צ׳יבורקי- בצק מטוגן במילוי בשר מהמטבח הבוכרי

לבצק:

  • 4  כוסות  קמח (כוס=140 גרם)
  • 1 יח’ ביצה (רצוי בטמפרטורת החדר)
  • 2   כפות אלכוהול  (וודקה, טקילה, ברנדי- אל דאגה, האלכוהול מתנדף בטיגון)
  • 2 כפות שמן 
  • 1/2 כף סוכר 
  • 1 כפית מלח 

למילוי הבשר:

  • 300 מ”ל מים פושרים (בערך(
  • 500 ג’ בשר טחון 
  • 1 יח’ בצל גדול 
  • 1 כפית מלח, פלפל שחור  (או לפי הטעם)
  • 1 כף כמון 

הוראות

  • את כל מצרכי הבצק לשים לקבלת בצק אחיד. את המים מוסיפים בהדרגה ודואגים שהבצק לא יהיה דביק- אך גם לא יבש (אם בכל אופן נהיה דביק- מוסיפים מעט קמח וממשיכים ללוש)
  • מניחים את הבצק למנוחה של חצי שעה על מנת שיפתח אלסטיות
  • בנתיים קוצצים דק את הבצל, ומתחילים בטיגון על מחבת גדולה
  • מוסיפים את הבשר והתבלינים לבישול מלא- ומניחים בצד לקירור
  • לאחר שהבצק נח- מחלקים לחלקים שווים כמספר המנות המצוינות במתכון
  • יוצרים כדור מכל חתיכת בצק, ועל משטח מקומח מתחילים לפתוח אותו לעלה דק ועגול

על חצי מהעלה מניחים מתערובת הבשר

על חצי מהעלה מניחים מתערובת הבשר

סוגרים לחצי עיגול ומהדקים עם מזלג בקצוות

 

במחבת רחבה מחממים שמן עמוק ומטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להשחמה יפה

  • מגישים לצד רוטב עגבניות שרופות או רוטב פלפלים קלויים (: בתאבון

הערות

את הצ׳יבורקי לפני הטיגון ניתן להקפיא, וכשרוצים להכין- להוציא כרבע שעה לפני מהמקפיא, ולטגן כרגיל