רכיבים:
לבצק:
3 כוסות קמח (420 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1/2 גביע גבינה 5%-9% ( 100 גרם)
למילוי:
250 גרם פתי בר (שרוול אחד) או שאריות של עוגה בחושה (טחונים במעבד מזון לפירורים באותה הכמות).
300 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת עמידה להקצפה 38% שומן (250 מ”ל)
אופן ההכנה:
בצק:
בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, קורט מלח וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שהיא ניטמעת. מוסיפים את הגבינה ומעבדים עד לקבלת גושי בצק גסים. עוצרים.
מוציאים ומשטחים לדיסקית, עוטפים בניילון ניצמד ומעבירים למקרר לשעה.
עכשיו מכינים את המילוי:
שמים את השמנת והשוקלד בכלי מתאים למיקרו וממיסים בפולסים את השוקולד. מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את פירורי העוגה (או הפתי בר) ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מכניסים למקרר לשעה עד שהתערובת יציבה דייה.
ממשיכים עם הבצק:
מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 4-5 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ.
שמים מעט מהמילוי וסוגרים היטב לצורת משולש. מניחים בתבנית ושמים במקפיא למשך חצי שעה או מקרר ל 40 דקות. במידה ונותר מהמילוי תגלגלו לכדורים ואז בקוקוס ויש לכם כדורי שוקולד.
מחממים תנור ל 180 מעלות, אופים במשך 17-20 עד להזהבה (לא השחמה). מצננים לחלוטין ובוזקים אבקת סוכר.
מגישים ונהנים. בתאבון!!!