מאפינס תפוזים ושוקולד
מאפינס תפוזים ושוקולד, עוגה אישית מושלמת שילוב של תפוזים ושוקולד מתאים לקינוח בשבת וחג, וגם לפעמים כשתרצי לפנק את עצמך...
מאפינס תפוזים ושוקולד/ 12 יחידות בתבנית שקעים
מצרכים למתכון:
2 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
3/4+1 כוסות(245 גר׳) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
גרידה מתפוז שלם
1/3 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמנת חמוצה
1/4 כוס חלב
כפית תמצית וניל
מעט מלח
12 קוביות שוקולד מריר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 משמנים תבנית מאפינס של 12 שקעים או שמניחים מנג׳טים בתוך השקעים.
בקערה מערבבים חומרים יבשים: סוכר, קמח, מלח, אבקת אפייה וגרידת תפוז
בקערה שניה טורפים ביצים, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף, מוסיפים חלב, שמנת חמוצה ותמצית
וניל ומערבבים היטב.
מאחדים את 2 התערובות.
בעזרת כף גלידה קפיצית או מצקת ממלאים את השקעים בתבנית עד 3/4 מגובהם.
מניחים מעל כל מאפין קוביית שוקולד מריר, אופים 15-20 דקות עד שהמאפינס מוכנים.
(קיסם המוחדר למרכז המאפינס אמור לצאת יבש)
* * *
קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.
כתבו לנו מה דעתכם!
תודה על תגובתך!
התגובה תתפרסם לאחר אישור