הרב יצחק אבוחצירא

הרב יצחק אבוחצירא

81 פוסטים

שיחה כפתרון- חלק ב’

אנו בפרק ב' בסדרה חדשה שבה נלמד בע"ה לפתור בעיות עם הילדים בדרך של שיחה. שיחה לא מחליפה סגנונות של משמעת, שיחה עם הילדים היא חלק מארגז כלים שאנחנו כהורים ומחנכים משתמשים בהם על מנת לגרום לשינוי חשיבתי והתנהגותי אצל הילד.

שיחה כפתרון- חלק א’

כמה פעמים התנהגות מסוימת אצל הילד שלנו, הפריעה לנו? כמה פעמים הילד התעלם מבקשתנו, התחצף, התמרד, דיבר בבוטות ובעזות, בקיצור "שם עלינו פס". ואנחנו, מה עשינו?! נפגענו, נעלבנו, אכלנו את הלב, התלוננו בפני הבן זוג, התווכחנו עם הילד, צעקנו, איימנו, ואפילו לפעמים היכינו... אבל בואו נודה-זה לא עזר.

 

אדיבות תקיפה- ב’

מקלחת היא רק פעולה אחת, מתוך פעולות רבות המוטלות על ילדינו מידי יום, השאלה היא: האם לנצח נצטרך לריב על כל פעולה בבית?! האם אין דרך יותר עדינה שתגרום לילדים לבצע את מטלותיהם בכוחות עצמם, האם אפשר גם אחרת ?!

יש לי שיעורי בית- פרק יח

עלינו לאפשר לילד להתמודד ולכן נתרחק מעט, אך לא נברח. אנחנו בקרבת מקום, לא משאירים אותך לבד. חשוב "להרגיש" את הצורך של הילד בביטחון ההורי הזה, נישאר בקרבת מקום ומידי פעם לעבור לידו ונחמיא לו. הילד מבקש שנחזור לעזור? ניגש שוב ונסביר, אח"כ נתרחק משולחן העבודה של הילד תוך כדי הבטחה ש"כאשר תתקשה, תקרא לי שוב ואני בע"ה מיד באה".

יש לי שיעורי בית- פרק יז

הילד מעוניין בתשומת לב. אולי זה קושי בקשב וריכוז, הילד מתקשה לסיים מטלה מבלי שיקבל תמיכה ועזרה, בקיצור יכולות להיות סיבות רבות ואם לא נברר לעומק לא נוכל לדעת ולמצוא פתרונות .

יש לי שיעורי בית-פרק טז

עלינו לזכור שההתחלה קשה. אם נתעייף, נפסיד. ואני בטוח שהילד ינסה לעייף אותנו. גם שעורי הבית הם כמו כל פעולה שהילד "מנסה" אותנו. יש לו הרבה יותר כוח סבל והוא לא מתעייף. אבל אם נעשה כמו שלמדנו: נלווה, נסביר, ניגש שוב ואח"כ נתרחק מהשולחן וכמובן נתפלל לה' שיהיה בעזרנו, נרווה בע"ה אושר ונראה הצלחה גדולה!

יש לי שיעורי בית- פרק י”ד

לכן כדי לסיייע לילד, חשוב לעבור איתו על השיעורים לאפשר לו לקרא ולהסביר מה נדרש ממנו, ולאחר שאנו בטוחים כי הוא יודע מה לעשות, נאפשר לו להתחיל. בשום אופן לא נשב ליד הילד בכל מהלך זמן ההכנה.

יש לי שיעורי בית- פרק יג

לנו ההורים, יש תפקיד חשוב מאוד בהכנת שיעורי הבית של הילד, אבל מעט שונה משחשבנו. תפקיד ההורה: לאפשר מקום מותאם להכנת השיעורים. ליצור אווירה מתאימה ללמידה. לתמוך מבחינה רגשית. לסייע במידת הצורך. בקיצור, ללוות את הכנת השיעורים אבל לא לבצע אותם עבור הילד.

יש לי שיעורי בית- פרק יא

הורים יקרים! עלינו לדעת, שילד ללא "סדר יום" מתקשה מאוד להכין שיעורים ולא בגלל שהוא לא רוצה או לא יכול, אלא בגלל שהוא דוחה אותם משעה לשעה עד שמגיע הלילה ואז הוא באמת אנוס ולא יכול להכינם.