עוגת שכבות עם שוקולד מריר וקפה

לעוגה:

  • 1 ו-¾ כוסות (245 גרם) קמח לבן
  • ¾ כוס (105 גרם) אבקת קקאו
  • 1 ו-½ כוסות (300 גרם) סוכר לבן
  • כפית סודה לשתייה
  • כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה 9% תנובה
  • ¾ כוס (185 מ”ל) שמן
  • כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים בגודל L
  • כוס (250 מ”ל) קפה חזק רותח (מים + 2 כפות קפה נמס מגורען)

לקרם שוקולד-קפה:

  • 450 גרם שוקולד מריר
  • 1 ו-½ מיכלים (375 מ”ל) שמנת מתוקה 32% “השף הלבן”
  • 80 גרם חמאה
  • 2 כפות קפה נמס מגורען

גודל תבניתתבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ

הוראות הכנה:

1.מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים את תחתית ושולי התבנית בנייר אפייה.

2.מנפים לתוך קערה גדולה את הקמח והקקאו. מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה, הסודה והמלח ומערבבים. בקערה נוספת טורפים היטב את השמנת, השמן, הוניל והביצים. מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים היטב. מוסיפים את המים הרותחים וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה ודי נוזלית.

3.מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ- 35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב את העוגה.

4.הפעלת טיימר 45 דקות.

5.מיישרים את העוגה (תהיה לה גבעה גבוהה, זה בסדר) ופורסים אותה ל-2 פרוסות.

5.להכנת הקרם, ממיסים בבן מארי את כל רכיבי הקרם ומצננים. מעבירים למקרר לחצי שעה, וכל כמה דקות מערבבים, עד שהקרם מתייצב ומקבל מרקם שנוח למרוח.

6.מניחים את הפרוסה העליונה של העוגה (זאת שיישרנו) על צלחת הגשה, מורחים עליה ⅓ מכמות הקרם, ומניחים מעליה את השכבה השניה של העוגה כשהיא הפוכה (כך שהחלק הישר של העוגה, זה שהיה הבסיס שלה, יהיה כלפי מעלה).

7.מצפים את העוגה בקרם ומקררים למשך שעה לפחות. אם רוצים, ניתן לקשט עם שברי שוקולד מריר