רולדת שוקולד

החומרים הנדרשים:

לרולדה4: ביצים גודל L בטמפרטורת החדר 
100 גרם סוכר לבן 
3 כפות שמן
4 כפות קונפלור
1 כף קקאו 

לקרם וניל ופצפוצי שוקולד500: מ״ל שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר 
1 כף אינסטנט פודינג וניל 
2 כפות ממרח שוקולד 
3 כפות שוקולד פרה מריר מגורד על פומפיה 

לציפוי 200: גרם שוקולד פרה מריר 
2 כפות שמן 

לקישוט100: גרם שוקולד פרה מריר 
50 גרם אגוזי לוז קלויים 

 

הוראות הכנה:

מכינים רולדה:

  • מקציפים ביצים במיקסר עם בלון הקצפה או מיקסר ידני 1-2 דקות ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  • מוסיפים שמן ומקצפים כמה שניות.
  • מוסיפים קורנפלור וקקאו טורפים כמה שניות בודדות לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לגובה אחיד.
  • אופים במשרך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות טורבו עד שההעוגה קפיצית למגע בצדדים ובמרכז.
  • מצננים לחלוטין (אחרת הרולדה לא נשלפת)

למילוי:

  • מגררים שוקולד מריר במגררת ושומרים בצד.
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה מאוד.
  • מוסיפים ממרח שוקולד ושוקולד מגורר ומקפלים פנימה.

מרכיבים את הרולדה:

  • מניחים נייר אפיה חדש על השיש, הופכים את הרולדה על נייר האפייה ומסירים את נייר האפיה העליון.
  • יוצקים את הקרם ומיישרים לשכבה דקה.
  • מגלגלים לרוחב לרולדה הדוקה.
  • מעבירים להקפאה ל-20 דקות.

לציפוי וקישוט שוקולד:

  • ממיסים שוקולד מריר ושמן בפולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
  • מזלפים את ציפוי השוקולד לציפוי מעל הרולדה הרולדה.
  • מכינים קישוט שוקולד ואגוזים: ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר עד המסה מלאה.
  •  מקמטים נייר אפיה ומניחים על תבנית תנור או קרש חיתוך. משטחים את השוקולד מעל נייר האפייה.
  • מפזרים אגוזים לוז קצוצים, ומעבירים למקפיא ל-10 דקות עד שמתקשה.
  • את הרולדה שומרים במקרר/מקפיא

בתאבון!!!