בתחתית הסיר שתי שכבות (במטרה שיתקרמלו ויגירו נוזלים שמבשלים את הבשר)
- מעל הבצלים מניחים את נתחי האסאדו הצרובים ומפזרים שיני שום
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה, מגלגלים אותם עם הקליפה בשמן המתובל שנשאר מטיגון הבשר ומכניסים לסיר.
- קולפים בטטה, חוצים ומכניסים גם
- סוגרים את הסיר היטב בעזרת כמה שכבות נייר כסף או בעזרת המכסה של הסיר, מכניסים לתנור שחומם מראש 230 מעלות לחצי שעה.
- לאחר חצי שעה מורידים ל170 מעלות וממשיכים שעתיים- שעתיים וחצי (תלוי אם הכנסתם קילו או שניים) מוסיפים פטריות\ערמונים? תעשו את זה אחרי שעה שהסיר נמצא על 170 מעלות ותמשיכו כרגיל. בתאבון!
רכיבים:
הוראות:
- בקערה מערבבים את כל חומרי הקרפ עד לקבלת בלילה דלילה וחסרת גושים.
- משמנים מחבת גדולה במעט מאד ספריי שמן.
- כשהמחבת חמה יוצקים מהבלילה ומטים את המחבת עד שהבלילה מפוזרת באופן אחיד.
- אם יש לכם את המקל המיועד לקרפים, זה בדיוק הזמן להשתמש בו!
- כשקצוות הקרפ מתחילות להשחים הופכים את הקרפ למספר שניות נוספות ומוציאים.
- ועכשיו זה בדיוק הזמן להוסיף את התוספות האהובות עליכם, לקפל את הקרפ לחצי, ואז שוב לחצי- ולהנות מהרגע(: בתאבון!
- בלינק הזה: תמצאו מתכון לקפה קר שמתשלב נהדר עם הקרפ
רכיבים
0/ 10רכיבים
התאם מנה
- 4 יח’ ביצים מופרדות
- 1/2 כוס קמח
- 4 כפות שמן (כף=15 מ״ל)
- 4 כפות מים (כף=15 מ״ל)
- 5 כפות סוכר
- 1/4 כפית מלח
למילוי:
- 1 יח’ שמנת מתוקה38% (מיכל של 250 מ״ל)
- 2 כפות סוכר
- 1 חב’ אינסטנט פודינג וניל (עדיף וניל צרפתי)
- 10 יח’ תותים חתוכים לקוביות
הוראות
0/ 15הוראות
- שלב1מחממים תנור ל180 מעלות טורבו
- שלב2בקערה טורפים יחד חלמונים, שמן, מים, קמח וכף סוכר
- שלב3בקערת מיקסר מניחים את החלבונים והמלח ומקציפים
- שלב4כשהקצף מתחיל לקבל צבע לבן, מוסיפים 4 כפות סוכר וממשיכים להקציף לקבלת קצף יציב
- שלב5בעזרת כף לוקחים מעט מהקצף ומאחדים עם קערת החלמונים (שטרפנו בהתחלה)
- שלב6ממשיכים לאחד בין התערובות כשכל פעם מוסיפים כף- שתיים מהקצף ומאחדים בתנועות קיפול עדינות
- שלב7מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומעבירים את התערובת לתבנית. דואגים לשטח באופן שווה לאורך כל התבנית
- שלב8אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כעשר דקות עד שמזהיב מעט בקצוות
- שלב9מניחים מגבת על משטח העבודה ומפדרים באבקת סוכר
- שלב10מוציאים את התבנית מהתנור והופכים על המגבת באופן שנייר האפיה מונח כלפי מעלה
- שלב11מקלפים את נייר האפיה, ומגלגלים את הרולדה בתוך המגבת (כדי שכשנמלא יהיה לנו קל לקפל אותה כי היא תתפוס צורה)
הכנת המילוי:
- שלב12מקציפים שמנת, אינסטנט פודינג וסוכר לקצפת יציבה
- שלב13לאחר שהרולדה התקררה פותחים אותה ומורחים את הקצפת
- שלב14מפזרים מעל קוביות תותים, ומגלגלים חזרה לרולדה
- שלב15מפדרים מעל באבקת סוכר. ניתן לעטר בקצפת ותותים בעזרת צנטר יפה. שומרים בקירור עטוף היטב
רכיבים:
