קוראוסון שוקולד


המצרכים

  • 1/4 3 כוסות קמח
  •  1/4כוס סוכר
  •  1 כף שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • ביצה טרופה
  • חבילה חמאה חתוכה לקוביות
  • חלב
  • קוביות שוקולד חלב / מריר / לבן 

 

לציפוי:

  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

  • שמים בתוך קערה גדולה את כל הקמח, 1/4 כוס סוכר ואת השמרים היבשים מערבבים את הכל היטב, מוסיפים 2 ביצים וממשיכים ללוש במשך שתי דקות.
  • מוסיפים את החמאה יחד עם 1/4 כוס חלב (ניתן להחליף ב 1/4 כוס מים).
  • ממשיכים ללוש ולערבב היטב במשך כ- 10 דקות במהירות גבוהה.
  • במקרה שהבצק יבש מעט, מוסיפים טיפת חלב על מנת להפוך את הבצק לשמנוני ורך מאוד (במצב זה אל תדאגו הבצק רק רך ולא דביק).
  • מעבירים את הבצק מהקערה הגדולה לקערה מקומחת, מניחים להתפחה במשך כשעה.
  • לאחר שעברה שעה, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לעוד כשעה.
  • מוציאים מהמקרר ומחלקים לשניים.
  • מרדדים כל חצי מהבצק על משטח מקומח לצורת עיגול או מלבן וחותכים משולשים.
  • שמים על החלק הרחב של המשולש 2 קוביות שוקולד (לפי הטעם שבחרתן) ומגלגלים מהחלק הרחב אל הצר.
  • מניחים בתבנית לתפיחה במשך כ- 30 דקות.
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מורחים על המשולשים את הביצה שטרופה עם כפית של מים.
  • אופים בתנור במשך 25 דקות או עד שמזהיב.

 

מכינים את מי הסוכר:

  • מוסיפים לסיר 1/2 כוס מים ביחד עם 1/2 כוס סוכר, מחממים עד לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות. לאחר מכן נותנים למי הסוכר להתקרר לחלוטין.
  • מוציאים מהתנור ומברישים את הקרואסונים שהם חמים במי סוכר שקרים – זה חשוב מאוד.