
קוראוסון שוקולד

זמן הכנה:
30 דק'
30 דק'

מס' סועדים:
12 מנות
12 מנות

מס' מצרכים:
10 מצרכים
10 מצרכים

זמן הכנה כולל:
4 שעות
4 שעות
המצרכים
- 1/4 3 כוסות קמח
- 1/4כוס סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 ביצים
- ביצה טרופה
- חבילה חמאה חתוכה לקוביות
- חלב
- קוביות שוקולד חלב / מריר / לבן
לציפוי:
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- שמים בתוך קערה גדולה את כל הקמח, 1/4 כוס סוכר ואת השמרים היבשים מערבבים את הכל היטב, מוסיפים 2 ביצים וממשיכים ללוש במשך שתי דקות.
- מוסיפים את החמאה יחד עם 1/4 כוס חלב (ניתן להחליף ב 1/4 כוס מים).
- ממשיכים ללוש ולערבב היטב במשך כ- 10 דקות במהירות גבוהה.
- במקרה שהבצק יבש מעט, מוסיפים טיפת חלב על מנת להפוך את הבצק לשמנוני ורך מאוד (במצב זה אל תדאגו הבצק רק רך ולא דביק).
- מעבירים את הבצק מהקערה הגדולה לקערה מקומחת, מניחים להתפחה במשך כשעה.
- לאחר שעברה שעה, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לעוד כשעה.
- מוציאים מהמקרר ומחלקים לשניים.
- מרדדים כל חצי מהבצק על משטח מקומח לצורת עיגול או מלבן וחותכים משולשים.
- שמים על החלק הרחב של המשולש 2 קוביות שוקולד (לפי הטעם שבחרתן) ומגלגלים מהחלק הרחב אל הצר.
- מניחים בתבנית לתפיחה במשך כ- 30 דקות.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מורחים על המשולשים את הביצה שטרופה עם כפית של מים.
- אופים בתנור במשך 25 דקות או עד שמזהיב.
מכינים את מי הסוכר:
- מוסיפים לסיר 1/2 כוס מים ביחד עם 1/2 כוס סוכר, מחממים עד לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות. לאחר מכן נותנים למי הסוכר להתקרר לחלוטין.
- מוציאים מהתנור ומברישים את הקרואסונים שהם חמים במי סוכר שקרים – זה חשוב מאוד.