- 100 ג’ חמאה מומסת
- 1 חב’ דפי פילו טריים/ מופשרים לילה במקרר
- 1 חב’ גבינה לבנה/ קוטג’ (חבילה של 250 גרם)
- 100 ג’ גבינה בולגרית/חרמון/פטה (או כל גבינה קשה אחרת)
- 1 יח’ ביצה
- 1/2 כפית פלפל שחור, מלח, מוסקט טחון
ניתן להוסיף חצי כוס תוספות על כל 250 גרם גבינה/קוטג. האהובות עלי: זיתים, פטריות, בטטה רכה, חציל מטוגן וכו
הוראות
- שלב1בקערה מערבבים את הגבינות, הביצה והתבלינים
- שלב2פורסים את דפי הפילו ומכסים במגבת למניעת התייבשות. מוציאים דף ראשון ומורחים בחמאה מומסת
- שלב3מקפלים את דף הפילו לחצי מהחלק הרחב ומורחים שוב בחמאה
- שלב4כשהחלק הרחב של דף הפילו נמצא מולנו, מתחילים להניח את המלית בקצה הקרוב אלינו ולכל הרוחב
- שלב5מקפלים כס”מ מצידי הבצק לכיוון המרכז, ומתחילים לגלגל את הסיגר מהקצה הרחב שעליו מונחת המלית. מסדרים על נייר אפיה
- שלב 6מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל190 מעלות במשך 15 דקות. אם לאחר 15 דקות הסיגרים לא זהובים מלמעלה, משאירים למספר דקות נוספות עד להזהבה מלאה
הערות
ניתן לשמור את הסיגר במקפיא לפני האפיה, ולאפות קפוא כעשרים דקות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות
חומרים:
4 יח’ סטייק סלמון
1/4 כפית מלח ופלפל שחור
לרוטב:
- 5 כפות מיונז
- 5 כפות רוטב טריאקי
- 2 כפות קטשופ
- 1 כף רוטב סויה
הוראות:
את נתחי הסלמון שוטפים, מייבשים ומסדרים בתבנית תנור
מפזרים על הנתחים מלח ופלפל שחור
בקערית מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומורחים על סטייק הסלמון בנדיבות בעזרת כף/מבריש ביצה
מכניסים לתנור שחומם מראש (5 דק מראש לפחות) ל200° למשך רבע שעה. בתאבון!
שוקולד למריחה: נוטלה, השחר, שוקולד פרה, או כל שוקולד אחר שיש לכם
- בקערה מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד ויפה
- מכניסים לשקית ניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה, כדי שהבצק יתייצב ונוכל לעבוד אייתו
- לאחר חצי שעה מוציאים את הבצק ומחלקים לשני חלקים שווים (אם הכפלתם כמויות, או חילקתם כמויות- שימו לב לחלק את הבצק לפי החישוב החדש)
- פורסים על השיש נייר אפיה, מניחים עליו את החצי הראשון של הבצק ומרדדים בעזרת מערוך למלבן גדול
- מורחים את השוקולד שבחרתם על כל מלבן הבצק, מפזרים שוקוצ׳יפס באופן שווה, ונעזרים בנייר האפייה לגלגול הבצק לגליל ארוך: אוחזים בקצה נייר האפייה בחלק הרחב של המלבן, מרימים מעט כלפי מעלה ומתחילים לגלגל. נוצר גליל חלק ויפה
- מעבירים לתבנית תנור, וממשיכים עם הבצק שנשאר.
- כשהגלילים מונחים בתבנית, בעזרת סכין חלקה פורסים לעוגיות כמעט עד הסוף, באופן שהחלק התחתון של הגליל לא נחתך
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות בין 20-25 דקות עד שהעוגיות שחומות מלמעלה. העוגיות מתקשות בקירור, אז כשהן משחימות ישר להוציא ולא להיבהל שהן רכות(:
- מוציאים את העוגיות, ממשיכים לפרוס עד הסוף ובוזקים אבקת סוכר מלמעלה.