רולדת שוקולד
זמן הכנה:
40 דק'
40 דק'
מס' סועדים:
1 מנות
1 מנות
מס' מצרכים:
מצרכים
מצרכים
זמן הכנה כולל:
עד שעה
עד שעה
החומרים הנדרשים:
לרולדה4: ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר לבן
3 כפות שמן
4 כפות קונפלור
1 כף קקאו
לקרם וניל ופצפוצי שוקולד500: מ״ל שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
2 כפות ממרח שוקולד
3 כפות שוקולד פרה מריר מגורד על פומפיה
לציפוי 200: גרם שוקולד פרה מריר
2 כפות שמן
לקישוט100: גרם שוקולד פרה מריר
50 גרם אגוזי לוז קלויים
הוראות הכנה:
מכינים רולדה:
- מקציפים ביצים במיקסר עם בלון הקצפה או מיקסר ידני 1-2 דקות ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
- מוסיפים שמן ומקצפים כמה שניות.
- מוסיפים קורנפלור וקקאו טורפים כמה שניות בודדות לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לגובה אחיד.
- אופים במשרך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות טורבו עד שההעוגה קפיצית למגע בצדדים ובמרכז.
- מצננים לחלוטין (אחרת הרולדה לא נשלפת)
למילוי:
- מגררים שוקולד מריר במגררת ושומרים בצד.
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה מאוד.
- מוסיפים ממרח שוקולד ושוקולד מגורר ומקפלים פנימה.
מרכיבים את הרולדה:
- מניחים נייר אפיה חדש על השיש, הופכים את הרולדה על נייר האפייה ומסירים את נייר האפיה העליון.
- יוצקים את הקרם ומיישרים לשכבה דקה.
- מגלגלים לרוחב לרולדה הדוקה.
- מעבירים להקפאה ל-20 דקות.
לציפוי וקישוט שוקולד:
- ממיסים שוקולד מריר ושמן בפולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
- מזלפים את ציפוי השוקולד לציפוי מעל הרולדה הרולדה.
- מכינים קישוט שוקולד ואגוזים: ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר עד המסה מלאה.
- מקמטים נייר אפיה ומניחים על תבנית תנור או קרש חיתוך. משטחים את השוקולד מעל נייר האפייה.
- מפזרים אגוזים לוז קצוצים, ומעבירים למקפיא ל-10 דקות עד שמתקשה.
- את הרולדה שומרים במקרר/מקפיא
בתאבון!!!