המצרכים:

500גרם שווארמה הודו נקבה חתוכה לרצועות קטנות ודקות

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

שן שום כתושה

תיבול: כפית כמון, חצי כפית כורכום, מלח (מתחילים מכפית שטוחה), פלפל שחור לפי הטעם.

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל במחבת עם שמן עד שהבצל מעט מזהיב.

מוסיפים את השווארמה, השום ואת התבלינים ומערבבים במשך כ- 5 דקות.

רכיבים:

1כוס שיבולת שועל עבה

1כפות קמח כוסמין

1/2כוס אגוזי מלך קצוצים

1כפות שמן קוקוס

3כפות חמאת בוטנים טבעית

3כפות סירופ מייפל טבעי

2כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל-180 מעלות

2.בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל יחד עם קמח ואגוזים עד קבלת תערובת אחידה.

3.מוסיפים את שמן הקוקוס, מייפל, חמאת בוטנים ותמצית וניל ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.

4.מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עוגיות מהבלילה בעזרת שתי כפות או כף גלידה ברווחים ואופים למשך כ-15 דקות עד השחמה בשוליים.

בתאבון!!!!!!!!!!

רכיבים

3 כפות קקאו

חצי כוס סוכר

4 כפות שמן

חצי כפית תמצית וניל

1 ביצה

3/4 כוס קמח לבן מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה

רבע כוס שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר/חלב קצוץ

לציפוי: אבקת סוכר (4-3 כפות)

 

אופן ההכנה

1.מערבבים את כל החומרים לפי הסדר שבו הם רשומים עד לקבלת בצק רך ואחיד הבצק אמור להיות מעט דביק). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 25-30 דקות (עד שהבצק מתייצב וניתן להכין ממנו כדורים.

2.מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

3.יוצרים כדורים קטנים בכמות של כפית (בקוטר של כ-3 ס”מ), מגלגלים היטב בצלחת עם אבקת סוכר ומניחים על נייר האפייה במרווחים.

4.מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10 דקות עד שהעוגיות נעשות יציבות מבחוץ אך נשארות רכות בפנים. מוציאים ומצננים מעט.

החומרים:

לבצק-

כף מלח

קילו קמח

4 כפות סוכר

2 כפות שמרים יבשים

2 וחצי כוסות מים פושרים

חצי כוס שמן

לרוטב-

8 שיני שום כתושות

חצי כוס שמן

1 וחצי כוס שמן זית

זעתר ומלח לפי הטעם

מעט שומשום

אופן ההכנה:

1.שמים בתחתית הקערה את המלח ומעליו את הקילו קמח.

2.שמים את הסוכר והשמרים היבשים מעל הקמח ומערבבים בכף בלי לגעת בתחתית הקערה שבה יש את המלח.

3.יוצרים כמין גבעה עם הקמח ושופכים בצדייה את המים הפושרים ולאחר מכן את השמן.

4.מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית עד לקבלת בצק נעים למגע אך לא דביק.

5.עכשיו ממתינים עד שהבצק יתפח ובנתיים מכינים את הרוטב:

מערבבים את כל רכיבי הרוטב בקערה נפרדת מהבצק.

6. קולעים לחמניות בצורה שאוהבים ומורחים מעליהם את הרוטב.

7. מכניסים את הלחמניות לתנור בחום 200 מעלות ומוצאים אותם כאשר הלחמניות זהובות.

8. כשהלחמניות יוצאות מהתנור וכשעדיין חמות מורחים עליהם שוב מתערובת הרוטב.

בתאבון !!!!

רכיבים:

לבצק:

3 כוסות קמח (420 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1/2 גביע גבינה 5%-9% ( 100 גרם)

למילוי:

250 גרם פתי בר (שרוול אחד) או שאריות של עוגה בחושה (טחונים במעבד מזון לפירורים באותה הכמות).

300 גרם שוקולד מריר

1 מיכל שמנת עמידה להקצפה 38% שומן (250 מ”ל)

אופן ההכנה:

בצק:

בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, קורט מלח וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שהיא ניטמעת. מוסיפים את הגבינה ומעבדים עד לקבלת גושי בצק גסים. עוצרים.

מוציאים ומשטחים לדיסקית, עוטפים בניילון ניצמד ומעבירים למקרר לשעה.

עכשיו מכינים את המילוי:

שמים את השמנת והשוקלד בכלי מתאים למיקרו וממיסים בפולסים את השוקולד. מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את פירורי העוגה (או הפתי בר) ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מכניסים למקרר לשעה עד שהתערובת יציבה דייה.

ממשיכים עם הבצק:

מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 4-5 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ.

שמים מעט מהמילוי וסוגרים היטב לצורת משולש. מניחים בתבנית ושמים במקפיא למשך חצי שעה או מקרר ל 40 דקות. במידה ונותר מהמילוי תגלגלו לכדורים ואז בקוקוס ויש לכם כדורי שוקולד.

מחממים תנור ל 180 מעלות, אופים במשך 17-20 עד להזהבה (לא השחמה). מצננים לחלוטין ובוזקים אבקת סוכר.

                                                                                          מגישים ונהנים. בתאבון!!!

רכיבים:

הוראות:

הכמות במתכון מתאימה לתבנית 22 עגולה, או אינגליש קייק אחת
  • מחממים תנור ל170 מעלות
  • ‏בקערה שמתאימה למיקרוגל ממיסים את השוקולד ביחד עם החמאה או המרגרינה
  • ‏מערבבים לקבלת נוזל חלק ומבריק ומוסיפים את הסוכר ‏עד שנבלע בתערובת
  • ‏מוסיפים ביצים, כל פעם ביצה אחת וטורפים עד שנטמעת היטב
  • ‏מוסיפים את הקקאו ‏ומערבבים עד לתערובת אחידה
  • מכניסים לתנור החם. אם אוכלים את העוגה חמה (-מומלץ!) משאירים ל-40-45 דקות. אם אוכלים את העוגה קרה- 30 דקות יספיקו, ומיד מעבירים לצינון במקרר (היא יוצאת רכה מאד ותתיצב בקירור) מומלץ להגיש עם גלידת וניל בתאבון(:

הערה:

העוגה נשמרת מהמם בקירור. בשביל לאכול אותה חמה שוב- פורסים ומכניסים למיקרוגל ל-20 שניות.

ניתן לשמור פרוסות במקפיא, ולחמם לפני האכילה

רכיבים:

4 ביצים

11/2 כוסות סוכר

3/4  כוס שמן

1/2 כוס חלב/מים

11/2 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

את הביצים והסוכר להקציף ביחד לקצף נפוח,

לאחר ההקצפה להוסיף ולערבב בצורת קיפול בעדינות להעביר לשתי תבניות אינגליש קייק ולפזר מעל אגוזים קצוצים לאפות על חום 180 עד להזבה כ45 דקות לאחר האפיה לנעוץ עם מזלג ולשפוך מייפל בנדיבות