הוראות

  • במחבת שניתן לכסות מטגנים את הבצל הקצוץ וקוביות גמבה קטנות עד להזהבה. מוסיפים טבעות מהפלפל החריף ואת השום, וממשיכים לטגן קלות
  • מוסיפים רכז עגבניות, תבלינים וממשיכים בטיגון לעוד דקה
  • מוסיפים קוביות מ2-3 עגבניות, מערבבים ובנתיים טוחנים את שאר העגבניות לרסק
  • את הרסק מוסיפים למחבת, מערבבים היטב- טועמים ומתקנים תיבול
  • על אש נמוכה- בינונית עם מכסה סגור- מבשלים את השקשוקה ל-10 דק לפחות, ומוסיפים את הביצים
  • מכסים שוב, ומבשלים כמה דקות נוספות עד לדרגת עשיה רצויה של הביצים. מגישים עם לחם/צנימים

מצרכים:

הוראות

  • במחבת שניתן לכסות מטגנים את הבצל הקצוץ וקוביות גמבה קטנות עד להזהבה. מוסיפים טבעות מהפלפל החריף ואת השום, וממשיכים לטגן קלות
  • מוסיפים רכז עגבניות, תבלינים וממשיכים בטיגון לעוד דקה
  • מוסיפים קוביות מ2-3 עגבניות, מערבבים ובנתיים טוחנים את שאר העגבניות לרסק
  • את הרסק מוסיפים למחבת, מערבבים היטב- טועמים ומתקנים תיבול
  • על אש נמוכה- בינונית עם מכסה סגור- מבשלים את השקשוקה ל-10 דק לפחות, ומוסיפים את הביצים
  • מכסים שוב, ומבשלים כמה דקות נוספות עד לדרגת עשיה רצויה של הביצים. מגישים עם לחם/צנימים

למתכון נוסף לחצו כאן

אסתי בר

  • 250 ג’ ספגטי 
  • 500 ג’ בשר טחון גס 
  • 2 יח’ בצלים  (קצוצים דק)
  • 6 יח’ שיני שום (כתושות)
  • 100 ג’ רסק עגבניות 
  • 400 ג’ עגבניות מרוסקות (עגבניות מרוסקות בשימורים, או לטחון בבית- מומלץ)
  • 1 כף דבש 
  • 1 כף מלח 
  • 1 כפית פלפל שחור 
  • 1 כף פפריקה מתוקה 

הוראות:

  • שלב1בסיר עמוק מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום לטיגון קל ונזהרים שלא ישרף.
  • שלב2מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים. (לוקח כ-10 דקות)
  • שלב3כעת מכניסים את רסק העגבניות והתבלינים, מטגנים כדקה
  • שלב4מוסיפים את הפסטה, העגבניות המרוסקות, ודבש. לבסוף- מים רותחים שיכסו את הכל
  • שלב5סוגרים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות. מערבבים מידי פעם, ואם חסר מים- מוסיפים