ארכיונים: מתכונים
הוראות
- במחבת שניתן לכסות מטגנים את הבצל הקצוץ וקוביות גמבה קטנות עד להזהבה. מוסיפים טבעות מהפלפל החריף ואת השום, וממשיכים לטגן קלות
- מוסיפים רכז עגבניות, תבלינים וממשיכים בטיגון לעוד דקה
- מוסיפים קוביות מ2-3 עגבניות, מערבבים ובנתיים טוחנים את שאר העגבניות לרסק
- את הרסק מוסיפים למחבת, מערבבים היטב- טועמים ומתקנים תיבול
- על אש נמוכה- בינונית עם מכסה סגור- מבשלים את השקשוקה ל-10 דק לפחות, ומוסיפים את הביצים
- מכסים שוב, ומבשלים כמה דקות נוספות עד לדרגת עשיה רצויה של הביצים. מגישים עם לחם/צנימים
מצרכים:
הוראות
- במחבת שניתן לכסות מטגנים את הבצל הקצוץ וקוביות גמבה קטנות עד להזהבה. מוסיפים טבעות מהפלפל החריף ואת השום, וממשיכים לטגן קלות
- מוסיפים רכז עגבניות, תבלינים וממשיכים בטיגון לעוד דקה
- מוסיפים קוביות מ2-3 עגבניות, מערבבים ובנתיים טוחנים את שאר העגבניות לרסק
- את הרסק מוסיפים למחבת, מערבבים היטב- טועמים ומתקנים תיבול
- על אש נמוכה- בינונית עם מכסה סגור- מבשלים את השקשוקה ל-10 דק לפחות, ומוסיפים את הביצים
- מכסים שוב, ומבשלים כמה דקות נוספות עד לדרגת עשיה רצויה של הביצים. מגישים עם לחם/צנימים
- 250 ג’ ספגטי
- 500 ג’ בשר טחון גס
- 2 יח’ בצלים (קצוצים דק)
- 6 יח’ שיני שום (כתושות)
- 100 ג’ רסק עגבניות
- 400 ג’ עגבניות מרוסקות (עגבניות מרוסקות בשימורים, או לטחון בבית- מומלץ)
- 1 כף דבש
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
הוראות:
- שלב1בסיר עמוק מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום לטיגון קל ונזהרים שלא ישרף.
- שלב2מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים. (לוקח כ-10 דקות)
- שלב3כעת מכניסים את רסק העגבניות והתבלינים, מטגנים כדקה
- שלב4מוסיפים את הפסטה, העגבניות המרוסקות, ודבש. לבסוף- מים רותחים שיכסו את הכל
- שלב5סוגרים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות. מערבבים מידי פעם, ואם חסר מים- מוסיפים